Teraz jest 25 lis 2024, 13:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 13:24 

Hmm grywalem we wszystkie gatunki gier za wyjatkiem przygodowek bo mnie nudza. Wiedze ogolna wiec posiadam. Arcade/Symulacja. Jakie elmenty sprawiaja, ze to symulacja? Poza wygladem broni/pojazdow? Ladowanie smaolotow "w biegu"? Naprawianie pojazdami gdy sa w nich mechanicy itp ? Respawn? Fizyka zachowan pojazdow(zwlaszcza samoloty)? Niestety nie ma tu elementow symulacji zbytnio. To druzynowy arcade i tyle :P Ut to tez arcade. Czy ja wiem czy jest bardziej? I tu i tu skakanie. Jedynie double jumpow i rocket jumpow nie mamy ale mamy za to squad jumping :P

PRMM uzylem jako przykladu, ze realistyczne gry/modyfikacje nie sa tak popularne jak arcade. Wiekszosc osob NIE CHCE skradac sie 30min by zgianc od 1 kuli i znowu od poczatku. Sam bylem maniakiem tego typu gier przez dlugi czas i wiem jaka moze byc z tego frajda ale "ogol" wybral. Arcade>symulacja i nic nie poradzisz. Dlatego te wszystkie wolania "zrobcie Bf2 realistyczniejszy" etc uwazam za smieszne bo rownie dobrze mozna byloby tak wolac grajac w Quaka czy UT. Tam rowniez zostaloby sie wysmianym.

Kolec ja sie obawiam, ze nawet EA nie wie w jakim kierunku zmierza :| Nie mieli pojecia, ze lduzie beda uzywac "tak" granatnikow i c4. Nie przewidzieli przewagi lotnictwa ani DD czy BH czy SJ. Juz teraz wiadomo, ze nie przewidzieli Jeep Lockingu co mozna bylo przeczytac w opisie BFCON. Wystarczyloby aby sluchali co gracze do nich mowia. Ale powini to byc gracze grajacy juz dlugo(najlepiej klanowo bo tam czlowiek wiecej doswiadcza), ktorzy wiedza jak mozna wykrozystywac wszelkie "exploity". Zamiast tego robia patcha, ktory nic nie porpawia a jedyne co zmienia sprowadzi nowe problemy :/

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 14:40 

Cóż. To nie Flashpoint :lol:
Ale bardziej Realne od ET!
Z thompsona wlaisz z kilometra tak celnie jak ze snajpery ahh jak tego nie lubiłem

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 15:06 

ze snajpy w ET jednym strzałem walnąłem dwa heady naraz ale w bf2 nie ma takiej możliwości :P

Pojedynki graczy 1/1 czy nawet 6/6 są Arkadowe, ale z drugiej strony walka czołgowa czy kampienie z czogłu na piechote jest " symulatorem " jest wiele różnic, ale i podobieństw: walka Heli jesat bardziej zręcznościowa ( te wszystkie uniki, nagłe nurkowania itp strzelanie TV missile ) nie jest symulacją. Grając różną klasą można odczuć inne wrażenia: medyk biega i ginie b.często gdyż taka jego rola, co innego snajper giedy to możemy " symulować " prawdziwego snajpera ( nie tam żadne claymore... ) Jazda jeepem jest niczym symulator ale lot samolotem to czysta zręcznościówka ( znów uniki itp ucieczki przed " ogonem " i stingerami )

Bf2 odnosi ( odziwo dalej bo ludzie wciąż to kupują ) taki sukces, ponieważ każdy znajdzie coś dla siebie: jedni skillowo w piechocie przewyższają niemal każdego, zato w Heli są dalego w tyle. Grafika, rozwiązania ( VOIP, Commander ) i powszechny w owych czasach dostęp do internetu powoduje wysyp gier sieciowych ( lepszych, czy gorszych kwestia gustów ) w których każdy znajdzie coś dla siebie.

Czy ktoś gra w mody czy nie to jego sprawa - nikt go za to nie wyśmieje. Jedni czekają na FH2 ( tak jak i ja ) inni grają w PRMM by urozmaicić sobie gre w " podstawówkę " ( tak jak ja ).

PRMM ( Project Reality Mini-Mod ) nie jest kompletnym modem jak ma być np. FH2. Są pozmieniane pewne rzeczy inne pododawane a niektórych wogóle nie ma. Jeżeli komuś się jakiś mod spodoba to w niego gra i tyle. Nie należy odrazu obrzucać błotem kogoś, kto gra w jakąś modyfikację, kogoś kto nie gra w gry od 20 lat, kogoś kto nie zdobył żadnej nagrody w jakimkolwiek turnieju ( czy to w życiu czy to w e-sporcie ) [ słowa skierowane do Lailonn i ImRo|Keyser.Soze ] PRMM niedługo doczeka się nowej wersji 0.3 która to będzie praktycznie cała zmieniona od 0.25. Mapy zostały zaprojektowane specjalnie dla typu rozgrywki Flag bf Flag, a na innych mapach wprowadzone zostaną modyfikacje ( niesławny SaK2 ).

Nie jestem niczyim wrogiem i nie zamierzam zostać, ale jak czytam ": kłutnie " choć może się nie wydawać taką, to aż się nie chce wchodzić na te forum. Ludzie co się z wami dzieje ?

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 18:27 

Lailonn napisał(a):
Dlatego te wszystkie wolania "zrobcie Bf2 realistyczniejszy" etc uwazam za smieszne bo rownie dobrze mozna byloby tak wolac grajac w Quaka czy UT. Tam rowniez zostaloby sie wysmianym.

no, tylko powiedz mi, gdzie ja wołałem, żeby BF2 był bardziej realistyczny? wręcz przeciwnie nawet... ja tylko chcę, żebyś przestał robić antyreklamę PRMM i żebyś raczył zauważyć, że nie jesteś alfą i omegą, a twoje ex cathedra określanie BF2 jako gry arcade jest kompletnie bezsensowne i dziecinne. Idź do fryzjera, niech ci trochę ego przytną, może wtedy zauważysz, że nie masz zawsze racji...

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 19:11 

wrzućcie na luz, bo to już jest gadka między wami i nic nie wnosi na forum...

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 19:23 
Oldboy Battlefield.pl

MasterM napisał(a):
wrzućcie na luz, bo to już jest gadka między wami i nic nie wnosi na forum...

No, może poza kolejnymi kB danych :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 20:59 

spoko, spoko - jak mawia ludowe porzekadło - "kto się czubi, ten się lubi" :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 21:06 

Wszedzobylskiej reklamie w wykonaniu Uncle nic nie miales do zarzucenia ;]
Nie twierdzilem nigdzie ,ze jestem alfa i omega a jedynie, ze o bf2 wiem wiecej niz ty jakies watpliwosci w tej materii?(pytanie retoryczne) Ile grasz juz i jakie masz dosiadczenie klanowe? To jestes jedna z nielicznych osob, ktore uwazaja Bf2 za symulator. Ale prawo recenzenta :} Nie zawsze mam racje, tylko wtedy gdy ja mam :lol:

Obiecuje, ze to ostatni post nie dotyczacy SJ w moim wykonaniu w tym temacie. Dalsza dyskusje z checia pociagne na PM :}

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Strefa czasowa: UTC + 2