Teraz jest 6 wrz 2025, 12:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 08:11 
Moderator forum

To dodam jeszcze tylko ze te philipsy sa OGROMNE i moze przestraszyc cie ich wyglad :D A jak je zalozysz to bedziesz wygladal jak muminek z pluszowymi nausznikami :lol: Ale i tak najwazniejszy jest odsluch... Swoje sluchawy wybralem po odsluchaniu 10 sztuk Sennheiserow i Beyerdynamicsow... a sluchalem tez HD590 :> (szkoda ze pulap cenowy za wysoki... doskonale sluchawy)

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 11:17 

Hmm.....Ja sobie ostatnio kupiłem PHILIPSY SBC HP 250 i jestem bardzo zadowlony ( dałem za nie 79 zł) Oczywiście nie mówie, że nie chiałbym tych cacuszek co chce kupic rasty nail, ale cena jest ekhmm...spora :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 12:52 
Moderator forum

RustyNail napisał(a):
Sennheisser i wyszło na korzyść Philipsa... a Ty słuchałeś tych modeli co wymieniłem ?

Słyszełem jak działa Sennheisser HD497, nie wiem co nie podoba sie w nowszym modelu. Ta klasa sama w sobie jest bezkonkurencyjna.
Nie neguję Filipów, znam ich produkty i nie robią złych słuchawek, jednak porównanie Sennheisser vs Filip szczególnie kiedy masz dużą różnicę cenową jest nie na miejscu.
Jeśli możesz poszukaj wersji, o której wspomniał Mayek.
Może masz dostęp do jakikolwiek Sennheisser'ów, idź załóż, posłuchaj ...
Musisz się sam przekonać.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 13:34 
Moderator forum

Dodam jeszcze ze in plus dla Sennheissera w serii HD5xx i niektorych HD4xx jest maly gadzet - wymienne przewody sluchawkowe! Jak sie zalamie albo nie daj Boze urwie to idziesz do dealera, zamawiasz i po niedlugim czasie masz w pelni funkcjonalne sluchawy. A, i przynajmniej dzieki temu nie uda ci sie wyrwac kabli z nausznikow :) (przewody sa podlaczane do nausznikow dzieki malutkim jackom, pozlacanym dodam!)

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 17:28 

===Tomy===[PL] napisał(a):
RustyNail napisał(a):
Sennheisser i wyszło na korzyść Philipsa... a Ty słuchałeś tych modeli co wymieniłem ?

Słyszełem jak działa Sennheisser HD497, nie wiem co nie podoba sie w nowszym modelu. Ta klasa sama w sobie jest bezkonkurencyjna.
Nie neguję Filipów, znam ich produkty i nie robią złych słuchawek, jednak porównanie Sennheisser vs Filip szczególnie kiedy masz dużą różnicę cenową jest nie na miejscu.
Jeśli możesz poszukaj wersji, o której wspomniał Mayek.
Może masz dostęp do jakikolwiek Sennheisser'ów, idź załóż, posłuchaj ...
Musisz się sam przekonać.

Różnica cenowa jest taka że normalnie te słuchawki Philipsa kosztują 249 zł ale jest obniżona(jakaś promocja czy coś nie wiem dokładni) do 203 zł, przyjmując różnice cenową 50 zł normalnej cenie moje porównanie jest na miejscu, również nie zapomijmy że droższe NIE znaczy lepsze (imho niezależnie od firmy, zawsze staram się kierować przy zakupie nie samą marką lecz faktycznym wykonaniem/możliwościami) przykład monitory :wink: . Jak już wspomniałem nie mam możliwości odsłuchu... Ale wciąż nie odpowiedziałeś na najważniejsze pytanie, czy osobiście słuchałeś Senn 500 i Philów HP 890 - mówisz żebym brał Senny ok, ale odpowiedz na pytanie czy słuchałeś tych KONKRETNYCH modeli ?

Mahalo.

Mayek napisał(a):
Dodam jeszcze ze in plus dla Sennheissera w serii HD5xx i niektorych HD4xx jest maly gadzet - wymienne przewody sluchawkowe! Jak sie zalamie albo nie daj Boze urwie to idziesz do dealera, zamawiasz i po niedlugim czasie masz w pelni funkcjonalne sluchawy. A, i przynajmniej dzieki temu nie uda ci sie wyrwac kabli z nausznikow (przewody sa podlaczane do nausznikow dzieki malutkim jackom, pozlacanym dodam!)

Hehe to wszysztko co napisałeś ma również ten Philips :wink:

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 20:51 
Moderator forum

RustyNail napisał(a):
Ale wciąż nie odpowiedziałeś na najważniejsze pytanie, czy osobiście słuchałeś Senn 500 i Philów HP 890 - mówisz żebym brał Senny ok, ale odpowiedz na pytanie czy słuchałeś tych KONKRETNYCH modeli ?
Mahalo.

W kwestii Filipów w tym danym modelu nie dane mi było odczuć doznań odsłuchowych. Wiem, że na odległość ciężko doradzać, ja optuję za tym abyś przeszedł się do dobrego sprzętu ze sprzętem i tak rozwiane zostane będą Twoje obawy.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 21:27 

Ja mam Logitecha i jestem z nich bardzo zadowolony ;)

A z wibracjami odradzam fajny bajer ale nie na dluzsze granie, bo potem uszy bola :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 21:51 

RustyNail napisał(a):
Ale wciąż nie odpowiedziałeś na najważniejsze pytanie, czy osobiście słuchałeś Senn 500 i Philów HP 890 - mówisz żebym brał Senny ok, ale odpowiedz na pytanie czy słuchałeś tych KONKRETNYCH modeli ?
Mahalo.

W kwestii Filipów w tym danym modelu nie dane mi było odczuć doznań odsłuchowych. Wiem, że na odległość ciężko doradzać, ja optuję za tym abyś przeszedł się do dobrego sprzętu ze sprzętem i tak rozwiane zostane będą Twoje obawy.

Tak myślałem... Bo wiesz jakbyś słuchał tego Philipa i tej Senny i powiedział mi że warto dopłacić prawie 100 zł to Twoj zdanie nabrało by "u mnie" dużego znaczenia przy wyborze słuchawek... Wiem że najlepiej byłoby samemu odsłuchać ale ponad 100 km do takiej możliwości to niezbyt pocieszający fakt. Kierując się komentarzami/opiniami użytkowników tego modelu Philipsa (wyszperanymi w sieci) którzy przed kupnem mieli możliwość porównania i odsłuchu (m.in. konkurencji Senn 500 i innych) wybrali Philipsa... więc zamówiłem już ten model... może kiedyś będę miał możliwość odsłuchu tych Senn 500 to wtedy przekonam się sam jaka jest rzeczywista różnica a do tego momentu Philips 890 wydaje mi się być najlepszym wyborem w tej kategori słuchawek.

P.S. Będę je porównywał do moich starych już wysłużonych słuchawek SONY MDR-CD170 (dałem za nie coś ok 100 zł o ile się nie myle to było kilka lat temu...) nie są za specjalne (imho zwykłe słuchawki na początek) ale jedno co moge powiedzieć o nich to są baaardzo wytrzymałe (tyle co one przeżyły :twisted: hehe)

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 22:19 
Moderator forum

Rusty, opisując się za Senami brałem pod uwagę moje indywidualne odczucia. Musisz sam wypośrodkować. Czuję, że zdecydujesz się tańsze rozwiązanie. Daj znać jak wrażenia.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 22:36 

Rusty, opisując się za Senami brałem pod uwagę moje indywidualne odczucia. Musisz sam wypośrodkować. Czuję, że zdecydujesz się tańsze rozwiązanie. Daj znać jak wrażenia.

Tzn, w tym wypadku 50-100 zł nie robi dla mnie różnicy po prostu kierowałem się opiniami innych i wyszło że Philipsy 890 są lepsze od Senn 500, a że są do tego tańsze to cóż lepiej dla mojego portfela :D jak już wspomniałem droższe nie znaczy lepsze tymbardziej że ja kieruje się bardziej opinią danego produktu(jakością, "który lepszy" itp.) niż marką (choć nie ukrywam że to też ma znaczenie lecz schodzi na drugi plan :wink: ) również ceną (ale oczywiście w rozsądnych różnicach).

Mahalo

P.S. Napewno dam znać jak się na nich słucha :D ale widzisz z kolei nie mam je z czym prównać ( np z Senn 500, bo te SONY co mam to zapewne są o klase niższe przynajmniej) i moja opinia niestety nie będzie obiektywna (wiarygodna) dopóki nie zrobię odsłuchu na czymś "podobnym"...

Ostatnio edytowano 26 wrz 2004, 22:38 przez RustyNail, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 22:38 
Moderator forum

RustyNail napisał(a):
P.S. Napewno dam znać jak się na nich słucha :D ale widzisz z kolei nie mam je z czym prównać

Wystarczy subiektywna opinia poparta rzetelnymi wrażeniami.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 22:43 

RustyNail napisał(a):
P.S. Napewno dam znać jak się na nich słucha :D ale widzisz z kolei nie mam je z czym prównać

Wystarczy subiektywna opinia poparta rzetelnymi wrażeniami.

Hehe no spox ale napewno to nie będzie opinia którą ja bym chciał usłyszeć przed kupnem, przynajmniej nie do końca taka... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 02:16 

Wtrącę swoje trzy grosze...
AFAIK Sennheiser produkuje słuchawki używane w studiach nagraniowych. Niejako referencyjne. Philpsa tam raczej nie uświadczysz.
PS1: Audiofilskim bajdurzeniem z w/w linku głowy bym sobie nie zawracał.
PS2: Sennheiser droższy o 100zł od Philipsa? To żart chyba :P Za sam szpanerski napis na słuchawkach warto IMHO dopłacić :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 03:28 

boby7[PL] napisał(a):
Wtrącę swoje trzy grosze...
AFAIK Sennheiser produkuje słuchawki używane w studiach nagraniowych. Niejako referencyjne. Philpsa tam raczej nie uświadczysz.
PS1: Audiofilskim bajdurzeniem z w/w linku głowy bym sobie nie zawracał.
PS2: Sennheiser droższy o 100zł od Philipsa? To żart chyba :P Za sam szpanerski napis na słuchawkach warto IMHO dopłacić :)

Ja skomentuje to tak : nieważne co i jaka firma produkuje, Sennheiser może nawet produkować dla mnie kosmiczną technologie, bez znaczenia, to co się liczy to efekt końcowy, jeśli słuchawki za 200 zł dobrze "grają" (lepiej od Senn 500 w tym przypadku któe kosztują ok 300 zł) to może być nawet na nich napis "NO NAME" i tyle :D a płacanie za napis to nie dla mnie, komentarze użytkowników którzy słuchali na tych 2 konkretnych modelach były bardzo ważne, dla mnie to żadne bajdurzenie bo niby po co mieli by kłamać, zrobili odsłuch, kupili Philipsa i podzielili się opinią i tyle :D

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 07:32 
Moderator forum

No to pamietaj zeby robic odsluch na porzadnym wzmacniaczu sluchawkowym i CD playerze z osobnym dedykowanym przetwornikiem :D Tylko wtedy wyczujesz drobne niuanse pomiedzy roznymi parami sluchawek... I raczej Philips nie bedzie taki fajny w tym porownaniu ;)
Aha, moze i jakosc dzwieku jest najwazniejsza, ale liczy sie tez wytrzymalosc, jakosc zlacz (pozlacane w przypadku SH, przewody z miedzi OHC 99,9% czystosci) i takie banaly jak gwarancja... i nawet pudelko :) Fusion HD500 sa wyposazone pod tym wzgledem wzorowo, nie wiem jak Filipy...
PS. Jesli chodzi o jakosc zlacz - moje HD497 codziennie przynajmniej 4 razy podlaczam i odlaczam od amplitunera, tak juz od roku. Zadnych sladow zuzycia, czy zmeczenia materialu ;) Poprzednie sluchawki wytrzymaly pare miesiecy... i sie kabel zalamal.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2