Moim zdaniem generalnie dobrym rozwiązaniem jest zupełne zlikwidowanie ilości postów, przy każdym, zaraz pod avatarem.
Kiedyś siedziałem na fajnym forum gdzie tego nie było, a zamiast tych kropeczek można było wpisywać dowolny teskt (oczywiście ograniczona ilość znaków, wygląda to podobnie jak teraz u Tomy'ego, z tym, że tekst widoczny był by w miejscu gdzie u w/w pana widnieje "moderator...")
Generalnie dobrym pomysłem, jest też wprowadzenie podobnego forum jak to znane z CD-Projektu...
Gdzie posty są widoczne jedynie w wizytówce (razem z innymi danymi), a w temacie, przy postach tylko nick i tytuł (moim zdaniem powinien być jeszcze avatar ale mniejsza w to), mi się tam podoba to, że tam rangi nie są przyznawane za ilość postów, a za punkty, które zdobywa się poprzez pisanie postów w godzinnych odstępach...
(oczywiście w międzyczasie można pisać posty, ale liczą się tylko te w godzinnych odstępach)...
Oba przypadki są dobre bo nie zwracają uwagi na ilość postów, co po pierwsze nie robi z Lol'ków pseudowyjadaczy, bo mają masę postów, ani nie zwracają zbytniej uwagi na głupie posty (choć nie powinny istnieć, to zawsze się czepiamy, jeśli ktoś widzi ilość postów u takiego autora)