Uparlem sie zeby cos zaradzic na ten spadek FPS, albo przynajmniej znalezc przyczyne, gnebilem mojego kompa az w koncu .... SUCCESS !
Najpierw zastosowalem wszystkie podane przez Was rady i porady (najnowsze stery do Nvidii, regCleaner, itp. itd.), efekt raczej mizerny byl, potem jeszcze dodatkowo pogrzebalem poza naszym forum i .... wyszperalem na TotalBF2 podobny temat
Possible BF2 SF / 1.12 Performance Fix i dodatkowo zastosowalem tam zawarte porady:
1. Jak sami zauwazylismy, zjechanie z jakoscia grafiki nie wplywa prawie wcale na ilosc FPS - wiec co poza grafa wplywa na ilosc wyswietlanych klatek ....?
conclusion : SOUND
Pogrzebalem wiec w plikach z ustawieniami dzwieku "
[katalog z gra]\mods\xpack\settings\Sound.con". ;
Zmienilem wartosc:
'
sound.setProperty required-buffer-size 90" na "
180"
2. Dwie kolejne dotyczace juz ustawien "
video", czyli zmiany w pliku "
[katalog z gra]\mods\xpack\settings\VideoDefault .con"
Wartości "0" zmieniłem na "1" przy konkretnych wpisach:
renderer.allowAllRefreshRates 1
renderer.setFullScreen 1
Przyznaje sie bez bicia ze zmian tych dokonywalem "na pale" opierajac sie na opinach piszacych na forum TotalBF2 i nie dam sobie glowy obaciac ze to jest jedyna skuteczna metoda, niemniej wazny jest efekt, a ten u mnie jest taki ze wszystko
WROCILO DO NORMY
Na mapkach SF, FPS`y nie spadaja ponizej 30 (nawet w dymie i noktowizorze), nie tnie w zamknietych pomieszczeniach, a na mapkach "standardowych" powrocily na swoj dawny poziom, czyli okolice 45
PS. Dla "nieposiadaczy" dodatku SF, oczywiscie zamiast katalogu "xpack" w sciezkach dostepu do tych edytowanych plikow, bedzie "bf2". Posiadacze natomiast powinni dokonac zmian zarowno w "xpack" jak i "bf2"
My comp: BARTON 2500+, GF6600GT, 1GB RAM, SoundStorm
I`m HAPPY