Teraz jest 22 lip 2018, 22:15

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 sty 2011, 02:13 
Offline

Dołączył(a): 23 lis 2010, 22:42
Posty: 14
próba nieudana :/

żeby było wiadomo jak wygląda kłopot to pokażę screenami:

pierw tak jak mówiłem chce zainstalować net framework 3.5:
Obrazek
gdy kliknę instaluj wyskakuje to:
Obrazek
po kliknięciu "TAK" ze chce by to on sam zainstalował tego framework'a wyskakuje okno z pobierania i błąd:
Obrazek

podczas instalacji framework'a 3.5 widzę paski właśnie z pobierania podobnie jak te z PR'a i nagle wyskakuje to:
Obrazek


P.S. ściągnąłem samą instalkę samego framewor... żeby nie z PR'a i wyskakiwało nie wysyłaj - chwiliwo myślałem ze to błąd stronki microsoft.com bo była nie dostepna tymczasowo i może dlatego ale żeby tydzień ?!?!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2011, 19:13 
Offline

Dołączył(a): 23 lis 2010, 22:42
Posty: 14
podejżewam ze wiem co jest powodem, każda żecz która potrzebuje jakby pobierania tak właśnie jak PR tego net framework mi wyskakuje błąd teraz przy instalacji divx'a wyskoczyło to samo i pisało coś z proxy, czy mógł by ktoś pomóc z tym i powiedzieć jak to zrobić by działało i było dobrze !?

P.S. jest tyle ludzi na świecie ze na pewno nie ja jedyny mam i będę miał taki kłopot więc proszę pomóżcie bo kiedyś komuś innemu nawet nie wiedząc możecie pomóc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2011, 13:35 
Offline

Dołączył(a): 10 kwi 2006, 00:12
Posty: 45
Lokalizacja: Katowice
A spróbuj wejść na stronke microsoftu spod windows update ( dla XP ). Włączy sie wiadomo IE i tam z tego co pamietam, powinien byc po lewej, po weryfikacji systemu, link "zaawansowane" czy "opcjonalne" cuś takiego i tam znajdziesz instalki framework. Ja mam 7'ke i nie pamietam dokładnie jak to bylo na XP. A jak już macie ściągnięte, to spróbujcie je zainstalować spod trybu awaryjnego. A najlepiej wyłączcie firewall, bo może macie coś po blokowane.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2011, 20:44 
Offline

Dołączył(a): 23 lis 2010, 22:42
Posty: 14
tak, chętnie, próbowałem już wcześniej ale:

Obrazek

P.S. KAŻDA inna stronka działa poprawnie tylko nie stronka microsoft'u - nie wiem czy to wina Ich czy moja (mojego kompa)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2011, 03:52 
Offline

Dołączył(a): 10 kwi 2006, 00:12
Posty: 45
Lokalizacja: Katowice
Ale fire fox'em nie przeprowadzisz aktualizacji bez odpowiedniej wtyczki.
Próbowałeś IE ( internet explorer ) ?
Albo spróbuj ten link :
Microsoft .NET Framework 4 (Autonomiczny Instalator)

Jeśli nie pojawi się u Ciebie ta stronka poszukaj w googlach "dotNetFx40_Full_x86_x64.exe"
Kod:
Skrócone informacje szczegółowe
Nazwa pliku:   dotNetFx40_Full_x86_x64.exe
Wersja:   4
Data wydania:   2010-04-12
Język:   Polski
Rozmiar pliku do pobrania   48.1 MB

Daj znać, czy pomogło.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2011, 14:13 
Offline

Dołączył(a): 23 lis 2010, 22:42
Posty: 14
nie wiem nie próbowałem - kumpel wytłumaczył poszukał i działa - dla osób które będą miały podobny kłopot ze stronka m.in. microsoft.com, avast,com i stronki z antywirusami to powiem wam ze to "perfidny"/złośliwy wirus - miałem go przez co nie mogłem tych aktualizacji pobrać - kumpel pomógł i mam - zainstalować antywira przeskanować i działa :) wszystko cacy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL