Teraz jest 26 wrz 2018, 10:42

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 mar 2011, 17:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 maja 2009, 12:27
Posty: 64
Witam.

Mam taki problem, na max detalach gra ciągnie na ~80FPSów, lecz po jakimś czasie (około paru minut fajnej rozgrywki) gra spada do poziomu 4-25FPS. Zupełnie nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje i proszę o jakieś wskazówki.
PS. Jeśli chodzi o programy/antywira itd to nie jestem amatorem i umiem je wyłączyć :wink:
PS2. Naszła mnie taka myśl, że być może jest to wina TurboBoosta ? Być może on jakoś powoduje takie spadki FPSów.

Moja cudaczna maszyna to:
- Intel Core i5 M 430 2.27GHz (TurboBoost ~2.5GHz)
- 4GB RAM DDR3
- ATI Radeon HD 5650 1GB

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2011, 09:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2007, 22:32
Posty: 152
Lokalizacja: Wrocław
To PR, tutaj to normalne :) Zmniejsz ustawienia graficzne na niższe :)

_________________
www.forgottenhonor.com


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 mar 2011, 19:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2006, 18:08
Posty: 3819
Lokalizacja: Ozorków
No bez przesady ja mam słabszego kompa i hulam na high :P

_________________
http://www.arma2coop.pl/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 mar 2011, 21:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 maja 2009, 12:27
Posty: 64
No własnie to mnie boli, że mój komp uciągnie nawet o wiele bardziej wymagające gry, a tutaj laguje na low detalach :stupid: HELP

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 mar 2011, 16:28 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
Czy z w włączonym turboboostem przegrzewa ci się procek w czasie gry w PR? Mogę się mylić ale może throttling ma jakiś wpływ na ten spadek FPSów. Spróbuj pograć bez turboboosta. Chociaż biorąc pod uwage wymagania PRa to przy prędkości procka 2.27 Ghz masz prawo mieć czasami przycinkę na niektórych mapach (np. gaza beach).

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL