Teraz jest 29 lis 2024, 07:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:11 

Kurde glupio mi sie wylamywac jako poczatkujacemu ale gosc ma racje ... cholerna racje ... juz to gdzies pisalem, ze fajnie na publicznym serwie byloby pograc jak w klanie. Skladnie, trzymac sie (sensownych, pozdro dla commanderow) rozkazow ... to byloby cos ... a co zrobic jak na gamesnecie coraz czesciej mozna prosic idiote o podrzucenie, jak on sam w pojezdzie jest i grzeeejeee przed siebie ile fabryka dala ...

Co do 3 punktu to sam czesto tak robilem ... ale jak to mowia 'praktyka ...' i wiem,z e to bylo bez sensu ...

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:15 

mnie ostatnio wqrwiła taka sytułacja: gram na polskim serwie mapa karkand było fajnie do czasu gdy comander przestał dawac uav i arty i co kolwiek innego.Pomyślałem sobie ok moze poszedł do wc ale po 10min zauwazyłem ze on niezyje a pkt mu lecą więc zrobiłem glosowanie za usunieciem go zestanowiska pierwsze sie nie udalo zagłosowały moze 3 osoby wiec napisałem na czacie co i jak zrobiłem z 4 glosowania i jakas osoba tez robiła i za kazdym razem zagłosowało qwa mac tylko 8 osob no myslałem ze pier***** WIĘC APELUJE DO WSZYSTKI GRACZY NACISKAJCIE CZASEM PAGE UP I CZYTAJCIE CO SIE QWA DO WAS PISZE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowano 5 maja 2006, 21:33 przez MaleWo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:20 

A nie uwazasz,z e glupio wciskac PgUp jak sie nie zna powodu ??? troche kosmiczne ... szkoda, ze nie mzona wpisac uzasadnienia przy glosowaniu

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:22 

Jako że post zaczął pan chyba klan,(nieśledze sceny więc pszepraszam za niewiedzę) to ja wypowiem sie jako pan free.

Więc
1: Ja stosuje ale często kończy sie to tym że panowie klan tworzą swój zespól i mają gdzies panów free( wchodze na serwer patrze na składy dołaczam, a zachwilę już zostaję dowódcą drużyny jednoosobowej, chociaż panowie klan nie widzą jak gram)

2: Uzywam rakiet TV, ale nie jestem super pro itd i niezawsze trafie, zobaczę itd
2a:Nie wsiadam do heli jak grają klanowcy pozostawiam sprzęt lepszym i nie podnoszę ciśnienia innym i sobie oglądając czat z bluzgami i wyzywaniem od noobow i innych(pytanie do klan kiedy mam się nauczyć tylko proszę nie single player)

3: Apteczki rzucam, leczę reanimuje choć często sie zdarza że sam jestem olewany bo jestem free( wyznaję zasade podnieś dwóch klanowców bo oni zrobią więcej niż ja lecząc sie gdzieś za rogiem)

4: Commanderem nie gram zostawiam to lepszym, po za tym ta fucha jest nudna

5: W wymienionej sytuacji daję sie zabić

6: Patrz pkt 3

Panowie Klan, nie wszyscy są super, nie każdy ma czas na granie godzinami, nie każdy znajdzie nauczyciela, sami przecież unikacie takich jak ja. Może niech Ea stworzy serwer szkoleniowy i panowie Klan nauczą podstaw panów free i nikt nie będzie musiał punktowac nas ludzi grających Free.
Pozdro wszystkich
[/img]

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:22 

przeczytałes całego posta???

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:28 

komar(poland) napisał(a):
1: Ja stosuje ale często kończy sie to tym że panowie klan tworzą swój zespól i mają gdzies panów free( wchodze na serwer patrze na składy dołaczam, a zachwilę już zostaję dowódcą drużyny jednoosobowej, chociaż panowie klan nie widzą jak gram)

Ale to wcale nie znaczy, ze cie nie lubia :).
W Bfie trzymanie stalych skladow nie jest konieczne. W momencie gdy giniesz, to mozesz wyjsc ze skladu i ponownie do niego wejsc, bo leaderem zostal ktos kto jeszcze zyje i pojawisz sie w ataku, a nie gdzies z tylu na fladze. Tak samo mozesz sie przesunac badziej do przodu przenoszac sie do innego skladu i na nim pojawic.

Mnie najbardziej wkurza, jak jedna strona blokuje baze przeciwnika, a pojedynczy ludzie, ktorzy przedostali sie do ataku nie tworza skladu, tylko pojedynczo przejmuja flage :?. W takim momencie w 90% wychodze z serwera.

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:35 

maTTi napisał(a):

Ale to wcale nie znaczy, ze cie nie lubia :).
W Bfie trzymanie stalych skladow nie jest konieczne. W momencie gdy giniesz, to mozesz wyjsc ze skladu i ponownie do niego wejsc, bo leaderem zostal ktos kto jeszcze zyje i pojawisz sie w ataku, a nie gdzies z tylu na fladze. Tak samo mozesz sie przesunac badziej do przodu przenoszac sie do innego skladu i na nim pojawic.

Mnie najbardziej wkurza, jak jedna strona blokuje baze przeciwnika, a pojedynczy ludzie, ktorzy przedostali sie do ataku nie tworza skladu, tylko pojedynczo przejmuja flage :?. W takim momencie w 90% wychodze z serwera.

Ale naprawdę dużo sytuacji miałem zaraz przy rozpoczęciu gry, po prostu niezawsze dajecie sznse sie nauczyć

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:36 

Dumch napisał(a):
Tak, to wiele :wink: Jak mam czytać któryś raz to samo to sie odechciewa otwierać nowe tematy :roll:
Btw: Wykasuj gg :wink:

Z tym gg to do mnie?? Bo nie za bardzo wiem o co kaman :?

maTTi napisał(a):
Mnie najbardziej wkurza, jak jedna strona blokuje baze przeciwnika, a pojedynczy ludzie, ktorzy przedostali sie do ataku nie tworza skladu, tylko pojedynczo przejmuja flage . W takim momencie w 90% wychodze z serwera.

Na polskich ostatnio nie gram, ale na zagranicznych to normalka... Z reguły apeluję na czacie "CREATE TEAM" - czasami pomaga :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:45 

:) Czasem włącza się jakiś "automat" z tymi głosowaniami, więc albo nie reaguję, albo wybieram "nie". Jak ktoś uzasadni, że wywalamy commandera-nieroba, albo jakiegoś teamkillera - głosuję na "tak".

ad 1:
Jeśli chodzi o SJ, to ja, prosty freeplayowiec, zawsze mogę liczyć na klanowców, kiedy zakładam squad pod jakąś odległą flagą - zwykle obserwują kto gdzie jest i spawnują z pomocą. Natomiast doprosić się innych graczy o pomoc w takiej sytuacji - bardzo ciężko, zdaje się że często nie wiedzą nawet o co chodzi.
ad 2:
To jest kwestia dobrej współpracy w załodze śmigłowca (tudzież bombowca). Rakiety TV wymagają pewnej wprawy, no i pilot też musi się odpowiednio ustawiać, żeby je było wygodnie używać.
ad 3:
Ech... Jedno z praw Murphy'ego dot. BFa mówi: Jeśli naprawdę bardzo potrzebujesz medyka, jedynymi dostępnymi na mapie, będą akurat piloci myśliwców.
ad 4:
Commanderzy to często kosmiczny problem, są tacy gadają jak najęci wskazując wrogów, którzy i tak są widoczni na UAV, są tacy co w ogóle milczą i nie wiadomo co robią, nie reagując na błagania graczy o wsparcie, czy choćby rozkazy. A jak już wydają rozkazy, to absurdalne, albo niemożliwe do zrealizowania (np. zdobycie odległej bazy, tuż przed końcem rozgrywki)
ad 5:
Snajperem od biedy można też zdobywać flagi (i od razu zabezpieczać je claymorami), ale snajperzy rzadko zniżają się do takiej działalności.
ad 6:
Bezmyślność jest i tak dość powszechna w statystycznej próbce ludzkiej populacji, nie ma się co spodziewać, że wśród graczy nagle będzie więcej ludzi rozgarniętych i przewidujących. :)

Ale... pewna nieobliczalność freeplayowców przydaje tej grze swoistego smaku. Inaczej dominowałaby rutyna i, kto wie... może nawet nuda pojawiłaby się po krótkim czasie?
8)

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 22:00 

Autor tematu dobrze gada. Nic bardziej nie denerwuje niż ludzka głupota, a w BF2 jest jej nie mało. Mnie nic bardziej nie denerwuje niż Punish za przypadkowe TK. Ja rozumiem że rzucę granat w dziure, a koleś za mną za chwile do niej wlezie - mógł niezauważyć - w porządku - ale za jakiego grzyba punish?! (A jako że lubię grać medykiem to zazwyczaj zanim zdąży mnie punishnąc podniose go, ale i tak dostane punisha :lol: ). Kolejnym przykładem głupoty co po niektórych graczy w BF2 to idiotyczne Voty (szczególnie na commandera) - zawsze po zauważeniu vota na mnie pytam się: Why? 95% pozostaje bez odpowiedzi a jak już łaskawie ten ktoś mi odpowie to daje idiotyczne powody w stylu: "Im better u noob". Dawno temu gościu chciał mnie votować bo miałem przed nickiem [PL] - zapytany o co mu chodzi, zaczął mówić że Śląsk powinien należeć do Niemców i że jesteśmy "loooserzy". Razem z przypadkowo spotkanym tam graczem Gromu wytłumaczyliśmy mu że jest w błędzie (Pozdrowienia dla TheOne84 :) ).

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 22:02 

Co sie dzieje z polską sceną BF-a??? Coraz wieciej ludzi sie nam buntuje!!! Kurka wodna my sie powinniśmy cieszyć że mamy niektórych graczy tak uzdolnionych ale tez ze mozemy grac z trudnymi rywalalmi z zagranicy:D!!! Przeciesz co wam niektórym przeszkadza to że tak grają(no czasami kommander to mnie wkurza jak np.lata) przeciesz jak dojdziecie do ich poziomu to też tak bedziecie grali!!! bo przeciesz nikt nie bedzie idealnie grał tak że wszystko robi dobrze. Ja mam wady jak gram i inny maja. Trudno a przeciesz jak sie wyżalicie na forum to wam razej nic nie da bo jak sa chamscy gracze to cie przesladowac beda ;) a jak nie sa to nic wam nie poradzom.

Edit: Niektóre rzeczy to co pisze olli popieram jesli chodzi o to votowanie. Raz niemiec mnie wywalil z serwera i dal opis czego (siorka przetlumaczyla bo po niemiecku) i napisał mniej wiecej tak:"Masz Kicka bo jesteś polakiem a polacy to idioci bez kultury" i mówi mi to w dodatku niemiec :/

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 22:49 

Ale naprawdę dużo sytuacji miałem zaraz przy rozpoczęciu gry, po prostu niezawsze dajecie sznse sie nauczyć

Czasami się zdarza też że, jak atak czy coś tam nie wyjdzie, to klanowcy zrespawnują sie zupełnie gdzie indziej, na zupełnie innym teamie. Opószczą twój/wasz nie dla tego że cię nie lubią ale zeby być w centrum akcji a nie dymać 2 min do jakiejś flagi.
Chociaż często jest tak że nie wiadomo czemu opuszczają squad i robią nowy właściwie bez powodu albo wywalą z drużyny. Poza tym z regóły siedzą na TSie i są w stanie się ze sobą komunikować.

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 22:54 
Moderator forum

lkasprzak napisał(a):
Z tym gg to do mnie?? Bo nie za bardzo wiem o co kaman

Heh :)
lkasprzak napisał(a):
??

O to chodzi :wink: Tylko głupie gg obsługuje takie coś a potem banda dzieciaków (nie chodzi cię :) ) pisze tak i tylko rozciąga teksty. Kumpel z takim czyms pisał komunikaty w programach :roll: W pascalu :roll:
Dodoni napisał(a):
Coraz wieciej ludzi sie nam buntuje

IV RP i imitacja prezydenta :roll:
Dodoni napisał(a):
grac z trudnymi rywalalmi z zagranicy

:lol: Szukam, nie znajduje :) Tylko jednego :) Na polskim w dodatku, niezły pilot :wink:
Dodoni napisał(a):
Masz Kicka bo jesteś polakiem a polacy to idioci bez kultury

Dla mnie prawda, po tym jak zachowuje się mniejszość ocenia się większość. W sumie nie powinno ale taki steretyp jest :?
olli napisał(a):
szczególnie na commandera

Najłatwiejszy sposób na pkt :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 22:58 

Eh...jak to przeczytałem

Przeciez to sa naprawde wyjątki! Coraz rzadziej spotykam takie przypadki. Owszem, nie jestem zadnym pr0 bo gram tylko 4fun i nie mam zadnego skila [masz pozwolenie na bluzganie ?] w kosmos ale ludzie, ani ja ani zaden z moich znajomych nie robi takich głupot. A co do pkt z apteczkami - a myslisz ze rzucanie na ziemie ammo i apteczek jest dobre? Owszem - rzucona o wiele szybciej leczy, ale przynajmniej kilka razy dziennie gdy gram jakies 2godziny mam +X pkt bo frajer rzucił kumplowi apteczke a ja zobaczyłem to na mapce 3D co zadziałało jak UAV. Co do komendanta - juz nie pamietam kiedy spokałem sie z tym ostatnio, na pewno nie w tym tygodniu co na ~30h tygodniow jest dobrym wynikiem. O dziwo miałem okazje grac kiedys z komendantem ktory grał APCtką i uwierz mi ze albo to był cheater albo genialne polaczenie komendanta z mechanikiem.
Jedynie co moge ci troche przyznac racji to ze ktos uzywa działka na czołgi, ale niespotykam sie z tym na polskich serwerach. Jako pilot i gunner w jednym tez mnie denerwuje ze ktos nie wie co to TV dlatego wole latac sam, ale nie płacze o tym na forum.

:(

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 23:01 

olli napisał(a):
Autor tematu dobrze gada. Nic bardziej nie denerwuje niż ludzka głupota, a w BF2 jest jej nie mało. Mnie nic bardziej nie denerwuje niż Punish za przypadkowe TK. Ja rozumiem że rzucę granat w dziure, a koleś za mną za chwile do niej wlezie - mógł niezauważyć - w porządku - ale za jakiego grzyba punish?! (A jako że lubię grać medykiem to zazwyczaj zanim zdąży mnie punishnąc podniose go, ale i tak dostane punisha :lol: ). Kolejnym przykładem głupoty co po niektórych graczy w BF2 to idiotyczne Voty (szczególnie na commandera) - zawsze po zauważeniu vota na mnie pytam się: Why? 95% pozostaje bez odpowiedzi a jak już łaskawie ten ktoś mi odpowie to daje idiotyczne powody w stylu: "Im better u noob". Dawno temu gościu chciał mnie votować bo miałem przed nickiem [PL] - zapytany o co mu chodzi, zaczął mówić że Śląsk powinien należeć do Niemców i że jesteśmy "loooserzy". Razem z przypadkowo spotkanym tam graczem Gromu wytłumaczyliśmy mu że jest w błędzie (Pozdrowienia dla TheOne84 :) ).

Ja miałem raz taki przypadek, pan klan- jakiś tam rozpoczął głosowanie za kickiem dla mnie ponieważ stwierdził ze strzeliłem do niego z rury na lotniskowcu, do tego jeszcze zostałem zbluzgany od idiotów, debili noobów, lam, a co sie okazało gracz z przeciwnej armii zaczaił sie na radarze i owemu panu dowalił z rury, pokazywałem, pisałem ze siedzi gośc na balkonie ale nadal byłem lama, noob. Najbardziej denerwuje mnie chamstwo u graczy klanowych, przecież powinniśmy z was brać przykład, czy moze mam brać przykład z sytuacji powyżej. Dzisiaj np grałem na serwie gromu, przeczytałem w info że inf, no vechicle, nmo commander, ale do jasnej cholery nie było napisane, że nie można grać mec supportem, oczywiście =grom= jakiś tam stwierdził że powinienem nauczyć sie grać i nie grać supportem, potem rozpoczełą sie wymiana zdań między panem voodoo javo a jakiś tam pstrąg, że kolega pstrąg potrafi latać tylko z granatnikiem, itd itd. Ale takich sytuacji jest masa na naszych niewielu serwerach z uczestnictwem graczy klanowych. Więc jeżeli wymagacie od nas, zacznijcie też wymagać od siebie.

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2