Teraz jest 20 kwi 2025, 17:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 paź 2004, 12:09 
Moderator forum

Info jeszcze swieże, wręcz ciepłe.

Od dzisiaj tj 8.10.2004r. posiadacze łącz NEO+ mają szansę na zwiększenie limitów transferów.

http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/biu ... p?mid=1502

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 12:12 

Tak to wspaniala informacja szczegolnie w kontekscie informacji poprzedniej o zwiekszaniu transferow w Japonii... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 12:16 
Moderator forum

Trigg napisał(a):
Tak to wspaniala informacja szczegolnie w kontekscie informacji poprzedniej o zwiekszaniu transferow w Japonii... :lol:

na jaki penis piszesz takie bzdury? dla wiekszosci userow to jest dobre info - szczegolnie w kontekcie tego ze te limity mialy byc sztywne, nie wiem czy zauwazyles ze nie mieszkamy w japonii i jestesmy za nimi jakies 30 lat w wiekszosci dziedzin, wiec co to za porownywanie japonii i PL

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 12:17 
Moderator forum

Trigg napisał(a):

Nie pogrążaj abonentów NEO+ :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 12:20 

Trigg napisał(a):

Czyżbym wyczuwał delikatne ślady ironii w twoim głosie? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 12:23 

Ehehe tak .... co by tu no wiec sam jestem abonentem NEO+ i uwazam ze TEPSY szuka tylko lagodnego wyjscia z sytuacji w ktora sama sie wpakowala :) same limity sa beznadziejne i podnoszenie ich do 15, 25 GB duzo nie zmieni , zenada i tyle a tych ktorzy ironii nie wyczuli serdecznie pozdrawiam huehue

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 12:46 
Moderator forum

coz na tym forum jest bardzo cienka granica miedzy ironia a byciem trolem

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 13:08 

"Cienka czerwona linia" powiedziałbym nawet...
Ale jako, że imć Trigga znam osobiście od czasu niekrótkiego, niniejszym chciałbym potwierdzić, iż do niezwykle szacownego niewątpliwie grona Trollus Battlefieldus na pewno nie należy... Za co dam sobie uciąć to i owo - byle nie premię, bo na Saiteka zbieram... :P

Hehe, za Triggulem Shelton murem... Czy jakoś tak... :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 13:45 

Holman wyluzuj, info o limitach rozbawilo mnie 30 sierpnia (wtedy sie o tym dowiedzialem) i trzyma mnie do dzisiaj. Mimo dzisiejszej informacji dalej uwazam ze to zenada a smiac sie moge poki co bo stara umowe mam do maja. Potem niestety pojedziemy na tym samym wozku bo jak wiekszosc (imho) abonentow TPSA nie mam wyjscia.

A co do trolowania to imo przesadziles ale to inna kwestia do ktorej w przyszlosci mam nadzieje nie wrocimy ;).

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 14:49 
Moderator forum

Trigg napisał(a):
Holman wyluzuj, info o limitach rozbawilo mnie 30 sierpnia (wtedy sie o tym dowiedzialem) i trzyma mnie do dzisiaj. Mimo dzisiejszej informacji dalej uwazam ze to zenada a smiac sie moge poki co bo stara umowe mam do maja. Potem niestety pojedziemy na tym samym wozku bo jak wiekszosc (imho) abonentow TPSA nie mam wyjscia.

Dziwne, krytykujesz jednak mimo wszystko nie masz wyjścia :?:
Zatem informacja powinna ukazać choć cień zadowolenia, pomijając inne smutne kwestie abonentów związanych cyrografem z najbardziej szerokim i monopolistycznym dostawcą źródł internetu na rynku.

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 15:03 
Moderator forum

Trigg napisał(a):

A co do trolowania to imo przesadziles ale to inna kwestia do ktorej w przyszlosci mam nadzieje nie wrocimy ;).

z czego mam luzowac? z zalewu 14 letnich przyglupow na forum ktore np. pieja dlaczego nie mamy lacz 100 Mb w domu?, po prostu juz czasem nie mam ochoty czytac takiego pieprzenia dla samego lania wody i wrzucenia swoich jakze bezcennych 5 groszy do kazdego tematu, natomiast jesli bylo ironicznie to ok ale zauwaz w jaki sposob sie czasem wypowiadaja tacy ktorzy absolutnie nie maja nic do powiedzenia

a poza tym ja tez mam Neo ale nie dalem sie zrobic w walka i podpisalem umowe na kolejny rok zanim weszlu limity, jesli pomimo tego sprobuja dokonac jakichkolwiek zmian w usludze i zaloza mi limit to wystapie na droge sadowa, natomiast jesli ci sie nie podoba zmien providera - ja nie widze problemu

generalnie jakbysmy mniej plakali i lamentowali a wiecej dzialali to moze za 20 lat bysmy byli druga japonia hehe

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 15:15 
Moderator forum

Holman napisał(a):
generalnie jakbysmy mniej plakali i lamentowali a wiecej dzialali to moze za 20 lat bysmy byli druga japonia hehe

Przecież lamentowanie naszych rodaków to taki obyczajowo-kulturowo przyjęty zwyczaj. Biedny, bogaty, głodny, syty - ciągle nam źle.
Działania kończą się w części - zamiar i wszyscy nabierają wody w .. szklankę porównując do innych krajów, które swoją potencją, rozwojem gospodarczym, nie wspominając o technice są .. w innym, lepszym świecie.

Piotr - kwestie moralizotorskie na tym forum już zostały nam zaznane i sądzę, że nie warto wywoływać wilka z lasu, wszak dostęp do samego BF1942 został już bardzo ułatwiony ze względu na jego cenę, tak i nastolatkowie zawładnięci manią wykazania swojej elokwencji uderzają w progi niniejszego forum siejąc ubaw i niezrozumienie 8)

Swoją drogą, mogę kogoś przemycić do Japonii, dokładnie do Osaki ... tygodniowo wysyłamy tam 40T. kontener więc miejsca do woli :wink:
Zapytam Blade'a, bo chłopak jakiś przygnębiony ostatnio :wink:

Ostatnio edytowano 8 paź 2004, 15:21 przez ===Tomy===[PL], łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 15:18 

Holman zgadzam sie w 100% z tym plakaniem i lamentowaniem :) dlatego wole sie posmiac jest zdrowiej. BTW to Tepsa sama sobie strzela gola i na szczescie to zauwaza, na szczescie dla nas. Zauwazcie ze wprowadzone zmiany we wrzesniu byly oczywistym okazaniem braku kompetencji jej pracownikow w szczegolnosci tych ktorzy te limity wprowadzili, bo sorki ale limit 5 GB na laczu 1 Mbps to jakas granda! Teraz mowia ze limity zwiekszaja ze ida na reke, gowno prawda zauwazyli jakimi sa lamerami i probuja cos z tym robic :) . Dalej jest to zabawne bo w ogole limity na takich pasmach sa smieszne i beznadziejne. Jest za to druga strona medalu jak dopadna mnie limity to mniej bede placil za prad, ale to nie o to chodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 15:29 
Moderator forum

Trigg napisał(a):
Holman zgadzam sie w 100% z tym plakaniem i lamentowaniem :) dlatego wole sie posmiac jest zdrowiej. BTW to Tepsa sama sobie strzela gola i na szczescie to zauwaza, na szczescie dla nas. Zauwazcie ze wprowadzone zmiany we wrzesniu byly oczywistym okazaniem braku kompetencji jej pracownikow w szczegolnosci tych ktorzy te limity wprowadzili, bo sorki ale limit 5 GB na laczu 1 Mbps to jakas granda! Teraz mowia ze limity zwiekszaja ze ida na reke, gowno prawda zauwazyli jakimi sa lamerami i probuja cos z tym robic :) . Dalej jest to zabawne bo w ogole limity na takich pasmach sa smieszne i beznadziejne. Jest za to druga strona medalu jak dopadna mnie limity to mniej bede placil za prad, ale to nie o to chodzi.

to moze troche wyjasnienia, zaznaczam tylko ze nie bronie tpsa bo sam zostalem tym w jakis sposob dotkniety, ale chce wyjasnic jakie moga byc przyczyny takiego ruchu, odpowiedzia jest: bo to jest BIZNES a nie fundacja prowadzaca dzialalnosc charytatywna

w zwiazku ze swoja praca rozmawialem z jednym z dyr handlowych tpsa i czytalem troche opracowan na ten temat, tpsa wprowadzila limity dlatego ze 20 % userow jadach na p2p generowalo im 80% ruchu, siec byla juz na granicy przepustowosci, jasne mogli ladowac kase w lacza routery itp ale to po prostu z biznesowego punktu widzenia im sie nie oplacalo, wiec zrobili analize rynku i wyszlo im ze taki i taki limit mozna przyjac za srednie miesieczne uzycie sieci przez sredniego uzytkownika NEO, no wiec wprowadzili to i maja gwarancje przepustowosci sieci i ze p2p zostanie uciete, kto z was bedacy przy zdrowych zmyslach i pracujacy na wysokim stanowisku decyzjnym w tpsa nie podjalby takiej samej decyzji o wprowadzeniu limitow majac przed soba jasne uzasadnienie finansowe? bo ja bym podjal taka sama decyzje, pomimo tego ze jestem jednym z tych dotknietych limitami, a dodatkowo tpsa jako firma moze jescze zarobic na sprzedawaniu dodatkowych pakietow transferu, tak wiec nawet jesli ktos odejdzie od Neo z tego powodu oni sobie to spokojnie zrekompensuja, taka jest prawda i tyle

mozecie sobie myslec co chcecie ale tak fukcjonuja firmy, tu nikt z nikim sie nie bedzie piescil bo akurat ktos lubi sobie filmiki posciagac i narobi rabanu na grupach dyskusyjnych, taka jest prawda ze mozna albo znalezc sposob na obejscie tego (umowa) albo sie zgodzic na limit albo zmienic providera

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2004, 15:32 
Moderator forum

===Tomy===[PL] napisał(a):
Trigg napisał(a):

Nie pogrążaj abonentów NEO+ :wink:

Nie no, luz, ja podpisuję aneksik i zostaję bez żadnych idiotycznych limitów ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2