Teraz jest 24 cze 2025, 23:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2005, 01:54 

Zgadzam sie z wami w 100%.Niech nie pierdzielą głupot że gierka będzie miała troche wieksze wymagania od BF:V bo odrazu wiadomo że tak nie będzie,wystarczy obejrzeć filmiki.Już na początku w oczy rzuca sie bardzo detaliczne otoczenie,do tego różne pluski wody,duże tereny itd.Ja mam obecnie 256 MB DDR PC333,GF3 Ti200 PRO-VT 128 DDR,Athlon 1,7 i BF:V ze wszystkim na low tnie mi ostro a co tu dopiero mówic o BF2.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2005, 02:23 

Dużo będzie zależało zapewne od karty graficznej. Ja mam Radeona9800PRO i BF:V chodzi mi na full detalach lepiej niż BF1942 na medium momentami.
Troszke to dziwne i na tej podstawie tak twierdze. Zresztą... pożyjemy, zobaczymy, nie ma sensu teraz spekulować cokolwiek.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2005, 15:28 

NaVy napisał(a):
Dużo będzie zależało zapewne od karty graficznej. Ja mam Radeona9800PRO i BF:V chodzi mi na full detalach lepiej niż BF1942 na medium momentami.
Troszke to dziwne i na tej podstawie tak twierdze. Zresztą... pożyjemy, zobaczymy, nie ma sensu teraz spekulować cokolwiek.

Musisz mieć coś udziabane w BF42.
Mi nie schodzi poniżej 99fps
A Vietnam niestety miejscami spada do 50fps

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2005, 16:14 

Piasecznik napisał(a):
Musisz mieć coś udziabane w BF42.
Mi nie schodzi poniżej 99fps
A Vietnam niestety miejscami spada do 50fps

Próbowałem już wielu sposobów, lecz nic nie pomaga :?
Jak ktoś ma jakiś pomysł jeszcze jak mi pomoć to zapraszam tu http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?p=145578#145578 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2005, 18:02 
Moderator forum

A ja mam wiarę w DX9 i jego optymalizacje. H-L 2 jest dowodem, że się da dużo wyciagnąć nawet ze słabszych kompów. Engine BFV był wyraźnie niedopracowany - może BF2 taki nie będzie?

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2005, 19:23 

Dokładnie. Jeśli udałoby się zrobić BF2 tak, jak HL2 - NISKIE WYMAGANIA SPRZĘTOWE I PRZEDE WSZYSTKIM MAŁO LAGÓW - to będzie ich największy sukces. Mam nadzieję, że tak zrobią. Jak mi pójdzie na 1 GB RAM bez lagów to uznam, że wykonali kawał dobrej roboty, a jak będzie chodzić na GeForce 5600 to uznam, że dokonali cudu.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2005, 01:37 

Cytuj:
Performance was one of the biggest things we were looking for in the CES demo, as this game requires some serious meat to run, and hasn't always been shown running at full clip. The CES demo, which was running on Nvidia's 6800 Ultras running in SLI, kept it together for a full-on visual assault -- this was hardcore hardware being employed, so we don't know yet how the rest of us will be seeing the game on our broke-ass machines, but at least the game can run like the French when it needs to. The normal mapping and shadowing effects looked in sharp relief on the vehicles and soldiers, even if the game's exterior daytime setting in realistic warzones don't allow as much showy flair as some of the other big-name shooters. The particular visual treat was in the amazing draw distance this game's gigantic levels allowed, which was never hitched up as we zoomed across hills on jeeps or ran up towers for flags. We didn't come across any vehicles of flight in this demo, but in our previous gameplay sessions, airtime will be very similar to prior Battlefield games. Our only issue with the visuals was that the grass effects, while dense, was still very simple and felt like crawling through fields of floating sprite nets. On the macro level, the game looks perfect, but you'll be spending a lot of time on your belly hiding in the grass, and these effects could really be tuned up to hold the illusion of reality together. Also, there were a few temporary animations, such as skip-step movement on the animation for steering wheels seen in our CES video clips, which we have to imagine will be fixed for the final game.

Hm,ciekawe,po co aż dwa 6800 na SLI skoro gra ma mieć nie wiele wieksze wymagania od BF:V ?.Eh coś mi kurde śmierdzi ta sprawa z wymaganiami,albo tak jak mówił _XENA_,chłopaki pokazują za bardzo wypasioną wersje tej strony BF2 której w produkcie finalny nie znajdziemy po zainstalowaniu gry.No bo nie rozumie,skoro gra ma miec troche wieksze wymagania od BF:V to po co wsadzali aż dwa GF6800,gdyby wsadzili jednego gra też by chodziła płynie,no chyba że woleli sie zabezpieczyć,żeby potem ludzie nie mówili że grali w demo na CES'ie i gra momentami przycinała :lol:.

Jeszcze jedna ciekawostka.
"bogs would hold up tanks that jeeps could sail across"

Nom,zobaczymy co wyjdzie z tego BF2,mam nadzieje że to co oglądamy na tych filmikach znajdzie sie w wersji finalnej,w przeciwnym razie moje wkurzenie,delikatnie to ujmując siegnełoby zenitu.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2005, 14:37 

hmm pozyjemy zobaczymy :) Ciekawe czy ta pieknie wyrednerowana woda, jak na tym filmiku, bedzie rownie piekna w wersji finalnej? Czyzby znow "trik" z "lancuchem" transportowym? :(

ps.co to CES ? :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2005, 16:36 

Cytuj:

Też bym chciał wiedzieć :shock: .

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2005, 22:42 

Siemaneczko :] Mój pierwszy post.

Osobiście twierdze, ze wymagania nie będą aż tak ostre jak wy mówicie :]. Zaloże sie, ze na sprzęcie typu Athlon/Pentium 2 Ghz, 512 Ramu, I Jakaś piożadna karta ze 128 Ramu na luzach będzie można grać... Na takim sprzęcie to Hafl-life2 działa na Full Detali, (Doom 3 też) Pamiętam jak na forum NFS'a też ludzie marudzili, jakie wymagania bedzie mieć NFS:U2... A okazało się, że na Pentiumie 1 Ghz dało sie grać z 40 FPS... :] Podobnie będzie z BattleField 2.. :]

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2005, 23:08 

Witam, Mrocz :wink:

Chciałbym móc się z Tobą zgodzić, ale mam co do tego pewne wątpliwości. Ludzie udowodnili, że można dokonać niemożliwego i stworzyć grę ze wspaniałą grafiką, która chodzi na moim kompie na High Detalach, bez lagów.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2005, 03:03 

(NeW)Ambo napisał(a):
Cytuj:

Też bym chciał wiedzieć :shock: .

Consumer Electronics Show w Las Vegas

http://www.cesweb.org/default.asp

-------------------------------------------------------------------------------------

Obrazek

Cytuj:
The Battlefield 2 engine was also on display on the Microsoft booth, although the graphics weren't tremendously impressive the engine looked like it would be a good continuation of the Battlefield series.

hardware bf2 ready;D :arrow: SLI? :wink:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2005, 13:25 

RaKLeZ -> Skąd wziołeś tą fotke ? a może to fotka twojego sprzęta ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2005, 16:41 

Ja mam nadzieje, ze na moim sprzęcie będe mógł grać, więc najpierw kupie Napęd DVD ( Mam Napęd CD Tylko :| ) A obawiam się, ze może wyjść tylko na CD... :] Jak już kupie to w przyszłości zamierzam płyte główną zmienić razem z prockiem AMD 64 Bitowym... Choć na niego kase uzbierać musze :| :|

PS. jaką polecacie Nagrywrko/oddtwarzarke :P DVD????? :]

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2005, 21:41 

(NeW)Ambo napisał(a):
RaKLeZ -> Skąd wziołeś tą fotke ? a może to fotka twojego sprzęta ?

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=50267

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2