Teraz jest 24 lis 2024, 13:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: co jest grane
PostNapisane: 23 gru 2004, 22:43 

Niedawno kupilem sobie bf 1942 (oczywiscie orginal) sciagnalem wszystkie pathce i bylo ok, lecz z pewnych przyczyn musialem sobie zrobic formata. Oczywsicie pierwsza rzecza jaka chcialem po nim zrobic to pograc w bf no i sciagnalem patch 1.6 19 cos tam i potem ten mniejszy 1.6b czy cos takiego, wlaczam gre, a tu nie ma zadnych napisow, ani nie widac update ani refresh, nazw serwow ani informacji o nich, gdy wszedlem na jakis serwer (przez gamespy bo nawe nie dalo sie wejsc w grze) to nie bylo tam takze napisow, nie bylo czasu do respa, ani nic. Co sie moglo stac i co moge z tym zrobic?? bo juz wytrzymac nie moge :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2004, 23:50 

wieeeeeeeeec.... sprobuj po raz drugi zainstalowac. moze to wina braku sterownikow czy co, a nie samego BFa. sprobuje reinstalnac BFa (usun tez caly folder) i powiedz jakie zmiany :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2004, 00:10 

No właśnie :) .. napisz czy po formacie instalowałeś do wszystkiego najnowsze sterowniki...

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2004, 14:50 

Sterowniki mam teraz zainstalowane takie same jak po poprzednim formacie, probowalem reinstalowac bf'a ale nic nie dalo :( moze ktos mial juz taki problem i pomoze mi ??

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2004, 17:22 

ostatecznie mozesz wbijac sie na serwer przez ASE (chyba nawet lepiej niz normalnie...)

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2004, 23:59 

Teraz tak robie, ale o np. polataniu samolotem joystickiem moge pomarzyc, lub w ogole o bindowaniu klawiszy bo w opcjach, controls widze tylko co 10 rzecz. Myslalem ze moze juz ktos mial taki problem, ale widze e chyba moj bf 1942 jest "wyjatkowy" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2004, 07:40 

reklamacja u sprzedawcy odpada? osobiscie mialem pewne problemy z moim classic edyszyn ale w sklepie przyjeli spowrotem i wymienili na nowy

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2004, 11:27 

to nie jest spowodowane sama gra, bo juz raz zainstalowalem i tydzien gralem, wszystko bylo dobrze, tylko po formacie tak zle sie dzieje, nie mam pojecia czemu.

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2004, 12:25 

Mówiąc szczerze nie czaje dlaczego ci nie działa :?
Masz patch swichera no nie ? Włączonego PB ? No nie wiem....
Przeskanuj se kompa jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś: http://skaner.mks.com.pl/
Przeczyść sobie komputer tym: http://www.download.com/Ad-Aware-SE-Per ... ag=lst-0-2
I jak nie będzie działało to ja odpadam...
A mówiąc troszke oftopic to po pełnym oczyszczeniu kompa możesz sie jeszcze zaopatrzyc w zone alarm, pande czy jakikolwiek inny system ochrony kompa. To może nie mieć nic wspólnego z tym że nie działa ci BF ale napewno nie zaszkodzi nie :wink:

264 napisał(a):
ostatecznie mozesz wbijac sie na serwer przez ASE (chyba nawet lepiej niz normalnie...)

Zdecydowanie All-Seeing Eye, nie wyobrażam sobie bez niego gry. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2005, 15:10 

Jesli to ma jakies znaczenie, to gdy w ktorejs druzynie (lub w obu) jest jeden graz to widze jego ping fragi itp. a gdy sa przynajmniej dwie osoby to juz nie widze ni, nawet nickow

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 07:47 

ASE jest tak dobre? ostatnio czytam i widze ze jest zachwalane ...
Nie uzywalem ASE jeszcze w ogole , giercowy system jakos mi nie przeszkadza...

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 07:57 

Stormtrooper[PL] napisał(a):

ASE jest najlepsze do szukania serverow a do szukania buddy tylko xfire :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 08:15 

ja gram w Bf w sumie z 2 lata, pytka mi sie zlamala jakis cas temu i zupelnie sobie odpuscilem, jednak jakis miesiac temu (patrz na forum kiedy dolaczylem) luknalem na sajt battlefield1942.pl i postanowilem sobie kupic raz jeszcze BF'a tym razem klasik za 30 zeta. Wczesniej gralem w podstawke , teraz glownie grywam w FH i troche rzadziej w DC, a jeszcze dzisiaj opanowal mnie szal grania w Galactic Conquest... ogolem stwierdzam ze zakup chyba sie oplacil bardziej niz mialbym kupowac raz jeszcze HL1 za 50 zeta bo przeklete WONowe servery wylaczyli... jednak CS w porownaniu z DC wymieka...
Co do FH to ciagle brakuje mi walk w jakichs bunkrach, pokojach, zamknietych pomieszczeniach itp

Ogolem ciesze sie ze trafilem na te forum i naprawde FAJNI LUDZIE jestescie :D dzieks za all pomoc itp

Co do grania - bywal glownie na ang. erverach bo 1. silnik Fowy nie znajduje mi jakos polskich serverow
2. jak znajde to bywaja puste :(
Ciekaw jestem jak sie gra na takich wiekszych servach polskich a'la Null (istnieje taki do BF?), nie wiem.. hmm . Strefa?zobaczylem byczka fernando i z CSowa Strefa (albo mi sie zdaje) skojarzyl. W azdym badz razie wolalbym pograc tyeamowo a nie w "wolna amerykanke" ktora dzieje sie nawet na tych wiekszych servach zagranicznych.
PS: team dla mnie opznacza rozgrywke w stylu Rainbow 6 z headsetami, mikrofonami (w ogole sa dostepne w bf'a[voice module]?), zachowanie klimatu (np. nie rozbijanie tych zasmarkanych smiglowcow na LV tylko WYLADOWANIE , zajecie flagi, zostawienie 2 do obrony, start, lecimy dalej na kolejna flage[...])
Po prostu tego mi brakuje co udawalo mi sie nawet z kilkoma nienzajomymi w CSie/ DoDzie (ale wolalem kampic)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 13:05 
Moderator forum

Stormtrooper[PL] napisał(a):

Korzystając z ASE masz ten luksus, że filtrujesz sobie serwery przez sito kraju, moda, mapy czy nawet ustawień pure/unpure. Poza tym masz miejsce na 'ulubione' serwery itd. Używanie BFowej wyszukiwarki mija się z celem IMO. Poza tym ASE jest darmowe (co prawda co 7 dni wyskakuje przypomnienie o 'możliwości' zakupu wersji pełnej, ale wystarczy 'poinformować program', że chcesz bawić się nim przez kolejny tydzień za free i tak w nieskończoność :) )

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 15:43 

no ladnie, z mojego problemu zronila sie dyskusja o ASE :?

Strefa czasowa: UTC + 2