Teraz jest 25 lis 2024, 16:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Do roboty
PostNapisane: 25 cze 2005, 01:09 

Jak już nawijamy o tych mapach no to weźmy sie do roboty i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Proponuje żeby każdy zainteresowany zrobił na poczatek 1 wybraną przez siebie mape z Polakami, a potem się okaże czy warto drązyć temat.
Mi się śni po nocach Westerplatte, więc sprubuje swoich sił z tym. Kazdy z nas ma zajęcia jakieś więc dajmy sobie 2 miechy na przygotowanie mapy do urzytku jako-takiego. Potem można jescze porawić....
Wpiszcie mapę którą zechcecie zrobić żeby się nie powtarzać

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 12:00 

WAH! Jak mam zrobic mapę nie mając narzędzi!?!?!? Jak ktoś mi powie, jak taką mapę zrobic, to chętnie się za to zabiorę (wyśle mi pliki do FH do BC42, albo powie, jak je zrobic, albo da jakiś inny program). A tak, to niestety rzopu.

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 12:33 

http://forgottenhope.bf1942files.com/ma ... ang=polish

Wystarczy poszukać...

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 14:13 

Najpierw zastanówcie się co ta mapa ma pokazywać i jaki jest cel na tej mapie. Co tak naprawdę czym ta mapa ma się różnić od dotychczas powstałych.

Inaczej bedzie coś co albo się będzie powtarzać z innymi mapami, albo będzie nudne i nieciekawe. Jak z BG42 - mnóstwo roboty i tak w to nikt nie gra. Sam kolor mundurów czy rodzaj pojazdów to za mało.

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 14:41 

IMO obrona Helu byłaby dośc wyjątkową mapą. Musiałaby zawierac element ostrzłu artyleryjskiego (baterie obronne Helu vs. niemieckie okręty) oraz szturm lądowy wzdłuż półwyspu (bo inaczej sobie takiej mapy jakoś nie mogę wyobrazic). No i co najważniejsze szturm utrudniałby wąski dostęp do końcówki półwyspu (mapa wyskalowana odpowiednio do naszych potrzeb :)) Co do Monte Cassino - nie ma chyba w FH jeszcze żadnej mapy typu Hill Assault, więc byłaby całkiem oryginalna, może nieco przypominałaby Omahę, tyle, że bez tych wszystich bunkrów i artyleria byłaby po drugiej stronie :D Możnaby też zrobic mapę Ruiny klasztoru na Monte Cassino, która zawierałaby elementy mapy miejskiej, ale to zapewnw wymagałoby stworzenia kiklu nowych obiektów, ale to już mnie przerasta. Jeszcze jakieś wątpliwości?

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 20:49 

Jeszcze jeden link.
http://forums.filefront.com/showthread.php?t=137184

Tytuł: tenis w porcie
PostNapisane: 27 cze 2005, 11:36 

Jesli chodzi o to by mapa była oryginalna to mój pomysł na westerplatte opiera sie o ostrzał z morza, oraz walki w otaczającym bazę lasku. Polacy byliby otoczeni niemal z każdej strony i nie posiadaliby artyleri, za to mnówstwo CKM. Może troche to podobne do omaha, ale z walka w lasku i w korytarzach okopów.

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 12:21 

Ja myślałem o Kołobrzegu, mam już troche danych, chyba się za to wezmę.

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 21:35 

Greyman napisał(a):
IMO obrona Helu byłaby dośc wyjątkową mapą. Musiałaby zawierac element ostrzłu artyleryjskiego (baterie obronne Helu vs. niemieckie okręty) oraz szturm lądowy wzdłuż półwyspu (bo inaczej sobie takiej mapy jakoś nie mogę wyobrazic). No i co najważniejsze szturm utrudniałby wąski dostęp do końcówki półwyspu (mapa wyskalowana odpowiednio do naszych potrzeb :)) Co do Monte Cassino - nie ma chyba w FH jeszcze żadnej mapy typu Hill Assault, więc byłaby całkiem oryginalna, może nieco przypominałaby Omahę, tyle, że bez tych wszystich bunkrów i artyleria byłaby po drugiej stronie :D Możnaby też zrobic mapę Ruiny klasztoru na Monte Cassino, która zawierałaby elementy mapy miejskiej, ale to zapewnw wymagałoby stworzenia kiklu nowych obiektów, ale to już mnie przerasta. Jeszcze jakieś wątpliwości?

Zgadzam się w 100% było by nieźle :D a może by tak jakąś małą petycję do twórców FH :?: trzeba by tylko przesłać jakieś materiały dotyczące samej obrony Helu mapki opis sprzetu itp. może by się zlitowali nad nami :lol: BTW kiedyś mieszkałem w Helu i było by mi naprawdę miło pograć na takiej mapce :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 22:20 

Twórcy FH regularnie robią konskursy dla twórców map i wypuszczają tzw. fan-mappacki.

Jak chcecie zrobić mapkę, to najlepiej taką do której sprzęt już jest :D

A może np. obrona Warszawy w 1939 kiedy niemcy stracili dywizję pancerną na Ochocie :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 23:21 

Ee tam, ja wracam do czechów :P Wy jesteście żałośni. Np ten temat==> kolejny ***** temat który prowadzi do nikąd. Dwa lata temu jak się tu pojawiłem wszyscy się podniecali, że będą robi mapkę westerplatte. Ludzie i wy mówicie, że ja jestem żałosny ?! Ile już takich tematów było ! Jakiemuś lamerowi nagle się zebrało na wzruszenia o Polsce ! Może najpierw zróbcie mapkę albo nawet i moda dopiero potem zacznijcie gada co dalej bo takie gadanie to dopiero prowadzi do nikąd!! Ale nieee to jest zajebiście inteligentna dyskusją na poziomie, z której na pewno coś wyniknie. Kolejna rzecz, Jurgens jak zwykle mnie rozwalił na atmoy, bo biedaczek myśli, że ja tu siedze i się pocę jak by tu wam przygadac. No to sprostowanie: te topiki mnie bawią bo wasze reakcje są dziecinne. Ja tylko nienawidze idiotów, a o takim poziomie intelektualnym często świadczy fakt, że ktoś probuje po mnie pojecha, a w końcu sam się gubi w tym co mówi. Może i to forum jest fajne, może ja się nie znam, ale wg mnie to zawsze było miejsce wylewania prywatnych żalów i frustracji. Czasem ktoś dał radę jakiemuś głupkowi że do FH nie wystarczy 128MB ramu co było pozytywnym elementem, ale cała reszta ? Co do moderatorów to mi to wisi, bo mam moderacje na 3 w tym dwóch poważnych forach i sam takie teksty puszczam do innych idiotów, ale w tym przypadku chodzi o mnie. Nie lubie jak ktoś nie rozumie o czym ja pisze lub wogule nie czyta tego co napisałem. Tym postem jako ostatnim narazie sobie daruje i jeszcze jedno==> nie dacie mi bana, bo ja już więcej nie napisz :D A na pewno nie tego typu posty, bo nikt nie rozumie tego, a po co macie się przemęczac psychicznie. Ogranicze się tylko do "tak" i "nie". A co do rzucania mięsem..to tu też żal dupe ściska na wasze komentarze. Wy wogule wiecie co to znaczy? Jak pisze, że ktoś mi sie nie podoba to pisze: Jesteś idiotą ( to wrzuyta) bo to tamto tamto ( czyli argumenty). Gdaybym walił mięsem jak mówicie to bym napisał: chój ci w dupe ty kurwo itd itd, ale to własnie do niczego nie prowadzi, tym bardziej, że uznał bym za zmarnowany czas, który poświęciłem na czytanie książek gdybym się ograniczył do tego marginesu. Nie napisałem tego w nowym temacie, bo to rzeczywiście nie ma sensu :P Co drugi post był by mój. No ale przynajmniej powiedziałem co mi leży na sercu==> i nie oznacza to że ide sobie znów :P W FH i BF2 nadal gram, ale to forum sobie odpuszczam. Wkurza mnie SPAM to i wam dam spokój. No a teraz tylko czekac jak dostane z 5 komentarzy, że jestem żałosny itd, co będzie tylko świadczyc, że przeczytaliście może pierwsze 3 linijki tego co pisze. Ale dobra tam, nie każdy umie tyle napisac, żeby miec coś do powiedzenia. Ide'm do czechów ^_^ Tak- caf ===> ahoj.

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 23:59 

Nie skomentuję.
Natomiast chętnie poproszę, o jakiś nieco bezpośredniejszy link do narzędzi do mapowania uwzględniających POLAKÓW. Bo narzędzi do mapowania ogólnie, to już kilka sztuk miałem, ale nie mam ochoty robic kolejnych map Niemcy-Ruscy albo Niemcy-Amerykanie. Ewentualnie coś, gdzie piszą, jak zrobic własny plik FH do BC42, bo tego też próbowałem, ale chyba nie sposób się tego nauczyc od zera. Z góry dziękuję za pomoc.

PS. Mi też nie działa "ć", żeby je wpisac muszę użyc Caps+Alt+Shift+C :D To wina ATI Catalysta, ale jeszcze nie udało mi się tego naprawic. Zaś co do napisu po arabsku - jeśli nie ma tego w Googlach, to to nie istnieje :D:D:D

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 08:16 

Ehh, gdybym nie wyjeżdżał na całe wakacje to zrobiłbym mapkę z poznańską cytadelą. Zwłaszcza, że moje osiedle leży kilometr od niej ^_^, była by więc realistyczna. Zobaczymy... może po wakacjach.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 12:09 

Gambit napisał(a):
Ee tam, ja wracam do czechów Razz Wy jesteście żałośni. Np ten temat==> kolejny ***** temat który prowadzi do nikąd. Dwa lata temu jak się tu pojawiłem wszyscy się podniecali, że będą robi mapkę westerplatte. Ludzie i wy mówicie, że ja jestem żałosny ?! Ile już takich tematów było ! Jakiemuś lamerowi nagle się zebrało na wzruszenia o Polsce ! Może najpierw zróbcie mapkę albo nawet i moda dopiero potem zacznijcie gada co dalej bo takie gadanie to dopiero prowadzi do nikąd!! Ale nieee to jest zajebiście inteligentna dyskusją na poziomie, z której na pewno coś wyniknie. Kolejna rzecz, Jurgens jak zwykle mnie rozwalił na atmoy, bo biedaczek myśli, że ja tu siedze i się pocę jak by tu wam przygadac. No to sprostowanie: te topiki mnie bawią bo wasze reakcje są dziecinne.
O jaki ty jesteś Gambit biedny :!: co napiszesz jakiegoś posta to jedziesz po wszystkich jak po szmacie, i my jesteśmy żałośni :?: Bez przesady ostatnio na forum tylko marudzisz i marudzisz wyluzuj :wink: po co sie denerwować taka rozmowa napewno do niczego niedoprowadzi :!: Dziękuję.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 12:15 

No dobra dobra wiem, że obiecałem, no ale !! No i sam dajesz przykład tego, że wogule nic nie rozumiesz. Właśnie napisałeś to jak Jurgens tylko mnie oficjalnie!! Ostatnio raz powtarzam- jeśli kiedykolwiek jakiś post na tym forum kosztował mnie neverwy to było to pół roku temu ( każdy wie jaki wtedy bł problem). A teraz każdy post przyprawia mnie o śmiech, bo jak mam inaczej reagowac na te ŻAŁOSNE komentarze: Gambit nie denerwuje się tyle, gambit wyluzuj, gambit spokojnie, można to kulturalnie załatwi, po co te nerwy? Na to mam jeden komentarz => DOH ^_^

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2