Teraz jest 30 sie 2025, 01:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Proste pytanie
PostNapisane: 2 sie 2003, 14:57 

Witam sorry za lamerskie pytania ale gre mam od dwóch dni i chodzi mi o proste rzecz :
1. W której misji jest okręt podwodny ? Przeszedlem Wake ISland,MIDway,Guadacalan i IWo J. i nigdzie nie moge go namierzyc .... Moze on jest tylko w grze na multiplayer ?
2. Czemu istenieje taka roznica miedzy DEmem a Grą ? DEmo ma jakby lepsza grafikę i poza tym klikajac na C mam mozliwosc ogladadania zolnierza a w grze z C moge zmieniac kamere tylko w stosunku do pojazdow ...
3. PO co sie komunikaty radiowe ? CZy dzialalaja tez w singlu ? Bo probowalem ich uzywac nie raz ale nic z tego nie wyszlo ... Po prosty moje apele olewaja boty nawet stojace tuz obok. ...
pozdrawiam
Seboo

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 15:01 
Oldboy Battlefield.pl

kur***** zamknac zbanowac i cos jeszcze SZUKAJ!!! wcisnij szukaj na stronie i poszukaj wszystko opisane jest
a pozatym w instrukcji obslugi jest!!!
zamknac wontek!!

PostNapisane: 2 sie 2003, 15:03 
Moderator forum

Kosciuszko napisał(a):
Witam sorry za lamerskie pytania ale gre mam od dwóch dni i chodzi mi o proste rzecz :
1. W której misji jest okręt podwodny ? Przeszedlem Wake ISland,MIDway,Guadacalan i IWo J. i nigdzie nie moge go namierzyc .... Moze on jest tylko w grze na multiplayer ?
2. Czemu istenieje taka roznica miedzy DEmem a Grą ? DEmo ma jakby lepsza grafikę i poza tym klikajac na C mam mozliwosc ogladadania zolnierza a w grze z C moge zmieniac kamere tylko w stosunku do pojazdow ...
3. PO co sie komunikaty radiowe ? CZy dzialalaja tez w singlu ? Bo probowalem ich uzywac nie raz ale nic z tego nie wyszlo ... Po prosty moje apele olewaja boty nawet stojace tuz obok. ...
pozdrawiam
Seboo

dzis swieto lasu na lamerskie pytania i mam niezly humor wiec ci odpowiem zamiast zbluzgac jak psa ;)
ad.1 tak tylko w multi jest na przyklad na midway
ad.2 imho nie ma roznicy w grafice, a to ze nie mozesz ogladac sie naookolo to niekoniecznie jest wada tylko zapobiega cheatowaniu -> zeby zerknac do tylu musisz sie obrocic, sprzetem sie wolniej manewruje wiec jest dozwolona kamera, ja to wlasnie tak widze, w modach takich jak EOD i DC mozna zmieniac kamere na zolnierzu
ad.3 komunikaty sa do multiplayera, boty olewaja je w singlu w patchach ponizej 1.4, zainstaluj patcha 1.4 i zobacz jak fajnie reaguja np na enemy armor spotted

a teraz mozecie zamknac topic :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 19:56 

Dzieki HElman

OKOTA - na pytania ktore zadalem nie ma odpowiedzi w instrukcji ( ktora jest do bani jak na taka cene gry ) to raz. Na "szukam" tez nie znalazlem wszystkich to dwa. Po za tym przeciez nie musisz odpowiadac na moje pytanie to trzy tylko je najnormalniej olac. Przeczytalem zasady tego forum zanim napisalem ten post i staralem sie zachowac tyle ostroznosci na ile sie da no i napisalem "sorry" wiec nie musisz sie na mnie wydzierac.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 20:17 

Właśnie zgadzam się z kolegą.Poza tym napisał że jest początkujący to nie rozumiem dlaczego na niego bluzgać!?!?Nie wiem ale ja jestem taki ze lubie wszystkim wokół pomagać szczególnie tym co stawiają pierwsze kroki na polu battlefielda.Wiem ze Holman odpisał na Twoje pytania ale...

1. Łodzie podwodne spotkasz w trybie multiplayer - jak rozwijasz mapke w grze to łodz podwodna odznaczona jest jedna kropka respawnowa.

2.Początkowo z tego co wiem w normalnym BFie mial byc widok za glowy ale zrezygnowano z tego gdyz byloby to za duzym ulatwieniem.Dlatego w demie to masz a w grze nie.
To ze wydaje Ci sie ze w demie jest lepsza grafa a w grze nie, jest jedynie zludzeniem.Sprawdz tez opcje graficzne jakie sobie ustawiles w grze a jakie w demie.

3.Na singlu gralem tylko w jeden dzien - wiec nie powiem Ci jak dziala radio w singlu. W multiplayerze - wiadomo np. wystukasz F6 i F5 i na pewno ktos z zywych kolegow podleci z apteczka Ci pomoc...

No nic to na tyle ode mnie. Jak bedziesz miec pytania to wal smialo - po to jest forum zeby pytac i uzyskiwac informacje a nie zeby bluzgac na osobe poczatkujaca...
Pozdrawiam!

CHE -=]WA[=- -=]WA[=- czyli Chewawa:)

Ostatnio edytowano 2 sie 2003, 21:26 przez Luki, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 21:08 
Oldboy Battlefield.pl

A to sorry ale o ile pamietam to w dziale HELP jest post wlasnie z tematem: gdzie sa lodzie podwodne czy jakos tak...
ad 3- od pacza 1.2 boty teoretycznie reaguja na radio.. ale trzeba im powtazac kilka razy :?:

hmm szukales?? jak? i gdzie?
http://forum.battlefield1942.pl/search.php - kliknij i wpisz
lodzie podwodne

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 21:55 

Luki dobrze mówi może on nie wie co opsiuje instrukcja i trzeba mu pomóc a nie konieć tematu lub wątka i w tym momencie czuje sie zawstydzony wami(podam wam przykład:wpada cenega na stronke http://www.battlefield1942.pl i se patrzy forum i nagle patrzy topic http://forum.battlefield1942.pl/viewtop ... &highlight i zobaczyła jak taki Okota bluzga i pisze że to jest w FaQ)(a może ten chłopak jest 1 raz na stroncei i na forum)

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 22:10 
Oldboy Battlefield.pl

Hmm no tak masz racje ponioslo mnie
ale.. gdzie ja zabluzgalem ?? jakos nie widze... 8)

PostNapisane: 2 sie 2003, 22:28 
Moderator forum

Cytuj:

On jest tylko w multiplayer. Grając w singla lub w COOP-a w multi (takie same mapy) nie znajdziesz go. Włącz multi CONQUEST (będziesz sam) - pamietam, ze submarine jest na Guanalcanal i na Midway. Ktoś dobrze mówił - pojedyncza kropka spawna "na morzu". W ogóle często mapy do singla i coopa bardzo się róznią od tych do conquest-u (o CTF-ie i TDM-ie się nie wypowiadam - nie grałem ani razu)

Cytuj:

Róznicy jakości nie widziałem. Demo jednak się różni gywalnoscią - poza opisanym detalem z kamerą jest także duża różnica w zachowaniach broni i ogólnie przebiegu gry. Demo zatrzymało sie na wersji 1.1, pełna gra jest jusz w wersji 1.4. Duzo od czasu 1.1 się zmieniło - pojawiły się nowe bronie na miejsce tych mało przekonywujących, istniejące zostałt przebalansowane - duzo ciężej zestrzelić z brobi pieszego lub z czołgu samolot, dużo łatwiej z AA, samoloty są mocniejsze itp. Poza tym zmieniło się pare innych drobiazgów - teraz przykładowo jak ktos ci rzuci granat pod nogi albo strzeli z działa zanim zginiesz polecisz w góre z 10 metrów. ;)

Cytuj:
3. Po co sie komunikaty radiowe ? CZy dzialalaja tez w singlu ? Bo probowalem ich uzywac nie raz ale nic z tego nie wyszlo ... Po prosty moje apele olewaja boty nawet stojace tuz obok. ...

Ogólnie BF to nie gra singlowa - ja jak gram z botami zauważyłem że reaguja one jedynie na polecenie atakowaniea określonego punktu. Zapewne jednak reszte przeuczyłem - nawet nie próbowałęm innych poleceń uważając że boty i tak ich nie zrozumieja. Komendy radiowe są do gry z ludźmi - dzięki nim grajac na serwerze wydajesz innym polecenia, prosisz o ich pomoc, odpowiadasz na ich apele itp..
Przykładowo jestem medykiem biegne i widze, że jadą 2 czołgi - wołam "Enemy armour spotted" - może jakis pilot się zainteresuje. Stwierdzam że sam sobie nie dam rady więc wołam jeszcze "Need backup", a potem "Need anti-tank support". Jeżeli gram z myślącymi ludźmi zaraz mi ktos pomaga, jeżeli nie - mam przechlapane. Ewentualnie słyszę jeszcze "Roger that" i wiem że pomoc jest w drodze (albo "Negative" więc się chowam bo wiem, że mam DUUŻY kłopot).

Cokolwiek byś nie robił - zassaj patcha 1.4 - znajdziesz go na http://www.bf1942files.com albo na http://www.battlefield1942.ea.com - dużo zmienia w grze. Wiem - waży bardzo dużo, ale warto. Możesz także z tamtych stron zasssać mapkę Battle od Britain - tesz dużo waży (z 44 mega) ale jest swietna (szczególnie jak lubisz latać samolotami) i DZIAŁA Z BOTAMI. Jezeli bedziesz to miał - najlepiej na poczatku wywal cały katalog z BF-em (możesz zachować jedynie config) i instaluj BF-a od podstaw - najpierw gra, potem Road to Rome (o ile ja masz), potem patch 1.4, a na końcu Battle of Britain - powinieneś uniknać wielu kłopotów z gra i zwisami. Poszukaj na forum postów o tym traktujących a zrozumiesz czemu.

A tak w ogóle skoro masz BF-a czemu nie grasz online na polskich serwerach - zabawa kilka razy lepsza niż z botami.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 22:32 
Moderator forum

Okota napisał(a):
Hmm no tak masz racje ponioslo mnie
ale.. gdzie ja zabluzgalem ?? jakos nie widze... 8)

Przeproś grzecznie i zapomnimy o tym. A na drugi raz pomyśl 2 razy zanim coś napiszesz.

Strefa czasowa: UTC + 2