Teraz jest 27 lis 2024, 17:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 01:05 
Moderator forum

A jA bym wszystkich niemcow wymordowal, pozamykal w obozach koncentracyjnych i zastosowal najmniej humanitarna metode mordu (jeszcze nie wiem jaka :P). Najbardziej na swiecie nienawidze niemcow, za historie a przede wszystkim z prywatnych doswiadczen. A jak ktos nie widzial niemca wysmiewajacego sie z Polaka to niech sie palnie w leb bo albo jest slepy albo nie chce tego widziec... poza tym niemcy utworzyli na zachodzie stereotyp Polaka brudasa, debila, zlodzieja i dlatego cala Europa sie z nas smieje...
A na niemieckich serwerach gram czesto bo uwielbiam tluc niemieckie swienie :> co chwila leca zreszta bluzgi pod moim adresem ;p
Pewnie i tak wyrzuca mi tego posta za rasistowskie tresci wiec czytac szybko :P

But our hearts only to Poland.
1939-1945
For your freedom and ours"

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 01:07 

Strzelec napisał(a):
poza tym niemcy utworzyli na zachodzie stereotyp Polaka brudasa, debila, zlodzieja i dlatego cala Europa sie z nas smieje...

Ten sie śmieje, kto sie śmieje ostatni...

I jakby coug skomentował tego posta... "Lubi nas niewielu, większość nienawidzi, boją się wszyscy" :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 03:58 
Moderator forum

IMHO raczej taki stereotyp stworzyli sami polacy wybijając za granicę na saxy. Najgorsze prace jakich się podejmowali za marną kasę (która w kraju była fortuną) w tym im pomogły. Polska mentalność (zawiść, cwaniactwo i pieniactwo) zaś tylko ten efekt potegowały.
Dla mnie Niemcy to naród jak każdy inny - sa wsród nich ludzie lepsi i gorsi - nie można generalizować na podstawie pojedynczych przypadków.

ps: Coś jednak w tym jest, że taki głupio nienawistny (a IMHO wręcz dziecinnie debilny) tekst pojawił się na tym forum i nie spotkał się z potepieniem ogółu. Faktycznie świadczy to o wyraźniym upadku tego forum. Strzelec - nie pora bys się zapisał do jakiś bojówek Ligi Polskich Rodzin lub jakiś podobnych oszołomów zamiast udzielać się tutaj? Nam oszczędzisz wstydu, a może i sam zaczniesz być doceniany...

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 05:39 
Redaktor Battlefield.pl

Nazistowskie serwery?
Zamknac!!!!
Gra ma laczyc, a nie dzielic.

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 10:52 
Moderator forum

Wprawdze raczej omijam niemieckie serwery ale niedawno mialem (wspólnie z drugim czołgistą z naszego Klanu) taką sytuację ... serwer Klanu DD / Bulge.

Jechaliśmy ich dwoma czołgami i po kilku minutach pojawiły się hasła "Polskie świnie", "lamki, nooby" i kilka innych których nawet zapamiętać mi się nie chciało ... po kilku następnych minutach ich czwórka czy piątka przeniosła się do axis i zaczęli nas TKować ... :D

Podziękowaliśmy im za grę i wyszliśmy ... napewno już mnie tam nie zobaczą. Myslę, że żaden Polski Klan by sie tak nie zachował (o free-playu nie mówię).

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 11:19 
Moderator forum

Obserwuję dyskusję i jak każdy także i ja mam swój osobisty pogląd.

Jeśli czas pozwala (a tego coraz mniej do wirtualnej zabawy) gram na niemieckich serwerach poświęconych sekcji Desert Combat.
Głównie znany i lubiany niemiecki KSK z mapą El Alamein Day 2.
Powiem krótko: miło, kulturalnie i sympatycznie.
Wysoki skill stałych graczy mobilizuje do aktywnego współdziałania z teamem. Owszem zdażają się czarne owce , które psują zabawę i pisze tu między innymi o ... Polakach.
2 tygodnie temu pseudo-gracze z polskich pochodzeniem o ksywach podobnych do napisów spisanych z ulicznych szaletów do tego niegodni używania oznaczenia narodowego [POL] [PL] zachowywali się skandalicznie, wulgarnie, ordynarnie.

Jeden z francuskich kolegów, z którym bardzo często sie spotykam, bardzo treściwie skrytykował zachowanie moich rodaków: było mu przykro, że takie oszołomy trafiają się również i w Polsce.

Cóż .. w każdym kraju zdażają się ofiary losu psujące zabawę i nie ma znaczenia czy to Niemiec, Polak, Amerykanin czy ktokolwiek inny więc nie widzę sensu do agresywnych ataków na kraj, który tym bardziej w prawdziwym codziennym życiu spotyka się z kłopotami, które sprawiaja im nasi rodacy.

Kończąc dopiszę, że jeszcze nigdy nie spotkałem się z atakami personalnymi na tle narodowościowym, a w głównej mierze zależy to od sposobu gry zgodnym z zasadmi i co ważne z zachowaniem wszelkiej kultury.

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 11:46 
Moderator forum

Ja osobiście spotkałem się z atakami na mnie dlatego, że jestem Polakiem. Co nie zmienia faktu, że wtedy myślę o takim kimś, że jest debilem jako człowiek, a nie debilem ze względu na określoną narodowość.

PS: Strzelec - no comments. Żałosne - dobrze że tacy jak ty stanowią margines (mam nadzieję). Młodzież Weszpolska przyjmie cię z łotwartymi ręcyma.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 11:56 
Moderator forum

hmmm a swoja droga... to po cholere wam w ksywach (@ BF) dopiski [PL] czy [POL] :?: :lol: ja np nie mam i nigdy nie spotkalem sie na zadnym serwerzer z podobny akcjami o ktorych piszecie :!: :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 11:57 

EST_PL napisał(a):
Młodzież Weszpolska przyjmie cię z łotwartymi ręcyma.

coraz czesciej ja tym forum pojawia sie temat mlodziezy wszechpolskiej

EDIT:
a tak na marginesie
Cytuj:
Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz,
Ni dzieci nam germanił.
Orężny wstanie hufiec nas,
Duch będzie nam hetmanił,
Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg...

- Tak nam dopomóż Bóg!

Ostatnio edytowano 29 mar 2005, 12:03 przez xD, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 11:58 
Moderator forum

xD napisał(a):
EST_PL napisał(a):
Młodzież Weszpolska przyjmie cię z łotwartymi ręcyma.

coraz czesciej ja tym forum pojawia sie temat mlodziezy wszechpolskiej

precz z tymi oszolomami... :!: :!: :!: mlodziez wszechpolska... no comments :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 12:15 

Fakt, zdarzają się takie sytuacje na serwerach, ale powiem że nie jeden Niemiec w rzeczywistości zachowuje się lepiej niż Polak, zawsze gdy czekam na przejściu dla pieszych prędzej zatrzyma się samochód na niemieckich blachach niż egoistyczny obywatel RP, do Niemców nie czuję jakiejś większej urazy, tym bardziej że CL'em naszego klanu jest Dohan, który jest Niemcem ;)

ps. Strzelec jest to żałosne co napisałeś :? bracia z młodzieży wszechpolskiej takich jak ty potrzebują....

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 12:20 
Moderator forum

xD napisał(a):

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz,
Ni dzieci nam germanił.
Orężny wstanie hufiec nas,
Duch będzie nam hetmanił,
Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg...

- Tak nam dopomóż Bóg!

Ta pieśń powstała dosyć dawno temu, w czasach, gdy nasi prapra byli ciemiężeni przez prapra dzisiejszych Niemców. Problem wszelkiej maści narodowców polega na tym, że nie dość, iż za przewiny jednego czy kilku ludzi są w stanie zmieszać z błotem cały naród, to jeszcze dodatkowo będą się mścić do piętnastego pokolenia wstecz. Ale tylko grupowo - w sytuacji indywidualnej zapewne nikt z nich nie skazałby syna za grzechy ojca. Brak wam jakiegoś przeglądu - spektrum i świadomości, że świat nie jest czarno-biały.
Dzisiejsze Niemcy to bardzo pokojowo nastawiony naród - wystarczy wspomnieć o Iraku - w którym my jesteśmy a ich nie ma. I oby tak pozostało (to o pokojowo nastawionych Niemcach, nie o Iraku).

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 12:34 
Moderator forum

Byc moze i sa zawistni Niemcy, ktorzy nie lubia nas na serwerach, ja sie z tym akurat nie spotkalem. Jesli sa, to pamietajcie ze to sa dzieci, ktore nie potrafia przegrywac :) Wystarczy im napisac ze jest sie lepszym i zlac ich zachowanie... Dorosli Niemcy sa w porzadku wobec Polakow, czasem zartuja sobie z naszej mentalnosci (Polnische Verbrecher :) ), ale w gruncie rzeczy podziwiaja nasz narod za dazenie do jednej Europy...
BTW. Pisze to wlasnie z deszczowego miasta zwanego Wolfsburg :P (gdzie jezdza same volkswageny).
BTW.2. Pozdro dla DoHana, wzorcowego Niemca w sluzbie Polsce :D (czyt. Hussaria)

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 13:03 

EST_PL napisał(a):

Dzisiejsze Niemcy to bardzo pokojowo nastawiony naród - wystarczy wspomnieć o Iraku - w którym my jesteśmy a ich nie ma. I oby tak pozostało (to o pokojowo nastawionych Niemcach, nie o Iraku).

rosja to tez bardzo pokojowo nastawiony narod bo nie ma go w iraku :shock: a w czeczeni zabijaja cale rodziny - no ale niewazne.
oczywiscie nie twierdze ze niemcy sa jakimis agresorami z zapendami inperialnymi bo oni prawie nigdzie nie wysylaja wojska /sa chyba tylko w afganistanie /, ale w niemczech narastaja teraz na nowo nastroje nazistowskie np. w dreznie. niemcy to bardzo podzielony kraj /jak wszystkie/ jedni lubia polakow inni nas nienawidza a jeszcze inni maja do nas obojetny stosunek i tak samo jest w polsce.

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 16:35 
Moderator forum

xD napisał(a):
rosja to tez bardzo pokojowo nastawiony narod bo nie ma go w iraku :shock:

Nie można porównywać. Awanturę z Irakiem wywołało USA czyli główny członek paktu NATO. Próbowało też wciągnąć w tę wojnę pozostałe państwa członkowskie strefy północnoatlantyckiej. Myśmy się dali - Niemcy nie. Rosja zaś, po pierwsze, nie należy do strefy wpływów USA, po drugie, zachowywała przyjazne stosunki z Irakiem Husseina.

Wątku Czeczenii nie podejmę. Zapytam tylko: ciekawe jak zachowałaby się Polska gdyby próbował się odłączyć od niej Śląsk.

xD napisał(a):
oczywiscie nie twierdze ze niemcy sa jakimis agresorami z zapendami inperialnymi bo oni prawie nigdzie nie wysylaja wojska /sa chyba tylko w afganistanie /, ale w niemczech narastaja teraz na nowo nastroje nazistowskie np. w dreznie. niemcy to bardzo podzielony kraj /jak wszystkie/ jedni lubia polakow inni nas nienawidza a jeszcze inni maja do nas obojetny stosunek i tak samo jest w polsce.

I dlatego oni powinni reagować na swoich narodowców, a my na swoich. I izolować ich jak bardzo to mozliwe.

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2