Teraz jest 26 sie 2025, 23:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 sie 2004, 16:25 

Niestety nie w Polsce, nie wiem nawet, czy jakieś egzemplarze angielskie trafią do sklepów jutro, czy dopiero za jakiś czas... czekacie na tę grę? Bo ja, powiem szczerze, dość bardzo, ale to głównie z ciekawości zawodowej. Horrorów nie lubię, bezmyślnych strzelanin również (tak, nawet Painkillera nie lubię, chociaż powinienem ;) ). Ciekaw jestem bardzo, czy Doom 3 poza ładną grafiką i totalną rozwałką zaprezentuje coś więcej. Bo niestety sam normal mapping (jak ktoś nie wie - ta technologia, że modele wyglądają jak prawdziwi ludzie, a cienie jak prawdziwe cienie - zresztą na pewno jakiś spec chętnie tu opowie na czym cały proces polega), a więc sam normal mapping, niestety, już zdążył mnie zmiażdżyć w fotelu w grze Chronicles of Riddick na Xboxie...

Jak sądzicie, co będzie ciekawego w Doomie 3 dla Was?

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 17:05 

a jakie ma wymagania może wiesz?

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 17:08 

Pewnie duże... :(

PS Ej Cubituss mówiłeś zębym cie zaczepił na gg, a ty mi wogóle nie odpowiadasz jak cos pisze :/

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 17:17 
Moderator forum

ASEMBL napisał(a):
Pewnie duże... :(

PS Ej Cubituss mówiłeś zębym cie zaczepił na gg, a ty mi wogóle nie odpowiadasz jak cos pisze :/

Czytałem piewrsze recenzje i znich wynika, że D3 będzie miał wymagania podobne do BFV. Czyli nie jest źle.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 17:30 

199 zeta !! :shock: chyba raczej poczekam do wrzesnia

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 17:35 

Xena --> http://www2.hardocp.com/article.html?art=NjQ0

Sprawdź sam, jak Ci pójdzie. U mnie syto, ale ja jestem po apgrejdzie.

ASEMBL --> zaczepiałem, ale strasznie dawno, już nie pamiętam nawet, o co chodziło :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 17:56 

Hmm jesli bedzie w polowie tak dobry jak poprzednie czesci to spoko,ja czekam z utesknieniem na Zaglade 3,pamietam jak katowalem dwojke i ultimate doom,jedyke na SNES meczylem 8) .
Aa i niech zaden debilny polski dystrybutor niesmie tego spolszczac bo zabije golymi rekoma.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 18:26 
Moderator forum

Cubituss napisał(a):

Czytałem podobne ale bodajrze na tomshardware. Anyway - z optymizmem patrzę w przyszłość. Nie będzie źle.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 19:33 

_XENA_ napisał(a):
Czytałem piewrsze recenzje i znich wynika, że D3 będzie miał wymagania podobne do BFV. Czyli nie jest źle.

Xena Poraz pierwszy ci sie sprzeciwie.

Co do wymagań ;-) ta gra została w pełni zoptymalizowana, do różnych konfiguracji sprzętowych, zostały przeprowadzone oficialne testy pełnej wersji gry po których stwierdzone że posiadacze komputerów z procesorem Pentium 4 1,5 Ghz lub Athlonem 1800 XP+, 512 DDR oraz kartą graficzną GeForce 4 MX 440 64 MB na pokładzie, będą mogli spokojnie sobie pośmigać w DOOM3, niestety tylko na LOW detalach, ale grać będziesz można ;-) (czyli nie będzie CIĘCIA :P) a już przy karcie klasy GeForce 4 Ti 4600 można grać na MEDIUM !!! z średnią klatek 36 !!! Jeżeli mi nie wierzycie poczytajcie sobie o tych że testach (musicie znać angielski :P) http://www2.hardocp.com/article.html?art=NjQ0
8)

A wiec i tak Doom III bedzie dla mnie do bani(szczegulnie za sprzęt jak trzeba miec aby w niego pograc) lepszy bedzie Half-life 2!!

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 19:52 

Premiera ma byc okolo 15 sierpnia.Ale juz mi dochodzily sluchy ze niektorzy juz mieli DOOM'a dwa tygodnie temu(wykradzione przez hijackerow ze USA :) )A polacy tez juz maja Doom'a 3 wlasnie z tego FTPka :?

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 19:56 

A Tituś to ma baldzio dziwny podpiś na gadu-gadu :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 20:09 

Jak juz mamy pisac o DOOM-ie III....

Ultra Quality
Tryb w który wykracza nawet poza możliwości obecnych kart. Wszystko to z powodu wykorzystania w nim nie skompresowanych tekstur czy map normalnych. Powoduje to powstanie danych wielkości 500MB, których nijak do karty 256MB nie załadujemy. Oczywiście wtedy karta będzie korzystała ze współdzielonej pamięci RAM, co negatywnie wpłynie na wydajność. Ten tryb jest dedykowanym przyszłym 512MB kartom.

High Quality
Jedynie mapy normalne nie podlegają kompresji w tym trybie. Wpływa to w niewielkim stopniu na jakość generowanego obrazu, jednak nadal obraz oddaje niesamowite efekty.

Medium Quality
Można powiedzieć, że kompresja danych jest tutaj wszechobecna - czyli dotyczy większości, w tym tekstur i map normalnych. Kolejny spadek jakości - jednak jest ona dobra. Tryb ten pozwala na komfortową pracę kart z 128MB pamięci.

Low Quality
Wszystkie detale zmienione są na niższy tryb, a ponadto tekstury zostają zmniejszone do wielkości 512x512 i specluar map do 64x64. Tryb ten pozwala na zmieszczenie się danych na 64MB pamięci (bez konieczności zapożyczania z systemu).

Info z nvision.pl

PS:powinni przy zakupie D3 dawac karty graficzne gratis :shock: :twisted:

Ostatnio edytowano 1 sie 2004, 20:14 przez Slaj, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 20:10 

Produkty id Software to zwykle byl jakis przelom. najczesciej technologiczny, wytyczenie nowych standardow i trendow w tworzeniu gier. i w lasnie w tym kontekscie D3 jest nadzieja . cos mi sie wydaje, ze jesli chodzi o technologie, temu przemyslowi nalezy sie cos nowego. co do samej gry - moze byc ciekawa wlasnie z tej strony, jednak sama rozgrywka - hm... chyba czasy samotnych lowcow roztrzaskujacych kolejne... "potwory" odchodzi do lamusa. cos o tym wiemy, tak?
zobaczyc, pograc, "zawiesic oko" - na pewno. zeby sie zachwycic i zapomniec przy monitorze o calym swiecie - watpliwe.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 20:38 

Kriz --> toteż mówię, że ten skok technologiczny zrobiono już w Riddicku, D3 nie będzie tu niczym nowym, przynajmniej dla multiplatformowców. Obawiam się, że nie zostanę przejechany Doomem, chociaż z drugiej strony żaden Doom mnie tak naprawdę nie przejechał. Piękne, tak, przełomowe, trochę tak, grywalne - obleci.

Co do polskiej wersji językowej, to będzie z dubbingiem - 109 złotych - ale ma być też w sprzedaży troszkę angielskiej za 199 (!) złotych.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2004, 21:24 

Cubituss napisał(a):
Co do polskiej wersji językowej, to będzie z dubbingiem - 109 złotych - ale ma być też w sprzedaży troszkę angielskiej za 199 (!) złotych.

ciekawe co za naiwniak kupi tą za 199zł :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2