Teraz jest 27 lis 2024, 15:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 lut 2006, 18:18 

Cześć!

Na początek chciałbym przeprosić, że to piszę, bo pewnie na te pytania już są odpowiedzi na forum, ale aktualnie ściągam Patch 1.12 i przez to forum troche muli, więc wolę napisać niż szukać...
Kupiłem, oczywiście oryginała Battlefield 2 + Jednostki Specjalne i już zainstalowałem a teraz próbuję sobie pograć...
Jak już wspomniałem ściągam najnowszy Patch, a oto pytania:

1) Po instalacji EA chciała żebym się zarejestrował, ale że poprzedni użytkownik(mam z 2 ręki) zarejestrował się już wcześniej to pisze mi że KOD jest już w użyciu i dalej nie idzie. Czy będzie to miało wpływ na gre w sieci? Podobno nie jest to wymagane...

2) Poprzedni właściciel mówi, że gre sprzedał dlatego, że nie mógł sobie poradzić z włączeniem multi i że wszystko jest strasznie skomplikowane.
Podobno występują problemy przy instalacji patcha, potem żeby pograć trzeba coś kombinować itd. Proszę o jakieś wskazówki, krok po kroku, jak zrobić tak by mozna było poprostu GRAĆ...

3) Nie mam super kompa a podobno potrzebna jest prawdziwa maszyna do tej gry by wszystko chodziło gładko(ładowanie map itd). Mam Athlona XP 1700+( czyli 1444Mhz ) , 1024 DDR pamięci, radeona 9550 extreme. Czy to czasem nie jest za mało?

4) Czy do gry w Jednostki Specjalne musze mieć płytę z grą B2: JS, czy wystarczy płyta z grą podstawową?? Rozumiem, że do B2: JS są stworzone inne mapy, inne postacie i jest to coś w rodzaju COD: United Offensive w przypadku Call OF Duty ?

5) Przeczytałem gdzieś o punktach zdobywanych w grze Battlefield 2. Czy jest to coś jak honory w grze America's Army(trwałe-zapisujące się po każdej grze na oficjalnym serverze), czy experience zdobywane w grze Wolfenstein : Enemy Territory(nietrwałe) ?? I czy muszę się gdzieś zarejestrować by móc oglądać moje postępy?(w przypadku AA jest to AA:O TRACKER)

6) Czy jest tylko 8 polskich serwerów tej gry? Gdzie grać żeby nie mieć lagów?? Jak wygląda sprawa z polską wersją gry? Czy przypadkiem na serwerze nie musi być również ten język??

7) Czy wiadmo coś na temat kolejnego dodatku: Euro Forces? Czy będzie można go w ogóle zakupić? Bo słyszałem że będzie można go tylko ściągnąć za opłatą z neta...

Więcej pytań nie znajduję, ale pewnie niedługo będę mieć ich sporo więcej...:( Mam już 25 % patcha i pozostało mi 1:30h czekania :roll:

Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże, bo nie chciałbym skończyć jak mój poprzednik :(

Ostatnio edytowano 10 lut 2006, 18:58 przez Majkel09, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 18:57 

1) Nie

2) Na tym forum jest MNÓSTWO tematów na temat patcha. Jak ci przestanie mulić użyj opcji szukaj to na pewno cos znajdziesz :wink:

3)Przykro mi ale masz za słaby procesor( min. wymagania 1,7 GHz)

4)Musisz kupić SF, zainstalować, zainstalować patcha i możesz grać(dodatek chodzi bez płyty jeżeli o to ci chodzi)

5)Bardziej jak w AA, ale moim zdaniem lepiej zrobione(są punkty, medale baretki itd.)

6)Nie wiem ile jest polskich serwrów, ale wersja językowa gry jest nie ważna. Lagów (przynajmniej ja) nie mam prawie nigdzie

7)Będzie go można zakupić w Empiku lub w MediaMarkt. Dostaniesz pudełeczko z kodem umożliwiającym sciąganie.

Tu wszyscy są chętni do pomocy. Musisz jedynie spełnić pare warunków:
-Używaj opcji szukaj
-Trzymaj się działów
-musisz mieć oryginała( co jak widze jest już spełnione :wink: )

PS: Witamy nowego forumowicza

Ostatnio edytowano 10 lut 2006, 19:59 przez Yamsza, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 19:13 

1) Nie

2) Zainstaluj BF2, poźniej dodatek i na końcu patcha. Jak będą probelmy z zainstalowaniem go, szukaj w dziale Problemy.

3) RAM spoko, karta też uciągnie, ale nie wiem jak z prockiem. Tylko się nie pluj jak będziesz musiał WSZYSTKO na low dać i widoczność z 80%, nie więcej.

4) Tak jak poprzednik.

5) Zobacz sobie przykładowe statystyki jakieś osoby z pierwszej dziesiątki, np. na stronie http://www.bf2stats.nsvr.info. Statystyki są naliczane cały czas dla Twojego profilu, gdy tylko grasz na serwerach rankingowych.

6) Też nei wiem ile jest polskich serwów, najlepsze pingi są na serwerach oczywiście polskich i niemieckich. Zależy tez jakie masz łącze, ja na neo256 nie narzekam na lagi na żadnym serwerze.

7) To będzie tzw. boosterpack, wyjdzie jakoś w lutym, poszukaj na forum dokłądnej daty. W sklepie będziesz mógł kupić jedynie cd-keya, a grę będzie trzeba ściągnąć z neta.

Również witamy i poza paroma warzywkami to każdy Ci tu pomoże.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 19:23 

Hehe, dzięki za miłe powitanie :)
Patch 82% , pozostało 20min.
Łącze mam ADSL 1MB, więc nie powinno się ciąć.
Poczytałem troche i piszą, że przydałby się procek 3Ghz :oops:
Grałem w demo i tam chodziło na średnich detalach całkiem nieźle... We wszystkie najnowsze gry także mogłem do tej pory grać(D3,HL2,FC,CHOR:EFBB, BIA, itd.)
No ale cóż... Może nie pogram na super detalach, ale mam nadzieje, że będzie chodzić, jak coś będę musiał kupić nowy komputer :twisted:
Chyba nie wszystkim wyskakują problemy z patchem, więc może i mnie to obejdzie? :roll: jak co to poszukam na forum :lol:

Dzięki za waszą pomoc, może kiedyś razem zagramy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 19:27 

Wiesz, to ze w nazwie ma 1mb nie znaczy czy jest dobre do gier. Do sciagania napewno. Z kumplem kiedys gralem, on ma lacze chyba 1 mb na lanie, szybko mu pliki leca, a mial z 3 razy wieksze pingi niz ja na neo256.

3 ghz? Chyba intela.
Do full detali to 2.5 Ghz Amd, a na srednich to spokojni mozna na 2.0 ghz.

Moze troche procka podkrec?

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 19:32 

Zuaw to tak jest jak niektórzy sprawność procesora na Mhz przekładają :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 20:11 

Mam problem i nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi. Zainstalowałem tego patcha i wszystko było ok. Włączam gre i wyskakuje okienko, w którym mam rubryke: prefiks(co mam tam wpisać?), hasło(już wypełnione) i daje zaloguj i potem otwiera się okienko EA w którym jest reklama Euro Forces... Co to może być??

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 20:23 

W prefiksie wpisujesz tag klanowy jeżeli w jakimś jesteś. To jest taka opcja dodatkowa nie wymagana do grania.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 20:44 

Reklama jak reklama, wszędzie ją wcisną :wink: (nie zwracaj na nią uwagi). W końcu udało ci się odpalić !!!samodzielnie!!! (prawie) beefa - powinieneś być dumny. 8)

Chuck Norris nie rzuca granatami. Nigdy.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 21:31 

Majkel09 napisał(a):
Mam problem i nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi. Zainstalowałem tego patcha i wszystko było ok. Włączam gre i wyskakuje okienko, w którym mam rubryke: prefiks(co mam tam wpisać?), hasło(już wypełnione) i daje zaloguj i potem otwiera się okienko EA w którym jest reklama Euro Forces... Co to może być??

odnosnie okienka z reklama EA... sciagnij sobie ASE (All Seeing Eye). w opcjach dajesz na ostatnia zakladke "games". tam powinienes miec sciezke dostepu do gry. musisz ja zmodyfikowac na: D:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\BF2.exe"+playerName twój nick +playerPassword twoje hasło. dopiero wtedy jak wybierzesz sobie jakis serwer to to okienko nie bedzie ci przeszkadzalo. oczywiscie sciezka dostepu jest przykladowa (u mnie gra jest na partycji D, u ciebie moze byc na kazdej innej -> zaleca sie, aby nie byla na systemie :P). w razie dodatkowych pytan -> pytaj :D
poza tym dodatkowa regula, o ktorej wszyscy juz chyba wiedza. cos sciagasz (filmy, muza itp) -> nie grasz (lagi); wylaczysz program do sciagania -> jazda do walki :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 21:46 

Cytuj:
Do full detali to 2.5 Ghz Amd, a na srednich to spokojni mozna na 2.0 ghz.

Ja mam 1,8GHz (taktowanie rdzenia A64 3000) i leci na full.
Kolega z klanu ma Athlona na "jajcu" Thunderbird o taktowaniu 1.4GHz i gra :]
Trza pamiętać, że AMD'owe 1700+ jest odpowiednikiem Pentiuma 1,7GHz.
MAsz duzio RAM'ek i to się liczy. KArta też daje radę, bo sam na takiej grałem na początku mojej przygody z BFem.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 22:30 

A więc tak mojego procka nie da się kręcić, a przynajmniej nie ma to sensu... :cry:

Co do reklam, to nadal to samo...
Robie tak jak mówisz, tylko się nie śmiejcie: zmieniam na :"C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\BF2.EXE"+Majkel09+*******

to źle? :lol:

Moje pierwsze wrażenie: Już myślałem, że mi się nie uda uruchomić, bo inni mieli z tym wielkie problemy... A jednak :twisted:
Wchodze na jakiś niemiecki serwer iiiii zaczynam się rozglądać... Grafika nienajlepsza, płynność też nie za bardzo, ale się nie tnie :P No to zaczynam grać, w obawie że mnie z serwera wykopią. Zabiłem paru, pare razy sam zginąłem, ale najlepsze było jak wsiadłem w helikopter... :mrgreen: Pamiętam jeszcze jak grałem w Battlefield: Vietnam(muzyka była najlepsza:D), no to startuję ostrożnie i już miałem zamiar się wzbić jak jakiś czołg odstrzelił mi ogon, no i spadłem do morza, a że nie wiedziałem że 9 to katapulta(w helikopterze?ciekawe jak...:P ) to umarłem :? Gra jak narazie mi się podoba, ale to ładowanie map(pare min) wkurza...

Komputer moge sobie kupić w każdej chwili, bez problemu, ale szczerze powiedziawszy szkoda mi wydawać pare tys. zł na coś co za pół roku będzie przeżytkiem :roll: Bo w moim przypadku by trzeba wymienić niemal całą skrzynię:( Bo PC kupowałem niemal 4 lata temu, z drobnymi ulepszeniami typu ramy, karta graf. , wentyl i zasilacz i karta muz.

Także co z tym EYE?

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 22:38 

Majkel09 napisał(a):
A więc tak mojego procka nie da się kręcić, a przynajmniej nie ma to sensu... :cry:

Co do reklam, to nadal to samo...
Robie tak jak mówisz, tylko się nie śmiejcie: zmieniam na :"C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\BF2.EXE"+Majkel09+*******

to źle? :lol:

Moje pierwsze wrażenie: Już myślałem, że mi się nie uda uruchomić, bo inni mieli z tym wielkie problemy... A jednak :twisted:
Wchodze na jakiś niemiecki serwer iiiii zaczynam się rozglądać... Grafika nienajlepsza, płynność też nie za bardzo, ale się nie tnie :P No to zaczynam grać, w obawie że mnie z serwera wykopią. Zabiłem paru, pare razy sam zginąłem, ale najlepsze było jak wsiadłem w helikopter... :mrgreen: Pamiętam jeszcze jak grałem w Battlefield: Vietnam(muzyka była najlepsza:D), no to startuję ostrożnie i już miałem zamiar się wzbić jak jakiś czołg odstrzelił mi ogon, no i spadłem do morza, a że nie wiedziałem że 9 to katapulta(w helikopterze?ciekawe jak...:P ) to umarłem :? Gra jak narazie mi się podoba, ale to ładowanie map(pare min) wkurza...

Komputer moge sobie kupić w każdej chwili, bez problemu, ale szczerze powiedziawszy szkoda mi wydawać pare tys. zł na coś co za pół roku będzie przeżytkiem :roll: Bo w moim przypadku by trzeba wymienić niemal całą skrzynię:( Bo PC kupowałem niemal 4 lata temu, z drobnymi ulepszeniami typu ramy, karta graf. , wentyl i zasilacz i karta muz.

Także co z tym EYE?

po pierwsze to dziwie sie, ze masz gierke na systemie :shock: ja mam tam tylko system i najpotrzebniejsze progeamy. ale to kwestia gustu. po drugie to w tej sciezce, ktora ci podalem musisz (!) wpisac takze te slowka playerName i playerPassword (nie tylko swoje dane)... jeszcze jeden przyklad...: D:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\BF2.exe"+playerName WACEK +playerPassword zapomnialem (nick i haslo zmyslone na potrzebe wyjasnienia :lol: . zwroc tez uwage na spacje po plusach (przed pierwszym nie ma, przed drugim jest). po trzecie fakt, komp, ktory ma 4 lata to staroc (chyba, ze co jakis czas byl unowoczesniany).

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 22:50 

Majkel09 napisał(a):
....no to startuję ostrożnie i już miałem zamiar się wzbić jak jakiś czołg odstrzelił mi ogon, no i spadłem do morza, a że nie wiedziałem że 9 to katapulta(w helikopterze?ciekawe jak...:P ) to umarłem :? ...

Żadna katapulta tylko spadochron,tzn.wyskakujesz wciskasz pare razy 9 i spadasz z spadochronem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 23:06 

Ok, już wszystko działa:) Nawet grałem na polskim serwerze :D Jutro przetestuje JS 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2