zarith napisał(a):
leciuteńki offtopic ale nie chciałem zaśmiecac forum nowym tematem.
moglibyście wytłumaczyć mi jak tłumokowi jak się posługiwać pociskiem hellfire? teoretycznie to proste - klikasz na wrogu, rakieta tam leci, ty ja możesz myszką delikatnie 'podprowadzić'. ale:
- czasem zdarza mi się, że kliknę a rakieta nie wystrzeli.
- zwykle jak już wystrzeli, mam problemy z opanowaniem jej lotu - tak jakby czasem myszka działała a czasem nie
aha no i zastanawia mnie ten 'wewnętrzny kwadrat', czy dobrze kombinuję że rakieta leci w cel jak wróg znajdfzie się w tym kwadracie? (tym na około celownika, wiecie:))
z góry dzięki za wyjaśnienia:)
Jesli rakieta nie chce wystrzelic, to albo sie przeladowuje (dlugi czas przeladowania) albo przytrzymaj klawisz wcisniety dluzej - tez tak zauwazylem - okolo sekundy trzymam zeby odpalilo.
Ewentualnie jak "postawisz krzyzyk" w trakcie przeladowywania to spacja odpalasz w miejsce krzyzyka bez ponownego klikania.
Celowac nie musisz w "wewnetrzny kwadrat" rakiety bez problemu leca w inne miejsca.
Dobry trening: odpalasz serwer lokalny, przestawiasz cobre na skraj lotniskowca i prubujesz zniszczyc czolg zaparkowany na lewym spawnie na brzegu - musisz pocelowac miedzy dwa budynki, mozesz "klikac" w trakcie lotu, zeby zmienic kierunek.