Teraz jest 3 mar 2025, 19:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 cze 2005, 09:51 

Moje pierwsze wrażenie - ale mnie leją :) Nie, serio. W demku grały lamki, w fullu (szczególnie na serwerach rankingowych, a przecież expy i odznaki to raj dla statsy takiej jak ja) jest uber ciężko, szczególnie na mapach, w których ktoś dobry się dorwie do helikoptera (tak, Pepelu, do Ciebie mówię! :) ). Ogólnie jednak gra wciąga jak bagno, a zamglona mapa na chińskich bagnach, na której slicki jeżdżą w wodzie po kolana, podnosząc chmury wody - o jaaaaaa jebiem :). Za mało jest niestety serwerów, wbicie się gdziekolwiek to żmudne i nudne klikanie. Gra mi czasami tajemniczo przycina na 1 GB RAMu, chyba czas na podwojenie, niestety, bo widać, że mieli swapem. Na szczęście wygląda po prostu przepięknie i przepięknie się w nią gra. Kubra Dam to mapa, jakiej wcześniej nie widziałem, sposobów zdobycia każdej flagi jest mnóstwo. Nie jestem w stanie opisać, jak wielki banan mi wyrósł na ryju, jak zostawiłem przy jednej z flag (takiej, do której nie da się podjechać) czołg z autoalarmem, na który to czołg dało się złapać dwóch wrogów, którzy starali się bardzo prędko obrócić wieżyczkę w moją stronę :) Cudo, cudo, cudo. Ludzie nie umieją niestety grać w squadach, nie ma rozkazów ani nic. Na szczęście commanderów jest już więcej, z tym że ci również ograniczają się na razie wyłącznie do rzucania zabawek.

Na razie mam pół paska expów, czy po zrobieniu poziomu coś się odblokowuje? Na razie dostałem dwie brązowe odznaki, piechociarską i czołgową, jest już jakaś lista tego co można zdobyć i za co? Jak się odblokowuje nowe kity? Pewnie połowa z Was grała w to całą noc, podzielcie się wiedzą :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 10:06 

Zapewne nowe zabawki dostaniesz, jeżeli osiągniesz jakiś poziom doświadczenia. Tak myslę, a jak jest narawdę? Tego nie wiem :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 10:07 

Takie topiki już tu są, ale co tam... :)
Wiem, o której mapie mówisz, jak ją zobaczyłem pierwszy raz (i właściwie ostatni na razie, bo tylko raz tam grałem :) ) to też mgła i bagna zrobiły na mnie kolosalne wrażenie.
Na publicu fajne akcje można robić SpecOpsem, bo raczej nikt się ich nie spodziwa. Właśnie na rzeczonej mapie, zniechęcony trochę brakiem koordynacji działań w każdym teamie, do którego wszedłem :) postanowiłem pobawić się trochę w samotnego wilka. Wziąłem SpecOpsa i zacząłem się przedzierać w stronę baaardzo daleko umiejscowionej głównej chińskiej bazy... Parokrotnie tuż obok mnie przejeżdżały pędem łaziki, czasem coś cięższego, a raz dwóch wojaków przebiegło, dosłownie na wyciągnięcie ręki ode mnie, schowanego w połowie w wodzie... ;) Wrażenia niesamowite... :)
A jak już dotarłem, to popodczepiałem C4 do każdego sprzętu, jaki znalazłem, włącznie z latającym... To dopiero były emocje, bo co chwile ktoś się tam spawnował i tylko kroki niedaleko słyszałem... :):)
No i w efekcie końcowym odszedłem na zbocze pobliskiego pagórka i poczekałem, aż wszyscy odjadą/odlecą... :wink:

Druga mapa, w którą również dłużej pograłem, była miejska. Ciasne zaułki, budynki do których można wchodzić, dachy na których czają się snajperzy... Miodzik!! :) I akcja, akcja, akcja... :) Żadnych postojów, żadnego oglądania się za siebie... :) Bajer. I powiem wam jedno - zaczałem doceniać "zwykłego" szturmowca! Na tej mapie sprawdzał się rewelacyjnie, a jego granatnik był niezastąpiony!

Dopiero grając dłużej dostrzega się wyraźnie, że to nie jest tak, jak myśleliśmy przy demie - że są kity beznadziejne i są jakieś ulubione, którymi "zawsze" będziemy walczyć. Tu wszystko zależy od tego, o jakiej mapie mowa, bo każda na każdej mapie inny typ uzbrojenia pozwala na efektywną walkę.

To tyle. No może jeszcze tylko, że tama oczywiście rządzi... :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 10:33 

Odblokowywanie broni następuje co drugi ranking.
Czyli pierwszy wybór broni do odblokowania będzie przy awansie na kaprala.
Dobrze przemyślcie wybór bo nie można cofnąć wyboru a następne dwa rankingi zdobywa się 10 razy dłużej.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 11:22 

Piasecznik napisał(a):
Odblokowywanie broni następuje co drugi ranking.
Czyli pierwszy wybór broni do odblokowania będzie przy awansie na kaprala.
Dobrze przemyślcie wybór bo nie można cofnąć wyboru a następne dwa rankingi zdobywa się 10 razy dłużej.

To ja od razu dodam, ze snajperka dostepna po odblokowaniu jest tylko niewiele mocniejsza od podstwowej. Ma za to jedna zalete - przebija szyby helikopterow - zestrzelenie pilota lecacego smiglowca jest niemozebnie trudne, ale sprawia niesamoita satysfakcje :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 11:43 

Tylko, że ta snajperka przebija też wierzyczki APC i chyba czołgów też, a co do śmigłowców Black Howc ( ?? ) często ląduje gdzieś na mapie wysadzając desant i wtedy można postrzelać :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 11:54 

A wiec tak.

Pograłem i stwierdzaam że gierka jest super,zwłaszcza gra zespołowa w porządnym składzie.

Strzelanie coś ala BF1942.Według mnie pasuje jeszcze troche podrasować te bronie bo celność jakaś taka słaba jest :D.A może to ja taki cieniak jestem i potrzebuje praktyki :D.

Btw...dzieki za gre na serwku PRGK-42.Walka na helikoptery rulka.
btw2...gram pod nickiem Yackal jakby co :D.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 11:56 

A jak to jest z rankingami? Jest rankingowy serwer PRGK-42 już? Czy też expy i nagrody zdobywa się na każdym serwerze i niepotrzebnie gram na rankingowych?

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 12:02 

O Snajpie to wiem, dawajcie inne. Czy opłaca się odblokować broń assualta, medyka czy może lepiej antitanka? Jakie są korzyści? Od czego zacząć?

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 12:05 

Pancho napisał(a):
O Snajpie to wiem, dawajcie inne. Czy opłaca się odblokować broń assualta, medyka czy może lepiej antitanka? Jakie są korzyści? Od czego zacząć?

Ja póki co odlokowuje broń medyka,bardzo fajna i przyjemna.Według mnie ma znacznie lepszą celność niz M4.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 12:06 

servery rankingowe w europie to chyba 12 sztuk niemieckich K-Play'ów i ni &^@#$&^% wiecej. Może ktoś coś gdzieś znalazł jak i co trzeba zrobic aby server był rankingowy ?

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 12:10 

Raix napisał(a):
servery rankingowe w europie to chyba 12 sztuk niemieckich K-Play'ów i ni &^@#$&^% wiecej. Może ktoś coś gdzieś znalazł jak i co trzeba zrobic aby server był rankingowy ?

Żeby serwer był rankingowy musi być wykupiony od EA.Póki co chyba niema innej możliwości,a ludzie też niechcą stawiać lewych serwerów bo sie boją że EA zasadzi im bana.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 12:13 

Nie odpowiedzieliście na moje pytanie - czy na serwerach NIErankingowych rosną expy i są unlocki?

Pytanie dodatkowe - co to jest w parametrze serwera Allow Global Unlocks? Zawsze widzę tutaj zero...

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 12:18 

Cubituss napisał(a):
Nie odpowiedzieliście na moje pytanie - czy na serwerach NIErankingowych rosną expy i są unlocki?

Pytanie dodatkowe - co to jest w parametrze serwera Allow Global Unlocks? Zawsze widzę tutaj zero...

Nie,nie rosną expy i niema unlocków.Niby dostaje sie punkty ale nigdzie nie są zapisywane.Tylko i wyłącznie na oficjalach sie awansuje.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 12:18 

Cubituss napisał(a):

Nie. Przynajmniej z tego co zauważyłem :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2