Teraz jest 29 lis 2024, 06:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 paź 2005, 23:41 

witam
wyciagnalem dzis z komp. moje audigy2 zs, wywalilem wszytkie stery, programy od creativa, wrzucilem nowitukie x-fi, zainstalowalo sie pieknie, odpalilem bf w ustawieniach dzwieku dalem sb x-fi wciskam zastosuj i wywala mnie do pulpiutu...zero komunikatow,bledow, poprostu wyrzuca z gry, macie moze jakies koncepcje co i dlaczego jest nie tak?? z gory dziekuje za wszelka pomoc,

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2005, 13:56 

Hmm, będzie problem bo jesteś tutaj chyba jednym z pierwszych który ma X-Fi... W innych grach karta nie sprawia problemów ? Sprawdz czy są dostępne nowe sterowniki do X-Fi. Jeśli to nic nie do to, spróbuj przeinstalować grę. Nie wiem czy pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi :D Jeśli to nic nie da proponuję reinstal Windowsa.
Ostatnio, po zakupie nowej karty graficznej sam musałem reinstalować Windowsa. I rozwiązało wszystkie problemy...

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2005, 14:08 

dzieki, juz znalazlem pomoc na forum creativa...sciagnalem jakis update z creativa i wszytko dziala, pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2006, 00:29 

o to to to własnie , tylko jaki to "jakis update" , jedyne co znalazlem to "OpenAl w eax", który mi nie pomógl, bede szukal dalej, ale jakąs małą wskazówką bym nie pogardził :) moze gdzies by sie znalazl link dla rodaka w potrzebie ? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2006, 00:39 

Dziwne ja tego nie miałem 0o
formatuj dysk z windowsem :twisted: to zawsze pomaga :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2006, 01:01 

Cytuj:
formatuj dysk z windowsem to zawsze pomaga

system świezy xp z sp2 :wink: chyba ze to przez kolejnosc instalacji driverow - 1. plyta , 2.grafa, 3.x-fi :roll: chore to jest

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2006, 03:31 

u mnie po najnowszym patchu do bf i po patchu ze strony creativa wszytko dziala,
patch o ktorym pisalem wczesniej to byl jakis patch z linka z od jednego z uzytkownikow forum na stronie creativa, byl ze strony creativa ale z baardzo dziwnej lokacji jakis tajwan or cos w tym rodzaju ale dzialal, za drugim razem (po reinstalacji bf-problemy z PB!!) zarzucilem "update" ze strony creativa: http://pl.europe.creative.com/support/d ... &x=19&y=19

po zainstalowaniu xfi z plyty plus ten plik z linka wszytko dziala

ps-zakladam ze przed wlaczeniem bf przelaczasz karte w tryb game...bo bez tego nie da rady

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2006, 08:41 

xfi napisał(a):
Cytuj:
formatuj dysk z windowsem to zawsze pomaga

system świezy xp z sp2 :wink: chyba ze to przez kolejnosc instalacji driverow - 1. plyta , 2.grafa, 3.x-fi :roll: chore to jest

kolejność jest dobra :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2006, 11:58 

macmaj ja tam czasem gram na entertaimentq ;p bo leń jestem xD
i wszystko działą :)
chodź czasem mi jak by bf wywala ze mam coś nei tak z dźwiękówką i po wejściu do gry musze ją nanowo przestawić (w menu gry).

a takie inne pytanie jaki masz model??
bo z tego co wiem kumpel na tej najtańszej wersji miał problem z Q4

ps. pamietam jak kupiłem karte i siedzimy na treningu na guld'zie i nagle słyszałem małpy xD
Poszedł text na TSie:
Ja: Małpy słysze LOOOOOOOOOOOL
Okota: No dzięki....

xD

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2006, 12:33 

bf2 potrafi obsłużyć x-fi tylko, jeśli karta jest ustawiona w trybie gier. Jeśli Odpalisz bf2 w innym trybie, to dźwięk będzie działał, ale chyba bez akceleracji (nie jestem do końca pewien). Po ponownym uruchomieniu gry zresetują się ustawienia audio.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2006, 14:25 

blood ma racje jak oppalisz bf w trybie ent. to dzwiek oczywiscie bedzie dzialal ale jak przejdziesz do zakladki z ustawieniami dzwieku to nie bedziesz mogl wybrac trybu xfi,(wawala komunikat o niegdonosci twojego sprzetu z xfi)

mam ver. EM nie zauwazylem zadnych problemow jak dotad (pomijajac ten jeden z bf ale to bylo tak daawno temu:) )

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2006, 03:18 

ooo pokłony śle, udalo sie bez ponownego stawiania systemu :P
teraz to jakbym w zupelnie inną gre gral :) tak sie wczulem w te dzwieki, ze jak w jakichs krzaczkach muchy lataly to spanikowalem, wczesniej ciche pierdzenie zamiast much/komarow bylo :lol:

dzieki za pomoc

Strefa czasowa: UTC + 2