Trigg napisał(a):
Holman zgadzam sie w 100% z tym plakaniem i lamentowaniem

dlatego wole sie posmiac jest zdrowiej. BTW to Tepsa sama sobie strzela gola i na szczescie to zauwaza, na szczescie dla nas. Zauwazcie ze wprowadzone zmiany we wrzesniu byly oczywistym okazaniem braku kompetencji jej pracownikow w szczegolnosci tych ktorzy te limity wprowadzili, bo sorki ale limit 5 GB na laczu 1 Mbps to jakas granda! Teraz mowia ze limity zwiekszaja ze ida na reke, gowno prawda zauwazyli jakimi sa lamerami i probuja cos z tym robic

. Dalej jest to zabawne bo w ogole limity na takich pasmach sa smieszne i beznadziejne. Jest za to druga strona medalu jak dopadna mnie limity to mniej bede placil za prad, ale to nie o to chodzi.
to moze troche wyjasnienia, zaznaczam tylko ze nie bronie tpsa bo sam zostalem tym w jakis sposob dotkniety, ale chce wyjasnic jakie moga byc przyczyny takiego ruchu, odpowiedzia jest: bo to jest BIZNES a nie fundacja prowadzaca dzialalnosc charytatywna
w zwiazku ze swoja praca rozmawialem z jednym z dyr handlowych tpsa i czytalem troche opracowan na ten temat, tpsa wprowadzila limity dlatego ze 20 % userow jadach na p2p generowalo im 80% ruchu, siec byla juz na granicy przepustowosci, jasne mogli ladowac kase w lacza routery itp ale to po prostu z biznesowego punktu widzenia im sie nie oplacalo, wiec zrobili analize rynku i wyszlo im ze taki i taki limit mozna przyjac za srednie miesieczne uzycie sieci przez sredniego uzytkownika NEO, no wiec wprowadzili to i maja gwarancje przepustowosci sieci i ze p2p zostanie uciete, kto z was bedacy przy zdrowych zmyslach i pracujacy na wysokim stanowisku decyzjnym w tpsa nie podjalby takiej samej decyzji o wprowadzeniu limitow majac przed soba jasne uzasadnienie finansowe? bo ja bym podjal taka sama decyzje, pomimo tego ze jestem jednym z tych dotknietych limitami, a dodatkowo tpsa jako firma moze jescze zarobic na sprzedawaniu dodatkowych pakietow transferu, tak wiec nawet jesli ktos odejdzie od Neo z tego powodu oni sobie to spokojnie zrekompensuja, taka jest prawda i tyle
mozecie sobie myslec co chcecie ale tak fukcjonuja firmy, tu nikt z nikim sie nie bedzie piescil bo akurat ktos lubi sobie filmiki posciagac i narobi rabanu na grupach dyskusyjnych, taka jest prawda ze mozna albo znalezc sposob na obejscie tego (umowa) albo sie zgodzic na limit albo zmienic providera