Teraz jest 30 lis 2024, 19:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 mar 2006, 23:36 

Witam. Wiem że to już było ale prosze o nie zamykanie tego tematu ponieważ rozwiązania wcale na tym forum nie ma ( a reinstalacja systemu to żadne rozwiązanie). Chę tylko powiedzieć że spędziłem 2 noce na szukaniu rozwiązania, zrobiłem wszystko co poradzono mi zrobić i ciągle to samo. Więc tak : mam bf2 zainstalowanego na koncie administratora, spatchowanego do wersji 1.2, updatowanego PB do najnowszej wersji, zrobiłem trick z VX2Finder, wyłaczyłem wszelkie zabezbieczenia i firewalle, no i robiłem jeszcze inne rzeczy które nie dały rezultatu. Dzwoniłem do EA Polska i oczywiście do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi (mineły 3 tygodnie...). Mam windows XP proffesional service pack 2 i najnowsze aktualizacje. Mam nadzieje że dzieki temu topickowi ktoś w końcu dojdzie do sedna sprawy i mi pomoże bo jak widać EA Games jest firmą nieżetelną i niegodną zufania. Proszę o pomoc... :(

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2006, 23:45 

Moze powiedz co sie dzieje bo nie napisales co to za problem :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 00:17 
Redaktor Battlefield.pl

@Zuaw – spójrz na temat.
@druqon - Nie masz przypadkiem podkręconego procesora? Sprawdź także dysk czy nie ma uszkodzonych sektorów.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 00:23 

Hmm sorry ale zakladajac temat trzeba sie liczyc z tym ze nie kazdy zna b.db ang ;) Moze powiecie mi o co chodzi?

Ale sadzac po "o/s" to chodzi o jakies zwiechy i frizy...?
Wiesz co jezeli kombinujesz i nic ci nie pomaga to sprawdz czy dysk nie ma bad'ow i przeskanuj pamieci np. memtestem. W ogole ea suxor jak moga olewac tak ludzi? Sam poisalem nie jednego meila do tych asow i nic.
Zadzwon i niech ci pomoga, meila nie nie dadza.
Pisales ze dzwoniles, i co ci powiedzieli? Bo z twojej wypowiedzi wynika ze dzowniles, ale nie odpowaidaja ci juz 3 tyg. To meila wyslales czy telefonowaleS? ;]

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 02:53 
Redaktor Battlefield.pl

W wolnym tłumaczeniu znaczy to tyle co: Niewystarczające przywileje systemu operacyjnego. Mówiąc po ludzku PB mówi nam że nie ma dostępu do plików/funkcji do których powinien mieć dostęp, a winne temu jest najprawdopodobniej brak przypisanych praw dostępu dla danego konta użytkownika – dzieje się tak np. gdy włączymy gre na koncie użytkownika z ograniczeniami, a nie administratora. Miałem jednak ten sam błąd (kilka innych także, ale to osobna historia), gdy nieco przesadziłem z przetaktowaniem procesora i pamięci.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 16:07 

Witam. No własnie... o/s to inaczej system operacyjny. WuWu84 w biosie mam wszystko na Auto a i przy karcie grafiki nic nie kombinowałem. Instalowałem Battlefielda już na 2 innych dyskach i to samo. Zuaw_Smierci dzwoniłem do nich i powiedzieli mi że pierwszy raz o tym słyszą (LOL) no i zebym przeslal meila z opisem i jakimś screenem . Tak zrobiłem i do dzisiaj nic... Jednak mimowszystko wydaje mi się że to wina systemu bo gdy spróbowałem grac na serwerach nie zabezpieczonych PB to gierka smigala, tak samo singiel player.... Czasami jednak potrafi się zwiesić cały system i wyskakuje mi taki niebieski ekran o błędzie krytycznym ale to już 2 problem...

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 17:18 
Redaktor Battlefield.pl

To że masz ustawienia w BIOSie na Auto wcale nie świadczy że są to stabilne ustawienia (co mogą potwierdzać niebieskie ekrany). Sprawdź jaki masz procesor i RAM i ręcznie wpisz ustawienia – dla procesora jego nominalne (fabryczne) ustawienia FSB, natomiast dla RAMu spróbuj je zaniżyć. Przede wszystkim obniż jego taktowanie - jak masz DDR400, ustaw na DDR333 (niektóre chipisety, jak stare nforce, czy KT400 bez A, miały problemy z obsługą DDR400, choć teoretycznie powinny). W drugiej kolejności możesz wydłużyć CL (jak masz 2,5, ustaw 3), oraz timingi pamięci. A przede wszystkim zwróć uwagę na temperaturę podzespołów w stresie (po dłuższym graniu, po uruchomieniu benchmarku), szczególnie na temperaturę chipisetu – często producenci dają niewystarczające chłodzenie i przy dużym obciążeniu pamięci układ się przegrzewa. Chyba że kontroler pamięci masz w procesorze (Athlony 64), wtedy przede wszystkim temp procesora. Podaj konfiguracje komputera Procesor, chipset, rodzaj pamięci i w ilu modułach, karta graficzna i model dysku.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 18:04 

Przeskanuj pamiec mem testem! Moze to jej wina, nie wiadomo, a bedziesz mial pewnosc czy pamieci sa dobre.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:43 

Witam. Dopiero wpadłem więc wszystko to co mi doradzacie zrobię a jak narazie podaje configuracje mojego kompuera, lecz nie za bardzo wiem gdzie to wszystko sprawdzic(np. chipset):
Procesor -AMD Sempron 2400+ 1.67 Ghz
Pamięci - 1Gb w 2 kościach (Kingstone 512mb 400 | Good Ram 512mb 400)
Karta Graf.- NVIDI GeForce 6800 GS 256mb (poprzednia Geforce 5200 128mb dzialo sie to samo)
Dyski twarde - IBM-DTLA-307030(30GB), ST320413A(20GB)
Płyta Głowna - ASRock k7vt6

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:53 

reinstal gry lub format windy nie pamiętam co pomogło ale miałem ten sam problem

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:57 
Redaktor Battlefield.pl

OMG Asrock... :cry: Do tego chipset KT600 z pasywnym chłodzeniem - witaj w klubie tyle że u mnie jest tak na Gigabyte K7VT600-1394 – jak miałem pasywnego Radeona też się wieszał przy DDR400 – chipset się przegrzewał. Zadabaj o dobra wentylacje obudowy, lub dorzuć wentylator z większym radiatorem na mostek północny, a póki co zmniejsz taktowanie pamięci do DDR333 – powinno pomóc.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 21:29 

Specyfik - reinstalowałem gre kilka razy i nic, a niestety nie moge sobie pozwolic na format Wina tylko dla bf2......

WuWu- no wlasnie niedawno kupiłem sobie lepszy zasilacz z 2-ma wentylatorami, myśle że chłodzenie mam wystarczające. Spróbowałem obniżyć taktowanie pamięci ale wyskoczył mi ten niebieski obraz przy wczytywaniu mapy, ale nie wydaje mi się żeby pamięc miała coś wspólnego zz niewystarczającymi prawami systemu..... jednak tobie pomogło. Musze poczekać za starszym bratem on się troche pobawi bo ja boje się grzebać w biosie... tymczasem.

p.s. pozdrowienia dla wszystkich zainteresowanych :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 21:41 
Redaktor Battlefield.pl

druqon napisał(a):
WuWu- no wlasnie niedawno kupiłem sobie lepszy zasilacz z 2-ma wentylatorami, myśle że chłodzenie mam wystarczające. Spróbowałem obniżyć taktowanie pamięci ale wyskoczył mi ten niebieski obraz przy wczytywaniu mapy, ale nie wydaje mi się żeby pamięc miała coś wspólnego zz niewystarczającymi prawami systemu..... jednak tobie pomogło. Musze poczekać za starszym bratem on się troche pobawi bo ja boje się grzebać w biosie... tymczasem.

Nie daj się zwieść pozorom. Te dwa wentylatory są po to by chłodzić zasilacz i na wymuszanie obiegu powietrza w obudowie mogą nie wystarczyć. A ten komunikat jeśli grasz na koncie z uprawnieniami Administratora nie powinien mieć miejsca, tak więc szukał bym przyczyn poza systemem, szczególnie przy tych niebieskich ekranach – wbrew potocznym opinią Windows NT 5.x nie wieszają się bez powodów. xD

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 22:08 

Wiesz, mowisz otych niebieskich ekranach. To swiadczy o bledach w windzie i ew. skopanych czesciach, gryzacej sie karcie z plyta glowna, ramy moga sie gryzc... Ja na twoim miejscu bym poszedl do kumpla, wzial kompa, bral od niego czesci i sprawdzal. Najlepiej to karte sprawdz koniecznie, a pamiec memtestem przeskanuj. Juz nie mowie o samym bfie, ale poprostu chyba dobrze jest znalezc usterke i ja usunac, co nie? Dobrze by bylo jakbys podpial te czesci pod jakas markowa plyte glowna bo jak slysze Asrock to mi sie zle robi...

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 21:25 

Wiecie ja już sam nie wiem co robić.... Niebieskie ekrany mam wyłącznie przy battlefieldzie, inne gry działają bez zarzutu przy max detalach(F.E.A.R, Counter-Strike:Source). Zrobiłem to co zalecaliście i ciągle to samo, zaczyna mi się wydawać że BF2 to cholernie niedopracowana gra i dlatego mam z nią problemy... Ehh gdyby chociarz EA games interesowało się klientem... Porażka. Z drugiej strony SPlayer i nie zabezpieczone przez PB serwery działają więc może wina tkwi w PunkBusterze..... sam nie wiem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2