Teraz jest 30 lis 2024, 14:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 13:33 

eh ludzie a Chrome? polska gra w koncu:)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 13:44 
Moderator forum

Mam bardzo mieszane uczucia co do tego. Takie polskie produkcje są z założenia robione na odpierdziel (twórcy liczą że sam tytuł zapewni zbyt) ja jednak wolałbym się wstrzymać z krytyką zanim nie zobacze samej gry - bywały jusz w naszym kraju prudukcje udane. Ja za takie uważałbym Street Rod-a, Khatarsis (mam odmienne zdanie niż Phoenix), Rezerwowe Psy, ta polska podróbka Myst (nie pamietam nazwy) i wiele innych. Jednak moim zdaniem problemem polskiego przemysłu gier komputerowych jest przerost ambicji nad możliwościami - założenia większości gier są za "odważne". Brakuje czasu i środków na ich realizację i wychodzi niedorobiony półprodukt - na przykład Chrome - świetny pomysł, niezły engine ale masa bugów wynikających z pośpiechu twórców oraz nie do końca przemyślana koncepcja osłabiająca grywalność (widoczny jest tu brak długich i rzetelnych betatestów).

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 13:59 

ta gra podobna do mysta to SHIZM albo REAH co do rezerwowych psow to wole grac w UFO: ENEMY UNKNOW z 90 ktoregos roku ( we wrzesniu now czesc :) ) a co do CHROM'a silnik naprawde fajny przynajmniej otoczenie bo do postaci to mam wiele watpliwosci :| no jak i predkosc dziala to jest inna je bajka a co do dolasa to chialbym sie milo zaskoczyc ale watpie bo XENA ma racje przerost ambicjia nad mozliwosciami :roll:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 14:02 

HeLmUt napisał(a):
spójrzcie na łotyszów: S.T.A.L.K.E.R

ostatnio jak sprawdzalem robili go rosjanie/ukraincy.

btw. czy mi sie wydaje czy na "okladce" "Jak rozpetalem..." widac fragment t-72, 2 herculesy? zapowiada sie "wspaniala" gra, jezeli zawartosc jest podobna do okladki :lol:.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 14:13 

oj żeby im sie udało z tą grą. wierze w chłopaków :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 15:49 
Moderator forum

hmmm napisał(a):
HeLmUt napisał(a):
spójrzcie na łotyszów: S.T.A.L.K.E.R

ostatnio jak sprawdzalem robili go rosjanie/ukraincy.

btw. czy mi sie wydaje czy na "okladce" "Jak rozpetalem..." widac fragment t-72, 2 herculesy? zapowiada sie "wspaniala" gra, jezeli zawartosc jest podobna do okladki :lol:.

O Herculesie jusz pisałem w tym topicu, a co do T72 nie miałem pewności więc się powstrzymałem. Ale masz racje - jeżeli producent był taki leniwy, że nie chciało mu sie poszukać fotek Panzera/T34 i Ju 52 tylko wstawił T-72 i Herculesa (które sa dostepne praktycznie wszedzie - wystarczy na WP looknąć) to nie wróży to tej produkcji za dobrze...

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 16:20 

Z tego co wiem to będzie 2 część Another War-a.
A co do tych C-130 to może jest "Jak rozpętałem III wojnę światową" :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 18:48 

Te nowe UFO to UFO:Aftermath jeśli o to wam chodzi. Widziałem screeny i o ile grafika globu jest na wysokim poziomie i trzyma klimat starego UFO o tyle grafika z gry turowej przypomina mi Gorky 17 czyli wyrenderowana lipa. Stawiam na niewypał, gierke robioną dla kasy opierającą się o sukces UFO 1,2 i3. Prawdziwą kontynuacje UFO ma ponoć zrobić ta sama ekipa co robiła pierwsze UFO ale plany sa dosyć odległe i nie wiadomo co z tego wyjdzie.
Co do Kataharis to nie była to klapa ale gra przeciętna to fakt jednak jak ktoś zapowiada rewolucje a wychodzi gra jakich setki to IMHO to jest pewnego rodzaju porażka.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 20:18 

M.I.S.I.E.K napisał(a):
Z tego co wiem to będzie 2 część Another War-a.
A co do tych C-130 to może jest "Jak rozpętałem III wojnę światową" :)

"another war" jush podziękujemy po pierwszej(chłamowej)części wiem czego się spodziwać po drugiej(2xshit)co do mortyra to była pierwsza polska gierka o IIwojnie i fpp jak na tamte czasy dosyć dobra(nic innego w tym temacie nie było w takiej konwencji)
aaa patrz o "rezerwowych psach" zapomniałem a może dobrze bo to kiła nieziemska nawiązująca do "jagged alliance2"(chyba tylko nawiązująca bo totalnie spartolona obsługa,grafa,grywalność to tragejszyn)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 20:37 

Motyr to była maksymalnie zacofana gierka. Tandetna grafika wykorzystująca dobrodziejstwa akceleratorów graficznych (lens flare) i nic pozatym. Marne tekstury, marne modele, przeciwnicy głupi jak but z lewej nogi niedorastający nawet do pięt tym z Half-Life mimo że HL była grą starszą.
Motyr był jądną z niewielu gier jakie były zauwarzone przez zagraniczne serwisy o grach (były newsy i zapowiedzi Motyra) ale po premierze została baaardzo szybko zapomniana :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 21:19 

tak tak ale to było polskie i nic pozatym zagranicznego nie było(IIwojna fpp itp)także była to jakaśtam nowość fakt że pierwsza wersja jaką wypuścili i o zgrozo trafiła do sklepów była skopana(miałem od kumpla to na moim p200mmx chyba 32mb ram i voodoo2 8mb wszystko się kopało i wieszało może jakieś 5 fps było niezależnie od ustawień w grze,sterów itp..(zaznaczam że była to full wersion) u kumpla na cel333 też tak chodziło dopiero póżniej wypuścili "normalną" gre dobrze chodzącą na kompach(dosyć długo grałem w mortyra aż do leveli s/f które były beznadziejne i nie chciało mi się kończyć gry...)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 21:25 

Wierność realiom historycznym - mundury i broń odwzorowane z największą dokładnością.

To widać już na okładce :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 21:50 

skoro juz o tym mowa to na jakie gry czekacie?
moje tytuly to:

- Fallout 3 (bedzie 3D, multiplayer, ale dopiero zaczeli prace...)
- Kontynuacja UFO (tego prawdziwego)
- Elite IV (na pewno jest w produkcji ale nie znalazlem kompletnie zadnych blizszych informacji...)
- BF 2 :)
- wolfenstein 2? to sa marzenia... jak zrobia tak multiplayera co najmniej tak dobrego jak w 1 to ja rzucam BF :) (zegnaj pruchnico)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 21:50 

MK napisał(a):
tak tak ale to było polskie i nic pozatym zagranicznego nie było

To chyba lepiej żeby nic nie było niż aby było byle co :)
Jak narazie to wszystko wskazuje że Polscy producenci gier nie mają za grosz samokrytyki i abicji. Liczą na łatwą kase i nic pozatym.

@Railman:

1) Kontynuacja UFO (ale nie UFO:Aftermath).
2) ... długa przerwa ;)
3) Half-Life 2
4) Doom 3
5) Nowa Ultima On-Line

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 22:03 

Ja tam (najbardziej) czekam na:

-Call of Duty
-Knights over Europe (coś jak "Red baron")

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2