Teraz jest 20 kwi 2025, 21:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 sie 2004, 17:23 

nie wiem czy Was to zainteresuje ale chcialem o tym powiedziec

http://info.onet.pl/972509,11,item.html

starosta (z mniejszosci niemieckiej) zdjal polskie godlo z budynku starostwa, oczywiscie nic mu nie grozi za to, no bo po co, jakby jakis Polak zdjal w niemczech ich wrone to by został zlinczowany, ale taka jest prawda ze wieksza wladze u nas ma mniejszosc niemiecka niz wladza polska....

k***a skandal !
:?

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 22:08 
Oldboy Battlefield.pl

albo mnie sie wydaje albo w zeszlym roku tez ktos odwalil takie cos...
a mnie to podchodzi pod obraze flagi i godla.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 22:16 

Jak ten koleś mógł cos tkaiego zrobić. Może cos tkaiego robic sobie w Niemczech ale nie w Polsce. Orzeł jest symbolem narodowym. Jest to obraza godła. Gdyby polak w Berlinie powiedzał, że ich wrona ma za czare skrzydła do został by nabity na pal i spalony. Ale do jasnej cholery dlaczego w Polsce rządzi jakis niemiec?!

P.S. SLD wkońcu sie przydało. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 00:00 
Moderator forum

Skandal :!:
To jest symbol narodowy :!: Tak polak by byłby spalony a szwab nie :!: To niemcy powinni takie rzeczy robić u siebie nie u nas.
Debilizm w tej polityce :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 00:41 
Moderator forum

skandal Juziek ostrz widły !!! Zabić ogra !!! szabelki ostrzyć !!! hurra utłuc szwaba !!!

Ostatnio edytowano 31 sie 2004, 22:36 przez [Night]MaX, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 03:48 

Sie robi Max, napalmem ich ;)

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 03:53 

Taaa, gadać to umiecie, a udupić niemców to nie. Ja mam pomysł jak - mogłaby deutche telecom wykupić tp - oj to by była kara :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 07:08 

Ci z mniejszosci chyba troszke przeszkadzaja. Jak slysze te Erike Steinbach to az mi sie niedobrze robi. Moze teraz kogos z domu wyrzuca bo jakis pokrzywdzony niemiec sie po wojnie obudzil i chce odzyskac jego utracony majatek :?
a tak po za tym to cos mi sie obilo o uszy ze british telecom chce u nas biznes zrobic :D

PostNapisane: 31 sie 2004, 09:26 

FIDZIO napisał(a):
nie wiem czy Was to zainteresuje ale chcialem o tym powiedziec

http://info.onet.pl/972509,11,item.html

starosta (z mniejszosci niemieckiej) zdjal polskie godlo z budynku starostwa, oczywiscie nic mu nie grozi za to, no bo po co, jakby jakis Polak zdjal w niemczech ich wrone to by został zlinczowany, ale taka jest prawda ze wieksza wladze u nas ma mniejszosc niemiecka niz wladza polska....

k***a skandal !
:?

ta to może dodajmy że jeszcze Żydzi rządzą naszym krajem i tak jak w latach 60-tych zróbmy na nich nagonkę... i na tę miejszość co rządzi naszym krajem też zróbmy nagonkę a wogóle to Polska dla Polaków :lol:

po co ty takie rzeczy tutaj zamieszczasz? pasjonujesz sie takimi sprawami? :?

PostNapisane: 31 sie 2004, 10:18 

Tin napisał(a):

ta to może dodajmy że jeszcze Żydzi rządzą naszym krajem i tak jak w latach 60-tych zróbmy na nich nagonkę... i na tę miejszość co rządzi naszym krajem też zróbmy nagonkę a wogóle to Polska dla Polaków :lol:

po co ty takie rzeczy tutaj zamieszczasz? pasjonujesz sie takimi sprawami? :?

Mówisz Październik 68' ?

PostNapisane: 31 sie 2004, 10:40 

FIDZIO napisał(a):
taka jest prawda ze wieksza wladze u nas ma mniejszosc niemiecka niz wladza polska....

Dałeś linka do artykułu... A czy go przeczytałeś? Cytat:
"...Po ujawnieniu sprawy przez media, starosta zrzekł się mandatu radnego. Zarząd Towarzystwa Społeczno-Kulturalnego Niemców na Śląsku Opolskim cofnął M. rekomendację na stanowisko. Mniejszość potępiła także jego postępowanie. Na specjalnej sesji w czerwcu radni zdecydowali także o odwołaniu starosty..."
Coś mi się wydaje, że mniejszość niemiecka zgodziła się z Tobą, że to był skandal :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 13:18 

Tak tylko koleś jest nie winny, bo nie zrobił tego w złych intencjach, to jakiś precendens u niemców :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 15:42 

no i co z tego za jakies germanskie stowarzyszenie cofnelu mu rekomendacje i usuneli go ze stolka starosty, zero poszanowania dla symboli narodowych, to bylo pewne ze nie odpowie karnie za to co zrobil, bo kto podskoczy mniejszosci szwabskiej na opolszczyznie ?
czekam tylko az nazwy ulic beda w jezyku niemieckim,

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 16:15 

oj boby7[PL] nie mieszkasz u nas wiec nie wiesz, niestety
Taka jest prawda...
mniejszosc wiedziala bardzo dobrze o tym co robi starosta Matheja tylko jak wyszla z tego afera to nagle mniejszosc jest swieta...
Slyszalem rowniez od ludzi pracujacych w starostwie ze niemieckie godla to maly c**** i ze rozniejsze rzeczy wisza w budynku...
a co do wyp. Tina to chcialbym powiedziesz, ze kolega Fidzio mial namysli konkretny region (opolszyczne - nie slask opolski jak to niektorzy nazywaja) jest zdominowany przez mniejszosc.
a Tak od siebie to dodam jeszcze ze jestem polakiem i wk**** mnie to co sobie niemcy robia bezkarnie tutaj u nas. A potem ci taki matheja w wywiadzie powie, ze tyle co on nie zrobil dla *tego* *kraju* a on mu sie tak odwdziecza. no normalnie to niech wyjezdza sie rzadzic do DE a nie syfi nam tu spoleczenstwo.
ps. znam wielu niemcow i szanuje niektorych ale nie zgadzam sie z takim syfem ktory tu (opolszczyzna) sie dzieje i to nie jest skierowane do niemcow jako narod tylko do pojedynczych osob
ps2. jak widac jestesmy zywymi przykladami ze w Strzelcach Op. mowia jeszcze po polsku ,a nie po niemiecku jak niektorzy sadzili

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2004, 23:31 

Xyz napisał(a):
ps2. jak widac jestesmy zywymi przykladami ze w Strzelcach Op. mowia jeszcze po polsku ,a nie po niemiecku jak niektorzy sadzili

Tylko ten spiewny akcent i końcówki nazwisk na np -ko, takie troche dziwne :). Ale to pewnie w Opolu tylko :).
Pozdrówki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2