Teraz jest 27 lis 2024, 10:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 sie 2003, 08:43 

no dobra nie bede zanudzałtylko popatrzcie co napisali na gry.wp.pl

"Dodatek Secret Weapons umożliwia wykorzystanie nowych broni i pojazdów na nowo opracowanych ośmiu polach walki! Wśród pojazdów znajdziemy takie jak: Telemark, Peenemuende (pocisk pochodzący z labolatorium pocisków V2),Essen oraz The Eagle’ Nest."

szkoda gadac ale widzałem lepsze buraczki, np ze tygrys to był statek....................................

PostNapisane: 8 sie 2003, 08:52 
Moderator forum

Gruppenfuhrer napisał(a):
szkoda gadac ale widzałem lepsze buraczki, np ze tygrys to był statek....................................

To już nie pierwszy raz się im przydarzyło.

Jak to mawia Orłoś: złota czcionka :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2003, 11:15 

A mi to najbardziej sie podobała prawda historyczna na kanale Discovery Civilisation gdzie w programie Wielkie kampanie mozna bylo uslyszec jak to angielscy naukowcy rozszyfrowali Enigme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2003, 11:52 
Moderator forum

buhahahhaha ja chce latac cala fabryka V2 :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2003, 12:40 
Moderator forum

Veln napisał(a):
A mi to najbardziej sie podobała prawda historyczna na kanale Discovery Civilisation gdzie w programie Wielkie kampanie mozna bylo uslyszec jak to angielscy naukowcy rozszyfrowali Enigme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobrze, że nie wspomnieli o walczących Świstakach :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2003, 14:48 
Moderator forum

Byłem w Brytyjskim muzeum I i II wojny swiatowej (nazywało się bodajrze "National War Museum") - poteżny budynek - 3 pietra - łaziłem po nim z 4-5 godzin. W tym całym kompleksie jedynym wspomnieniem o Polakach i ich udziale w wojnie (jaki znalazłem, a szukałem uwaznie) była naszywka na rękaw munduru czołgistów gen. Maczka (taki żółw z huzarskimi skrzydłami) - nic więcej. A warto wiedzieć, że mieli tam kompletnego Me 163, Mustanga, V1 i V2. W ich oddziale w Duxford (lotnisko znane między innymi z filmu Battle of Britain) było jusz nieco lepiej - był T-34 w polskich barwach (z Ruskiem we włazie dowódcy ;) ) i Mig-15 (maja tesz latajacego Hurricane z szachownicą na masce silnika - niestety wtedy jego nie było tam). Ogólnie Angole mają tendencję do zapominania o sojusznikach kiedy nie sa oni potrzebni...

Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2003, 14:54 

_XENA_ napisał(a):
Ogólnie Angole mają tendencję do zapominania o sojusznikach kiedy nie sa oni potrzebni...

to się zgadza ale mają też tendencje do przeinaczania faktów(enigma itp)

Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2003, 15:43 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Angole mają tendencję do zapominania o sojusznikach kiedy nie sa oni potrzebni...

Nie wspominając o tendencjach przypisywania sobie nie swoich sukcesów/osiągnieć. Ci twierdzą, że ich wywiad podczas WWII był najlepszy jaki wówczas istniał. Zapomnieli baranki, że znaczna część informacji z Europy Wschodniej była przekazywana przez polskich tajniaków.

[OT]
BTW: odrazu przypomina mi się sławny serial komediowy "Alo Alo".
Czynny udział brytyjskich lotników spadł na biedny francuski ruch oporu ... LOL. Jednak na herbatkę to Angole mieli czas :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2003, 09:01 

Holman napisał(a):
buhahahhaha ja chce latac cala fabryka V2 :lol:

to by byl dobry motyw :lol: :lol: :lol: :lol:

Ravenelle Renouveau...

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2003, 13:21 

V2? To znaczy że, będziemy się bawić w moją ulubioną zabawe o nazwie "kamikadze"? :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2003, 23:45 

Czołem - Co do Angoli t ofakt - to najbardziej megalomanski naród na świecie - jedynie Amerykanie sa od nich chyba lepsi :)
Faktem jest ze oni jakby faktycznie chca wyrzucic udzial POlakow z II wojny swiatotej - tak jak pisal XENA pamiatek jest b malo - w MUzeum Bitwy o Anglie ( pod Londynem ) tez z lupa szukac jakis polskich pamitek -cale sciane obwieszone sa asami angielskimi ( nawet nie ma Jozefa Frantiska ! ) - i zadnego polaka - oczywisice nie ma nic na temat 303 ( jest tylko znaczek dywizjony na tablicy ale nie wynika z tego ze to polski dywizjon - brak opisu ) ktory mial w calej bitwie najwiecej zwyciestw i znacznie przeganial angielskie dywizjony, pomnik lotnikow polskich ktory stoi niedaleko - zbudowala zeby nie bylo watpliwosci POLONIA
ALe nie przesadzajmy - w koncu to ich muzeum - poza tym o ile pamietam -w muzeum IMPERIAL WAR - w ktorym byl XENA - jest za to gablota o kompani wrzesniowej i manekin w polskim mundurze z 1939 oraz kilka dupereli - TO ZNACZENIE WIECEJ NIZ W JAKIMKOLWIEK POLSKIM MUZEUM WOJSKOWYM na temat Wojska Angielskiego !!!!!!!!!!!!!
Mnie bardziej wkurzaja ich ksiazki - w ksiazce o MOnte CAssino ( angielskiej) znalazlem 1 zdanie o POlakach ! Ze zajeli opuszczony klasztor !!!!!! Tak ze nie ma co sie ludzić . Faktem jest jednak ze nie wynika to chyba ze zlej woli ale megalomani - zrozumialem to gdy kupilem sobie w Londynie ksiazke 100 najwazniejszych bitew na swiecie . Autor - angol po oxfordzie - uwaza ze najwazniejsze bitwy w histori swiata to wszystkie bitwy wojny 100 letniej, wojny domowej anglieskiej, wojny o sukcesje hiszpanksa i 7 letniej, wojny z burami iftd, itd ... jedno co laczy wszytkie te bitwy to to ze biora w nich angole - jakas tam potyczka pod jakimstam grunwaldziikiem czy wiedniem nie miala dla historii takiego znaczenia jak walna bitwa ( po 10 tyś na strone ) pod zNaseby w angielskiej wojnie domowej ( z ktorej de facto dla swiata nie wyniklo nic a nic... )
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2003, 14:26 

nasi przodkowie lali sie z wszystkimi i za wszystkich i nikt o nich nie chce pamięteć. :(

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2003, 14:52 

ech, niestety to prawda :?

Strefa czasowa: UTC + 2