Teraz jest 22 lip 2018, 22:22

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 sie 2010, 01:00 
Offline

Dołączył(a): 15 maja 2010, 18:02
Posty: 7
Opisuje problem znajomego, który kupił dzisiaj, a w zasadzie to wczoraj, BF2. Koleś chce grać w PR'a tylko, że... no właśnie.

Nie może połączyć się z żadnym serwerem. Wyskakuje mu okno ładowania mapy po czym po chwili zrywa się łącze. Wyświetla się komunikat "NIE MOŻNA połączyć z serwerem".

Rzeczy, które można wykluczyć:

1. Łącze - UPC. Internet odbiera z modemu. Modem podłączony jest do routera i dalej kablem do kompa. Łącze jest dosyć silne (2.5 mb/s przy ściąganiu PR'a) także to raczej nie wina tego.

2. Komp - prawie taki sam jak mój. Nawet trochę lepszy, także to raczej nie wina tego.

3. Zapora - wyłączona, także to raczej nie wina tego.

4. Komp nie wykonuje w tle innych obciążających czynności, także to raczej nie wina tego.



Ma ktoś jakiś pomysł ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2010, 02:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2006, 11:01
Posty: 780
MisiekRNG napisał(a):
3. Zapora - wyłączona, także to raczej nie wina tego.


Tak z ciekawosci, jaki firewall?
Ja kiedys mialem zone alarm to mi rozne rzeczy odwalal z bf'em.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2010, 11:43 
Offline

Dołączył(a): 15 maja 2010, 18:02
Posty: 7
Jaki firewall ? :D Zapora systemu Windows wspomagana przez Eset Smart Security ;]

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2010, 13:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
Reinstall? : D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2010, 13:27 
Offline

Dołączył(a): 15 maja 2010, 18:02
Posty: 7
Dobrze wiesz, że to nic nie da. Nigdy nie daje.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2010, 13:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
MisiekRNG napisał(a):
Dobrze wiesz, że to nic nie da. Nigdy nie daje.


Hę?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2010, 17:36 
Offline

Dołączył(a): 15 maja 2010, 18:02
Posty: 7
Każdy zawsze pisze, że najlepszym rozwiązaniem problemu jest reinstall gry. Może i pomaga w 1/5 przypadków.

Przy wyłączaniu gry słychać dźwięk błędu - generowany przez system.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2010, 21:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
Mi pomagał reinstal zawsze ;p
Jak nie bf'a z PR'em to windy ;]

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2010, 22:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2006, 11:01
Posty: 780
MisiekRNG napisał(a):
Jaki firewall ? :D Zapora systemu Windows wspomagana przez Eset Smart Security ;]


ESET Smart Security ma chyba "wbudowanego" firewalla, o ile sie nie myle. Tam bym tez szukal rozwiazania problemu.

Niestety, wiecej nie moge zbytnio pomoc, nie za bardzo pamietam jak to tam wszystko wyglada. Jezeli zas nie w tym tkwi problem, to nie przychodzi mi zbyt wiele pomyslow do glowy na ten moment.

A co do bledu ktorego slychac, da sie go w jakis sposob "odczytac"? (Wiem, dziwnie to brzmi xD)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2010, 23:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
A czy nie jest tak że jeśli firewall blokuje to wcale nie znajduje serwerów?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2010, 23:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2006, 11:01
Posty: 780
Sasquacz napisał(a):
A czy nie jest tak że jeśli firewall blokuje to wcale nie znajduje serwerów?


Ja ZA mialem tak, ze nie blokowalo mi serwow, tylko wywalalo mnie po 5-15min gry. Trzeba bylo tylko dwie rzeczy tam zmienic i bylo juz ok.
Ale pamietam ze sie troche zastanawialem co bylo tego przyczyna, bo sam firewall mialem dobrze skonfigurowany. No i tak dzialo mi sie tylko z BF2, sorry za off.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2010, 11:19 
Offline

Dołączył(a): 10 kwi 2006, 00:12
Posty: 45
Lokalizacja: Katowice
MisiekRNG i co poradziliście sobie ??

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL