lol:P a kto powiedział, że nie mam:PP
pozatym...BF2 NIE NADAJE SIE DO WYŚCIGÓW
a)pierwszy powód - pojazdy sa za trwałe
BF2 - 2x jeepki w tym samym miejscu z wektorem ruchu skierowanym w przeciwnym kierunku, z jakąś prędkościa, powoduje tylko krakse.
BF1942 - ta sama sytuacja = BOOM
b) dziwne zachowanie jeepków podczas "zbliżeń" - trudno opisać - fizyka gierki albo jest za dobra, albo za słaba, sam nie wiem:P
c) brak interesujących map - wszystko płaskie - ale jak coś moge to naprawić
d)przyspieszenie jeepkow - w BF2 nie ma czegoś takiego jak utrata prędkości przy skręcaniu(przynajmniej w takim stopniu jak w BF1942) - nie wymusza to na kierowcy szukania optymalnej trasy (po prostej do celu, bez ruchów kierownicą) - jest to największa wada, powoduje one, że osoba zajmująca pierwszą pozycje na starcie, zazwyczaj utrzymuje ją do końca, z wyścigów robią sie nudy
e) brak statków

- nie ma czym sie przepychać po wyścigu
pozatym sciganie się po ziemi to przeżytek...
...i w tym momencie chciałbym zaprezentować wam i zaprosić was to udziału w próbie stworzenia imprezy kontynuującą tradycje Battlefield Racing.
Battlefield Air Racing 
(nazwa w wersji roboczej - na 90% ulegnie zmianie)
Pomysł ten zrodził się w mojej głowie jakiś czas temu, gdy stwierdziłem, że ściganie się jeepkami po BF2 nie ma przyszłości.
Zasada - grał ktoś w Air Plane Racing (czy coś w tym stylu - było wydane razem z pewnym magazynem troche czasu temu) ? Zabawa polegała na przelatywaniu przez bramki, jednocześnie scigając się z innymi. W BF2 stworzymy coś na rodzaj bramek, ścigać się bedziemy F-35, startując z zawisu. Trasy będą proste, bez zawirowań, i tak trafienie samolotem w 1,5 raza szerszą bramke, ścigając się z innym, będzie wyzwaniem. Wygrywa pierwszy, lub ostatni....żywy

(of korz zgodnie z tradycją no shooting)
Wymagania będą o wiele większe niż w przypadku Battlefield Racing...tutaj będzie trzeba mieć nieźle opanowaną sztuke latania, ale za to co za emocje:P
Pozatym takie wyścigi będą dawały możliwość tworzenia własnych strategji lotu(podobnie jak w BF1942 - optymalna trasa), tutaj o wygranej będzie decydować odpowiednie urzywanie dopalacza
Potrzeba mi - moddera
P.s. sorka za brak sensu w niektórych zdaniach

o 3 godzin ucze się fizyki i zatraciłem jakiekolwiek poczucie logiki:P
P.S. 5..4...3..2..1.. POSZLI...cała 8 zbliża się do pierwszej bramki...lecą dziób w dziób....mijają bramkę....do następnej bramki leci już 5

reszta spada do oceanu w płonących wrakach (* flying airplane + not moving object (ex. bramka) = instant death:P)