Teraz jest 27 lis 2024, 13:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2002, 17:46 

eee nie zabardzo, chyba wiem o kogo ci chodzi ale on ani duszą ani kukturom osobistom(wężykiem) nie jest dresem

Ostatnio edytowano 3 sty 2003, 15:46 przez jerzul, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2002, 17:50 

Panzer a moze lepiej powinienes napisac ze swiecie wierzysz w faszyzm? wg mnie tak powinienes to ujac skoro odpowiadal Ci porzadek III Rzeszy, bo to wlasnie temu ustrojowi to panstwo zawdziecza swoje sukcesy... podobnie bylo z Japonia, Wlochami (choc bez sukcesow - ale wiadomo ze wlosi to dupy nie zolnierze a legiony rzymskie to stare czasy :P )i po czesci tez z Hiszpania, Austria i Portugalia. Tak wiec Niemcy swoja potege zawdziecza faszyzmowi. I to faszyzm powinienes wychwalac a nie Rzesze (no chyba ze cos zle sqmalem).

Aha - faszyzm nie znaczy rasizm.

PS. Mi osobiscie nie odpowiada faszyzm, daleki tez jestem od wychwalaniaa innych ustrojow - polityka mnie zbytnio nie interesuje (chociaz czasem wiadomosci obejrze), nie jstem tez rasista a jedyne co mi w III Rzeszy sie podoba to sprzet wojskowy ktory wyprzedzal swoja epoke...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 01:57 

Właściwie to tak i nie.Wierzę w faszyzm ale jak zauważyleś nie bez sporych zastrzeżeń-coś w rodzaju" faszyzm v 1.1" :D .Nazwa generalnie trochę żle sie kojarzy.Co do mundurów i niemieckich sprzętów to je uwielbiam-sam mam w posiadaniu niemiecką panterkę -górę i dół,garnek i tym podobne sprawy,choć dużo mi brakuje-to sport dla bogatych :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 12:56 

Panowie FASZYZM to nie RASIZM !! Pozatym gdyby zamiast Hitlera byl ktos normalny do dzis istniala by III Rzesza niemiecka. Calkowicie popieram Panzerjager'a. A swoja droga dlaczego by tak nie zalozyc partii politycznej ? W koncu demokracja i wolnosc slowa kazdy robi co chce :) A nazywala by sie Odrodzenie Trzeciej Rzeszy - OTR :)

ps. Zaznaczam ze nie jestem zadnym skinem alni wielbicielem Hitlera - on byl inteligentnym szalencem i gdyby zamiast niego byl ktos normalny dzisiejsze czasy byly by piekne.

Obrazek <-- Iron Cross

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 13:43 

skończcie już z tym uwielbieniem totalitaryzmu, faszyzmu i szaleńców typu Hitler ... to jest forum o grze w tematyce wojennej, po co do tego dorabiacie jakieś otoczki ideologiczne, od tego są inne serwisy, tam możecie podzielić się swoimi poglądami politycznymi :? których nawet nie chcę komentować :roll:

dajcie już spokój ...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 13:47 

LOL czy to to wogule czytales ? Kto tu sie fascynuje Hitlerem ??!?!

Obrazek <-- Iron Cross

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 14:00 

LOL czy ty w ogóle myślisz? faszyzm trzepa tępić a nie propagować ... :?

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 14:06 

Hmm nie do konca zgadzam sie z tym ze Hitler byl geniuszem... Wg mnie byl cwaniakiem :D Doskonale wiedzial kiedy i w jaki sposob nalezy zadzialac - wykorzystal Wielki Kryzys do rozpoczecia zbrojen na duza skale co w duzym stopniu pozwolilo Rzeszy na wyjscie z niego (z kryzysu) i dzieki temu postrzegany byl jako zbawiciel narodu - swietnie to wykorzystal, wszelkie swoje niepowodzenia zwalal na zydow no i ofkoz byl doskonalym mowca - na tym wlasnie opierala sie jego sila. Co do inteligencji to oczywiscie jakas tam mial ale wybitnym intelektualista to on nie byl - popelnil wiele bledow przez co przegral wojne (dowodca byl kiepskim). Co ofkoz mnie niezmiernie cieszy (jego porazka) bo niechcialbym zyc w jakims niemieckim obozie pracy dla slowian :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 14:36 

ej darujcie sobie bo jak czytam takie ********* ( no niestety taka prawda ) ze faszyzm byl dobry... chyba spales na historii...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 14:45 

-----------> PhoboS jak Ci nie odpowiada to nie czytaj, ja chce sobie podyskutowac z Kaiem i Gregiem na poziomie :D

Nie jestem zwolennikiem faszyzmu ale obiektywnie stwierdzam ze faszyzm to ustroj jak kazdy inny - poprostu zostal zle "rozreklamowany" :D Pech tego ustroju polegal na tym ze jego zowlennikiem byl zbrodniarz i zmienil go z deka na wlasne potrzeby... Co nie zmienia faktu ze faszyzm z nazizmem nie ma nic wspolnego i Hitler faszyzmu wcale nie wymyslil - pierwszym panstwem faszystkowskim byly Wlochy ("Marsz na Rzym" w 1922r.) - faszystowskimi panstwam byly tez: Austria, Hiszpania i Portugalia - lecz mimo to nie dopuszczano sie w nich zbrodni, co wiecej nie braly one nawet udzialu w wojnie - to swiadczy o tym ze faszyzm nie jest wcale ustrojem psychopatow i militarystow - Hitler zrobilby to co zrobil bez wzgledu na to czy w Rzeszy bylby faszyzm, demokracja czy komunizm...
Chociaz prawda jest taka ze faszyzm to ustroj wybitnie sprzyjajacy dyktatorom i to jest dla mnie powod ktory przekresla ten typ rzadow w dzisiejszym swiecie (i dobrze)...
Ofkoz jesli dyktatorem zostalby ktos zrownowazony,odpowiedzialny, ktos kto by kierowal panstwem jak nalezy to mogloby byc calkiem calkiem ale pokazcie mi kogos kto nie zwariowalby gdyby dostal wladze absolutna w swoje rece :) Chyba tylko papiez... Swiat nie zna "dobrych" dyktatorow - Stalin, Hitler, Mao Tse Tung, Pol Pot, cesarze w przeszlosci - sami psychole :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 16:50 

Heh... jeszcze tak krotko zyjesz na swiecie ze nie skumales ze wszystkie panstwa totalitarne albo zmieniaja ustroj albo zyja w odosobnieniu ( vide Kuba ) i kazdy praktycznie skreca z nich beke ?

Demokracja to jest ustroj naszych czasow i nie widze mozliwosci zmiany na jakis ustroj inny... chociaz sam to przyznam - przydalby sie drugi Pilsudski chociaz na dziesiec lat...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 16:54 

Pamietaj kazdy ustroj mozna zmienic!!!! Wiec faszyzm rowniez moza by zmodyfikowac!! W gruncie rzeczy nie byl on taki zly ~~

Obrazek <-- Iron Cross

Ostatnio edytowano 3 sty 2003, 17:58 przez Greg, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 17:56 

To jak zyja i czy kreci sie z nich beke to juz zalezy od przywodcy :D Np Z Chin jakos juz sie nikt nie smieje od kiedy maja atomowke :) Jednak masz racje, dzisiejsze pasntwa totalitarne to zly przyklad - ale gdyby znalazl sie jakis wybitny, madrze dzialajacy przywodca to kto wie...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 19:55 

Greg i panzerjager wybaczcie, ale w żaden sposób nie możecie pochwalać faszyzmu, uważam jak Coca, że Hitler był ogromnym cwaniakiem i do tego szaleńcem... zyskał zaufanie narodu wyprowadzając Niemcy z kryzysu, zyskał posłuch u biednych ludzi obarczająć winą za ich tragedię cały świat (szczególnie Ligę Narodów). Faszyzm w żadnej formie nigdy nie był i nie będzie systemem sprawnym bo jak każdy ustrój totalitarny opiera się na strachu i praniu mózgu nie wiem w jaki sposób byś chciał go Greg modyfikować... a co do tworzenia partii politycznych to faszystowskie partie, oraz publiczne używanie takowych symboli są w Polsce zakazane prawem kodeksu karnego.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 20:00 

Moze i jest zabroniony ale kto zabroni mi wierzyc ? wyznawac ? praktykowac ? Moim zdaniem jest to lamanie praw czlowieka.

Obrazek <-- Iron Cross

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2