Teraz jest 29 lis 2024, 14:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 paź 2005, 15:13 

robiłem reinstal systemu, chciałem potem wgrać BF2 (oryginał)
wpisuje kod ,instalacja leci do 1/3 potem blad ,że nie moze odczytać pliku jakiegoś i jak sie anuluje albo zrobi ok to instalator zostaje wyłączony, patrzę na płytkę a tam rysy jakby szlif był ale pojedyńcze . stare dvd porysowało
nie wiem co zrobic , wymieniają takie płytki? ewentualnie jak to zrobic legalnie
pomórzcie

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2005, 15:22 

Na 100% nikt nie wymieni ci płytki na nową, bo gwarancja obejmuje fizyczne wady powstałe z winy producenta. Z tego co mi wiadomo to można zrobić "kopię bezpieczeństwa" każdego legalnie zakupionego programu, więc jeżeli nie zrobiłeś jej wcześniej to nie pozostaje ci nic innego jak ściągnąć z internetu taką kopię i używać swojego oryginalnego CD-Keya. Skąd ściągnąć?... Ja ci w tym zakresie nie pomogę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2005, 15:23 

jako, ze masz oryginalna gre to sciagnij obraz plyty. Cos co teoretycznie jest piratem. Ale masz do tego prawo no i bedziesz gral na swoim oryginalnym cd-key'u. [by est_pl: A może dałoby radę wysłać te linki na priv ? Zgadzam się, że w tym przypadku posłużą dobrej sprawie]

Potencjalne linki podalem w ramach pomocy a nie szerzenia piractwa wiec chyba nikt sie o nie nie przyczepi tym bardziej, ze sa dosc znane ;]

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2005, 15:27 

Jest takie coś jak wymiana nośnika w ramach kupionego oryginału - kosztuje ~6 funtów - w instrukcji chyba gdzieś to widziałem.

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2005, 15:36 

Po pierwsze to ściągnij sobie kopie DVD z netu (zainstalujesz na oryginalnym kluczu, który miałeś dołączony do gry).
Po drugie :) - w instrukcji masz adresy dystrybutora :) - wysyłasz im płytkę - bez książeczki - opisujesz co się stało - powinni wymienić.

Ja miałem taki problem z oryginalną grą Neverwinter Nights (przestawiałem kiedyś 19' CRT, niezauważyłem ze postawiłem na płycie i przeciągnołem po stole :/ - wiadomo co się stało. Wymienili mi bez problemu (wysłałem w opakowaniu oryginalnym tylko jeden nośnik z trzech (więcej nie było trzeba, oczywiście bez kluczyka :)). W sumie to co Ci szkodzi sprobować wysłać.

Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2005, 15:51 

wpierw trzeba sie z nimi dogadac a nie wyslac na slepo bo jak uznaja, ze nie wymienia to masz po plycie totalnie no i koszty. Mozna npisac do EA polska ale nie wiem czy cto cos da. Ja chcialem wymienic jedna plyte z Earth 2160 i zostalem poinformowany, ze topware(bodajze) wymienia TYLKO te nosniki, ktore ulegly uszkodzeniu z winy producenta. Czyli jak masz porysowana lub peknieta to ci nie wymienia bo rysujesz ty uzywajac a pekniecie pewno powstalo jak wyciagales! I wez im teraz udowodnij ;>

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2005, 15:52 

I używaj do gry Mini Image, nie będziesz musiał wkładać płytki do napędu.

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=11427

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2005, 16:33 

Nie wierz w ani jedno słowo jakie tu padło. Ja już przeszedłem operację wymiany nośnika i wiem na 100% że EA Polska wymienia każdy porysowany nośnik. Nawet jeśli ci pęknie w napędzie a dostarczysz resztki z tego co Ci zostało to też Ci wymienią. Zajmuje się tym Pan Grzegorz Pocztarski z EA POLSKA. Dostępny jest pod telefonem 022 5757222. Cała procedura trwa do 14 dni. Ty dzwonisz potem wysyłasz kompletną gre i wraca do Ciebie to samo pudełko, książeczka i paragon tylko w środku płytka jest nowa. Ja osobiście kupiłem swoją gierkę w Media Markcie w Olsztynie i tu sprzedawca najpierw coś bredził że się nie da, ale jak poprosiłem Kierownika na rozmowę to tylko poprosił mnie o chwile namysłu i jeszcze tego samego dnia popołudniu też mi wymienili nośnik bez szemrania. Dodam że wina leżała całkowicie po mojej stronie (napęd DVD wytoczył mi piękny okrąg na środku płytki). I za to właśnie kocham EA POLSKA.

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2005, 16:36 
Moderator forum

ja czekam na wymiane plytki z SH3... MM mowi ze nie moga wymienic a Ubisoft ze wymienia ale nie maja nic na stanie :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2005, 18:00 

Cytuj:
Nie wierz w ani jedno słowo jakie tu padło.

Tu nikt nie klamie. Np moja opisana sytaucja z Earth 2160 i Topware jest prawdziwa. Dlatego radzilem by wpierw napisal do EA Polska i sie popytal.

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2005, 11:46 

[quote="zbig1972"]Nie wierz w ani jedno słowo jakie tu padło.

Przepraszamy, że tak nakłamaliśmy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2005, 20:03 

Przepraszam za to stwierdzenie. Chyba przesadziłem. Ja po prostu opisałem swoją historię, a pierwsze zdanie jest wyrwane z jakiegoś innego opowiadania. Jeszcze raz proszę o wybaczenie.

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2005, 20:27 

zbig1972 napisał(a):
Przepraszam za to stwierdzenie. Chyba przesadziłem. Ja po prostu opisałem swoją historię, a pierwsze zdanie jest wyrwane z jakiegoś innego opowiadania. Jeszcze raz proszę o wybaczenie.

nie no, aż tak to się nie przepraszajmy (zaraz się temacik zmieni :) - przecież to z przymróżeniem oczka ;) ).

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2005, 08:15 

zbig1972 napisał(a):
Nie wierz w ani jedno słowo jakie tu padło. Ja już przeszedłem operację wymiany nośnika i wiem na 100% że EA Polska wymienia każdy porysowany nośnik. Nawet jeśli ci pęknie w napędzie a dostarczysz resztki z tego co Ci zostało to też Ci wymienią. Zajmuje się tym Pan Grzegorz Pocztarski z EA POLSKA. Dostępny jest pod telefonem 022 5757222. Cała procedura trwa do 14 dni. Ty dzwonisz potem wysyłasz kompletną gre i wraca do Ciebie to samo pudełko, książeczka i paragon tylko w środku płytka jest nowa. Ja osobiście kupiłem swoją gierkę w Media Markcie w Olsztynie i tu sprzedawca najpierw coś bredził że się nie da, ale jak poprosiłem Kierownika na rozmowę to tylko poprosił mnie o chwile namysłu i jeszcze tego samego dnia popołudniu też mi wymienili nośnik bez szemrania. Dodam że wina leżała całkowicie po mojej stronie (napęd DVD wytoczył mi piękny okrąg na środku płytki). I za to właśnie kocham EA POLSKA.

Placiles cos za ta wymiane??
ja skopiowalem sobie org.plyte by wlasnie unikanac takich sytuacjia cd-keya mam w telefonie tez zapisanego ale to dlatego ze kiedys udalo mi sie zgubic org.cd-keya z innej gry
to byl wielki bol a watpie by EA w to uwierzyla i podarowala mi inny
zreszta to nie byla gra EA

PostNapisane: 28 paź 2005, 10:23 

frosti napisał(a):
robiłem reinstal systemu, chciałem potem wgrać BF2 (oryginał)
wpisuje kod ,instalacja leci do 1/3 potem blad ,że nie moze odczytać pliku jakiegoś i jak sie anuluje albo zrobi ok to instalator zostaje wyłączony, patrzę na płytkę a tam rysy jakby szlif był ale pojedyńcze . stare dvd porysowało
nie wiem co zrobic , wymieniają takie płytki? ewentualnie jak to zrobic legalnie
pomórzcie

Radziłbym jeszcze spróbować pomieszać w systemie. Ja miałem podobny problem, ale okazało się (!!!) że to wina ramu źle rozmieszczonego w slotach. Raz się instalowała gra, a raz nie dawało rady. Identyczne objawy. Zrób reinstalkę systemu albo co... popróbuj. Może się uda. Daję 50% szans.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2