Teraz jest 19 lis 2024, 01:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 23:41 

_XENA_ napisał(a):
Zapewne nie mogłeś używać do tego myszki, bo brakowało ci na niej przycisków. Na nowej myszce będziesz miał dodatkowe przyciski, więc logiczne by było ich "zagospodarowanie", co nie? Na klawie w zasięgu lewej dłoni masz ograniczona ilość przycisków - te dodatkowe na myszce moga byc bardzo przydatne. Z doświadczenia wiem, że podskok pod kciukiem dużo daje, podobnie widoki z czołgu znajdujące się w zasięgu środkowego palca. Ogólnie teraz ciężko by mi było grać bez nich...

Ja na klawiaturze mam zbindowane wszystkie przyciski jakie chciałem i używam ich z powodzeniem i naprawde nie potrzebuje dodatkowych klawiszy na myszce choć nie ukrywam że napewno znajde coś dla nich aczkolwiek nie będą to priorytetowe funkcje które mam już ustawione na klawiaturze 8) także XENA wyluzuj z tymi przyciskami - uczepiłeś się ich jak...hehe

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 01:06 
Moderator forum

Tesz tak kiedyś myślałem (zgodnie z zasadą "gdy się nie ma co się lubi - to sie lubi co się ma"). Teraz jednak uważam inaczej. :P

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 03:15 

_XENA_ napisał(a):
Tesz tak kiedyś myślałem (zgodnie z zasadą "gdy się nie ma co się lubi - to sie lubi co się ma"). Teraz jednak uważam inaczej. :P

Bardzo w to wątpie (to powiedzenie nie sprawdzi się u mnie i w tej grze) - jak mówiłem mi klawiatura odpowiada bardziej niż przyciski myszki, np Raklez pomimo że ma możliwość zbindowania na myszce dodatkowych klawiszy gra tak jak ja na klawiaturze :D no ale jak ty jesteś zachwycony klawiszami na myszce to spoko - dla każdego coś miłego 8)

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 07:49 
Moderator forum

No wlasnie... ja tez uzywam full buttonow na klawirce, na myszy mam tylko fire i alt. fire :) Choc probowalem przyzwyczaic sie do np. rzucania expacka pod przyciskiem wstecz na MX700 czy tez reload na dalej, to niestety i tak odruchowo cisnalem 5 i R :) Spasowalem i dalej gram na klawirce :)
A co do roznicy miedzy Logitechem OEMem a MX5x0/700, to jest ona duuuza, przynajmniej w moim mniemaniu. Duzo precyzyjniejsza technologia optyczna, mniejszy efekt akceleracji wstecznej (choc tak naprawde ja go nigdy nie zauwazylem), ergonomia no i scrolling przy uzyciu dodatkowych buttonow :) Dla porownania dodam, ze po przejsciu z MX700 na MX1000 takze odczulem poprawe wiec cos w tym musi byc ;)

Ten nowy A4Tech jako klon MXa... Hmm niby ladnie i pieknie, ale gdzies tkwi kruczek ze ta mysz jest tak tania... Moze plastik gorszy? Optyka? Kupcie i zobaczcie po np. roku :) (BTW. moj MX700 strasznie sie powycieral i w czasie letnim zaczal cos szalec - w BFie czasami nagle spogladalem w kosmos albo w ziemie :) (ale tylko w BFie!!!), dziwne nie? Ale myszka ma prawie dwa lata... i jak dotad jest dalej zajebista!)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 08:35 

Rusty - mam do Ciebie prośbę - jak dostaniesz tą myszkę, to skrobnij o wrażeniach, jakości użytkowania, bo też zamierzam ją kupić :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 09:28 
Moderator forum

Mayek napisał(a):
No wlasnie... ja tez uzywam full buttonow na klawirce, na myszy mam tylko fire i alt. fire :) Choc probowalem przyzwyczaic sie do np. rzucania expacka pod przyciskiem wstecz na MX700 czy tez reload na dalej, to niestety i tak odruchowo cisnalem 5 i R :) Spasowalem i dalej gram na klawirce :)

A błąd, bo ja na MX500 mam zbindowane wszystkie buttony za wyjątkiem tego w rolce. Pistolet/Karabin/Granat/Klucz, widoki. Początkowo też ciężko było mi się przyzwyczaić, ale możesz mi wierzyć, że po pewnym czasie nie wyobrazisz sobie gry bez nich ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 09:58 
Moderator forum

yacub napisał(a):
Mayek napisał(a):

A błąd, bo ja na MX500 mam zbindowane wszystkie buttony za wyjątkiem tego w rolce. Pistolet/Karabin/Granat/Klucz, widoki. Początkowo też ciężko było mi się przyzwyczaić, ale możesz mi wierzyć, że po pewnym czasie nie wyobrazisz sobie gry bez nich ;)

ja na mx 700 na przyciskach za i przed rolka mam zmiane kamery w czolgu przod/tyl a pod wcisnieciem rolki mam powrot do srodka, nie wyobrazam sobie bez tego jakiejkolwiek akcji w Abramsie albo w T-90 :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 12:34 

RustyNail napisał(a):
Chyba podziękuję za tego Logitecha MX 500 bo dowiedziałem się dzięki Raklezowi (THX) :D o czymś takim jak A4-TECH SWOP-80 jest to "klon" Logitecha właśnie MX 500 z tym że kosztuje 61 zł :shock: ... jeśli ktoś jest zainteresowany to odsyłam to testu http://pclab.pl/art11833-1.html .

Obrazek

P.S. Z tego co przeczytałem to różnica między tymi modelami jest niewielka, więc nie ma co przepłacać tylko łykać te wspaniałą myszkę za 61 zł :D . Już zamówiłem hehe

Zdecydowanie odradzam. Wiesz na czym polega róznica w cenie? Bynajmniej nie na przyciskach oszczedzili a na optyce...

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 16:26 
Moderator forum

Holman napisał(a):
ja na mx 700 na przyciskach za i przed rolka mam zmiane kamery w czolgu przod/tyl a pod wcisnieciem rolki mam powrot do srodka, nie wyobrazam sobie bez tego jakiejkolwiek akcji w Abramsie albo w T-90 :)

Przed rolką - F11 (widok sprzed przedniego zderzaka)
Rolka - F9 (widok z wnetrza)
Za rolką - F10 (wicok zza tyłu pojazdu)
Na samej górze - F12 (kamera flyby)
Przedni pod kciukiem - crouch
Tylni pod kciukiem - jump

(czyli prawie jak Holman)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 16:52 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Holman napisał(a):

Przed rolką - F11 (widok sprzed przedniego zderzaka)
Rolka - F9 (widok z wnetrza)
Za rolką - F10 (wicok zza tyłu pojazdu)
Na samej górze - F12 (kamera flyby)
Przedni pod kciukiem - crouch
Tylni pod kciukiem - jump

(czyli prawie jak Holman)

no ja pod tymi dwoma mam reloada i spadochron (bardzo sie przydaje jak sie wyskoczy gdzies nagle i jest malo czasu na szukanie przycisku na klawie a tym bardziej na odrywanie lapy od WASD, tego przycisku na samej gorze mychy w ogole nie uzywam bo za daleko do niego trzeba siegac jednak

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 18:16 

Mayek napisał(a):
Choc probowalem przyzwyczaic sie do np. rzucania expacka pod przyciskiem wstecz na MX700 czy tez reload na dalej, to niestety i tak odruchowo cisnalem 5 i R :) Spasowalem i dalej gram na klawirce :)

Ja też przez to przeszedłem. Sporo dodatkowych funkcji miałem na myszce, ale ciągle nie mogłem się do nich przyzwyczaić i o wiele szybciej korzystałem z klawiatury. Może kiedyś będę miał więcej cierpliwości :)

Mayek napisał(a):
(BTW. moj MX700 strasznie sie powycieral i w czasie letnim zaczal cos szalec - w BFie czasami nagle spogladalem w kosmos albo w ziemie :) (ale tylko w BFie!!!), dziwne nie?

Bardzo rzadko, ale co pewien czas zdarza mi się to też na mojej mx510. I również tylko w bf1942, niegdzie indziej nie miałem takiej sytuacji.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 18:21 

Ja wiem jedno, A4TECH to jedne z najbardziej paściarskich optycznych myszek, w jednej posiadanej przezemnie, ledwo jak się ruszyło myszką to kursor o mało z ekranu nie zwiewał, a lewą ręką to wogole jej się dotknąć nie dało. Już tam wole tego Creative co mam, 70 dych i optyka na pewno pewniejsza, może to nie geniusze w śród myszkoproducentów, ale zawsze firma, która ma dobre inne produkty. Wogóle, nie wiem jak można A4Tech porównywać do Logitech, to całkiem inna liga, to nie chodzi o ty, że myszka nazywa się Logitech, chodzi o to, że żaden inny kursor tak się mózgu nie trzyma, już nawet pomijam rękę ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2004, 02:22 
Oldboy Battlefield.pl

a ja polecam microsoft intellimouse explorer 4.0
tylko do rolki ciezko sie przyzwyczaic... a pod klawisze mozna wszystko ustawic i keystroke i inne bajery.. nawet w taki sposob zeby sie to wlaczalo w odpowiedniej uruchamianej aplikacji- czyt. grze 8)
no i kosztowala mnie 139 zl z przesylka kurierska :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2004, 05:12 

Pozwole sobie przytoczyć osobom sceptycznie nastawionym do konkretnego modelu firmy A4-TECH jakim jest SWOP-80 parę zdań z podsumowania recenzji:

Nie da się ukryć, że A4 Tech Office 8K to produkt jak najbardziej udany. Jest bardzo tanią kopią legendarnych produktów Logitech serii MX, z kilkoma drobnymi, aczkolwiek bardzo dobrymi poprawkami. Mysz wykonana jest solidnie, prezentuje się bardzo ładnie i bardzo dobrze leży w dłoni. Podczas długiego grania, lepiej wykonane wgłębienie na kciuk i wyższe półeczki na palce po obu stronach zmniejszają zmęczenie dłoni. Do gier nadaje się nawet troszkę lepiej niż jej pierwowzór - Logitech MX500. Office 8K wykazała się także bardzo dobrą precyzją, co w tej klasie cenowej stanowi wręcz ewenement...
Jedyną drobną wadą, którą udało nam się namierzyć jest minimalnie nierówne przyklejenie dwóch przednich ślizgaczy. To jednak można skorygować samemu, nie martwiąc się specjalnie o ich odklejenie. Być może nawet inne serie tego modelu pozbawione są tego niedociągnięcia. Jako że Office 8K kosztuje bez mała czterokrotnie mniej niż pierwowzory Logitech, kwestia ta ma znaczenie raczej marginalne. Jeśli zatem poszukujecie dobrej, wygodnej i funkcjonalnej myszy do prac biurowych i do grania, a nie jesteście w stanie zapłacić za nią 200 i więcej złotych, A4 Tech Office 8K (SWOP-80) z pewnością spełni Wasze oczekiwania. Ten sklonowany gryzoń po prostu zasłużył na Rekomendację PCLab.pl.

Zalety
-Precyzyjny czujnik optyczny
-Bardzo duża funkcjonalność
-Bardzo dobre wyprofilowanie konstrukcji
-Dobra jakość wykonania
-Bardzo niska cena
-Polskojęzyczna instrukcja obsługi i oprogramowanie

Wady
-Przednie ślizgacze mogą wymagać minimalnej korekty

Od siebie dodam tylko tyle że ten urywek z recenzji powinien rzucić nowe światło na "tanie myszki" -czasami jak widać trafi się porządny model myszki za rozsądną cene w niczym nie ustępujący markowym i znacznie droższym produkcją :D

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2004, 09:56 

RustyNail napisał(a):
Od siebie dodam tylko tyle że ten urywek z recenzji powinien rzucić nowe światło na "tanie myszki" -czasami jak widać trafi się porządny model myszki za rozsądną cene w niczym nie ustępujący markowym i znacznie droższym produkcją :D

Trafi do testów, a nie na sklepowe półki ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2