Teraz jest 19 lip 2018, 00:15

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lut 2010, 15:32 
Offline

Dołączył(a): 23 lut 2009, 20:19
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Cze.
Mam taki problem na nowym PR 0.9 po wejściu na serva wywala mnie PB z takim komunikatem:

PunkBuster kicked player `Barmanix` (for 2 minutes)...
MD5Tool Mismatch: mods\pr\shaders_client_pr.zip (len=2048)


Miał ktoś tak i wie co z tym zrobić?
Pomijając próbę przeinstalowania całości BF2, patchy i PR...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2010, 19:26 
Offline

Dołączył(a): 10 sty 2008, 21:47
Posty: 446
Lokalizacja: Poznań
Włączasz grę przez ikonkę PRa?

Nie uruchamiasz PRa czasem przez Xfire?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2010, 20:41 
Offline

Dołączył(a): 30 lis 2008, 11:13
Posty: 267
Lokalizacja: Świdnik
? Czy ja dobrze myślę, czy jestem już taki ślepy. Da się PRa włączać przez XF? Ja włączam przez ikonę.

Na początku miałem ten sam problem, po wejściu na "dorosły" serwer- przeczyść kompa CCleanerem, i zaktualizuj PB, przeleć go PB.svc- może to pomoże ( ja nie pamiętam, jak ja to zrobiłem ).

_________________
W Battlefield 2- [PL]residentMatriX
W Project Reality- NaviX.PL

Let's rock&roll...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lut 2010, 01:41 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
..ale kombinujecie :roll: W takiej sytuacji najlepiej skopiować sobie od kogoś kto nie ma z tym problemu i zastąpić te archiwum....

Barmanix łap mój plik, powinno pomóc: http://w468.wrzuta.pl/plik/8qsC9nuo7TB/shaders_client_pr

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lut 2010, 21:15 
Offline

Dołączył(a): 23 lut 2009, 20:19
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Dzięki Ragni plik podmieniłem i wszystko jest już OK.
Pzdr. :D

Czyli temat do zamknięcia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lut 2010, 23:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lut 2009, 06:19
Posty: 118
Lokalizacja: Pińczów
Też od nie dawna mam ten problem, podmieniłem ten plik, ale to nic nie dało, dodatkowo gdy zostanę zraniony lub zginę to na monitorze migają paski (w innych grach tego nie ma).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2010, 16:59 
Offline

Dołączył(a): 23 lut 2009, 20:19
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Ponownie ten sam problem, okazuje się, że nie jest to "naprawialne" przez podmianę pliku, nadal mnie wykopuje z takim samym komunikatem, ale nie ze wszystkich serverów, na jednych mogę grać, na innych kick...
Chyba jednak pozostaje reinstall, choć baaardzo mi się nie chce :x
Może ktoś ma jakiś inny pomysł, bo widzę, że nie tylko ja mam ten problem...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2010, 05:59 
Offline

Dołączył(a): 23 lut 2009, 20:19
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Jednak pomógł reinstall.. i chyba tylko to da się zrobić w takiej sytuacji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2010, 18:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
w mojej sytuacji reinstal nic nie daje ;|

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2010, 11:11 
Offline

Dołączył(a): 10 kwi 2006, 00:12
Posty: 45
Lokalizacja: Katowice
MD5 - http://pl.wikipedia.org/wiki/MD5
MD5 tool oznacza, że PB sprawdza algorytm poszczególnych plików zainstalowanej gry.
I choćby ch.... na ch....u stawał, jak mamy inny niż PB przewiduje, będzie kick'ał z serwa.
Jedynym sposobem jest "delete" wymienionego w komunikacie pliku i zastąpieniem go z poprawnym MD5.
Więc przesyłanie plików na serwer w celu udostępnienia go komuś do podmiany nic nie da, bo wystarczy 0.01% utraty danych, a już MD5 będzie zmienione. I nawet jeśli gra nie będzie miała problemu z wykorzystaniem danego pliku, to już MD5 będzie wywalać.
Tylko instalka z nieuszkodzonego nośnika fizycznego daje 100% pewności na usunięcie problemu, aczkolwiek można mieć spiepszony path, który przecież ściągamy z neta. Jak szukamy czegokolwiek do gry, najlepiej po torrentach, oczywiście z pewnego źródła.

Pozdro.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL