Teraz jest 19 lis 2024, 11:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 15:38 

Cytuj:
a w jaki sposób dochodzisz do wniosku że to dzięki unlockowi gość cię zabił bo gdyby miał w rekach np. kałacha to byś mógł przyjąć ze 3-ech takich naraz na klate ?

Gralem sobie dzis na serwerku z battle recorderem(okazalo sie, ze nie dzialal ^_^) Byl tam rowniez PL4FC Mocherowy Beret wiec nie zmyslam. Pomimo tego, ze w Bfa nie gralem od 2 tygodni prawie(zmiana netu itd) zajalem 1 miejsce i mialem ratio ponad 4(gralem z m16) Jedyne smierci jakie zaliczylem byly od pojazdow, grup przeciwnkow(tj ja sam vs 3-4. Choc to nie byla norma) oraz unlockow(konkretnie wlasnie DAO i PKM)

Mialem okolo 50 zabitych z czego 5-6 krotnie zabilem sam 3-4 na raz(tak tak jestem wstretnym bunny hopperem ^_^) Wiec jesli w koncu udalo sie komus mnie zabic 1v1 i bylo to 2x DAO i raz PKM to daje do myslenia. PKm ma ogromny dmg natomiast przy DAO na krotkim dystanie(karkand byl grany) nawet modlitwy nie pomoga a juz na pewno nie skakanie...Dlatego mam pewnosc, ze gdyby w tych akcjach byl to gracz z pp czy tez rpk mialbym conajmniej 60% wieksze szanse na przezycie.

W 2 rundzie gralem jako commander

Cytuj:
jak to już ktoś w tym wątku napisał - naturalne jest to że wybiera się lepszą broń

Masz racje. Czy czytales moje posty czy tez po prostu wybiorczo wziales zdania jakie ci pasuja? Nie mam pretensji do gracza xxx o to, ze gra unlockiem. Mam jedynie pretensje do EA, ze pomimo OBIETNIC jak to unlocki beda INNE a nie LEPSZE oklamali mnie/nas. Sam przyznales, ze unlocki sa lepsze wiec chyba nie musze udowadniac. Tak dlugo jak unlocki beda mocniejsze od podstawowych broni(wbrew obietnicom) a w grze bede spotykal graczy, ktorzy w starciu ze mna majac w rekach m16 tak jak i ja nie beda wstanie mnie ubic. Bede nazywal ich lamami.

Co wiecej to nie dotyczy tylko unlockow. Tak jak lama nazwiemy gracza, ktory gra TYLKO J10 tak i nazwiemy w ten spsoob osobe, ktora gra TYLKO AK. Wierz mi sa tacy, ktorzy graja zawsze po tej stronie, ktora ma kalasza i jesli przyjdzie im grac z m16 to nagle "grac nie potrafia" - tez lama.

Moze mala legenda:
"Gracz" - gra tym co dostanie do rak
"Noob" - uczy sie grac i czesto uzywa mocniejszej broni by miec szanse
"Lamer" - gra tylko jednym typem broni/pojazdu a gdy nie moze dostaje po dupie

Cytuj:
to jest ich prywatny wybór i jeżeli czują się przez to pokrzywdzeni to pretensje powinni mieć do organizatorów lig a nie graczy

Hmm nie rozumiesz chyba. Nie mam(nie wiem jak inni) zalu do graczy. Powtarzam, moje pretensje skierowane sa do EA.

Wezmy porownanie z "silowni". Jest sobie pan xxx, ktory cwiczy dajmy na to boks. Aby brac udzial w walkach musi przestrzegac pewnych norm-0 dopingu. Pewnego razu na ulicy spotyka goscia, ktory jest od niego mocniejszy bo nie musi przestrzegac tych norm. Dlatego tez zasuwa na sterydach i cholera wie czym jeszcze co pozwolilo mu w krotszym czasie osiagnac to co naszemu panu xxx a nawet przescignac go w osiagach. Postanawiaja sie zmierzyc "na ulicy". Wygrywa koksik a nasz bohater dostaje lomot. Pytanie. Czy faktycznie jest gorszy? Czy tez nazywajac "lamerem" koksika bedzie mial racje? To luzne porownanie wiec sie go nie czepiac ;D

Zdanie kluczowe w dyskusji: "Unlocki beda alternatywa ale nie beda lepsze od podstawowych broni" - EA

edit: wyobrazmy sobie co bedzie sie dzialo w 1.4 gdzie uwala prone spamming i bunny hopping bardziej niz teraz...Jesli ktos nie wie to przy podnoszeniu sie nie bedzie mozna strzelac przez chwile. Za to rpzy kladzeniu owszem. Nadchodzi piekna era PKM

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 15:48 

Walka z wiatrakami rozpoczęta.
Z mojej strony tylko mała uwaga: każdy następny patch idzie w kierunku zniwelowania różnicy w skillu graczy. Z jednej strony wydawać się o może dobre, z drugiej jest to głupota dla ludzi, którzy wiedza jak grać w bf2 (sorry, ale dla mnie gość który ma 6000 wygranych godzin na ffa nie ma pojęcia o tej grze). A co do broni to proponuje zagrać w bfv, tam zobaczysz prawie idealne dopracowanie m16 vs ak.
BTW Szkoda, że zmienili kryteria rang, wtedy nie było tylu speców ze wszystkim, każdy musiał wybrac. Wtedy unlock miał sens. A teraz...

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 16:32 

..a teraz pozostaje tylko lamentowac :/

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 17:29 

Hynol napisał(a):
Słowo lamer nie oznacza osoby niedoświadczonej i popełniającej błędy tylko usera który stara się sprawiać wrażenie o wiele bardziej zaawansowanego niż jest w rzeczywistości.

i to jest prawdziwe znacznie tego określenia
i niewiem jaki to ma mieć związek z kimś kto gra unlockami (chyba że ktoś mi udowodni że korzystanie z unlocków wiąże się z brakiem "skilla")

Lailonn
powiadasz że grając pieszo z M16 miałeś w jednej rundzie 50 fragów i KDR 4 oraz kilka zwycięskich pojedynków 1 vs 3/4 ?
i zapewne gdyby nie DAO i PKM to KDR siegałoby 50 (zapewne artyleria na spawnie) huh ? :lol:
szkoda że battlereckorder nie działał bo z wielką checią bym obejrzał takiego tytana w akcji :lol:

Lailonn napisał(a):
Hmm nie rozumiesz chyba. Nie mam(nie wiem jak inni) zalu do graczy. Powtarzam, moje pretensje skierowane sa do EA.

masz"żal" bo inaczej byś się nie dowartościowywał nazywając ich lamerami

jak już raz napisałem unlocki są wmiare zbalansowane - z wyjatkiem siły PKM i autoaim'a G36E
problem leży w M16 i sprzecie ciężkim

DAO jest PERFEKCYJNIE zbalansowane, niewiem dlaczego dali taką broń ATekowi, niewiem dlaczego uważasz że ATek powinien być "niemal bezbronny", niewiem czemu wogóle w tej grze są jakiekolwiek shotgun'y
ale tak jest i tyle
dzięki temu w zabudowanych obszarach karkandu rządzą inzynierowie + ATek z DAO

BF2 jest grą mającą sprawiać wrażenia osadzonej w militarnych klimatach - a to oznacza że tak jak na wojnie niema tu pojedynków tylko wygrywa posiadacz ekwipunku bardziej przystosowanego do otoczenia

miałeś M16 i pojechał cię gostek z DAO - straszne!
a gdyby tak miał S12K zamiast DAO ? - też by cię pojechał!
tak samo jak pojechałby cię koleś w czołgu czy APC

jak wypada zza rogu namnie wrogi medyk z AK lub M16 podczas gdy ja się przemieszczam na teren łowiecki jako snajper to też ginę niezależnie jak bardzo bym skakał lub się modlił... i jakoś nie zwalam winy na to że koleś jest lamerem bo miał karabin zamiast pistoletu albo G3 zamiast M16

a gościu który pakuje na zwody ale boi sie wyjść na ulicę bo może spotkać napompowanego koksem dresa powinien solidnie przemysleć swoje życie bo chyba coś z nim jest nie tak :mrgreen:

pomijam już fakt że w takiej analogi to raczej odrzywka jest unlockiem a koks cheatem

i nie rozmawiamy tu o graczach którzy grają tylko jako pilot PLA na wake island - a o zwykłych (lepszych lub gorszych) graczach których nie obowiązują żadne posrane niepisane zasady i urzywają wszystkich dostepnych w grze rodzajów uzbrojenia

robisz jeden wielki wór oznaczony chasłem "lamka" i wrzucasz do niego wszystkich którzy cię zabili - bo unlock, bo J-10, bo zupa była zasłona - to jest syndrom "pr0 wannabe"

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 17:39 

Kolec napisał(a):
dzięki temu w zabudowanych obszarach karkandu rządzą inzynierowie + ATek z DAO

Zapomniales dodac do tego jeszcze asfalta i jego magicznego granatnika :P

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 18:07 

Kolec to nie koniecznie ja musialem byc tytanem tylko gracze na serwie byli moze slabi. A moze mialem dobry dzien. Kto wie ;] Na karkandzie piechota zawsze zginie raz czy dwa od ciezkiego sprzetu + arta dochodzi wiec tak cudownie z wynikami nie bedzie nigdy ;] Tez zaluje, ze BR nie dzialal bo zbieram sobie demka ostatnimi czasy a tu byla taka "zyciowka" ;D

Nie dowartosciowuje sie gra bo to tylko gra i w tym kraju sie z tego nie wyzyje ;]

Z tym snajperem to juz naciagasz wszystko na swoja korzysc. I tak nie dojdziemy do porozumienia. Wiec ide sobie pograc ;]

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 18:23 

Kolec - w pełni zgadzam się z Twoim spojrzeniem na sprawę.
Rozumiem że kolejne poprawki nieco pogłębiły różnicę pomiędzy możliwościami klas i przewagi unlocków w pewnych okolicznościach/otoczeniu zostały uwydatnione , niemniej jednak same zasady unlocków pozostają niezmienne od pierwszej wersji gry.
Notabene - według mnie nie bez znaczenia pozostaje fakt, że na niezbalansowanie unlocków skarżą się raczej gracze zaawansowani w statystykach pod każdym kątem. To przypomina mi nieco sytuację ze zgoła innych klimatów - swego czasu w dość popularnej grze internetowej OGAME wprowadzono na większości Unii ACS czyli łączenie flot - i generalnie bardzo niezadowoleni byli tylko Ci będący wysoko w statystykach - bo okazalo się że ich do tej pory "niczym nie zagrożona pozycja" stała się bardzo niepewna, a np trzy osoby, skutecznie "farmione" przez ostatni czas - stają się realnym zagrożeniem.
Konkluzja - nie czuję się noobem/lamerem tylko dlatego że wykorzystuję to co oferuje mi gra. Staram się respektować zasady serwerów, dodatkowo zwracając uwagę na niepisane prawidła gry. Często pogrywam np. na KRAPie gdzie większoć gra podstawkami - sam ich wtedy używam. Natomiast "biadolenie" w temacie mocy i mozliwości broni względem siebie... może spłycając .. - to tak jakbym narzekał że grając snajperem załatwił mnie gość siedzący w T-90.. a powinien wyjść z czołgu i podjąć honorowy pojedynek.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 18:54 

Cytuj:
to tak jakbym narzekał że grając snajperem załatwił mnie gość siedzący w T-90.. a powinien wyjść z czołgu i podjąć honorowy pojedynek.

To totalnie nie tak. Jesli ty bys byl w czolgu a on by sobie swoj czolg ulepszyl tak, ze by cie zabijal 1 stzralem to bylo by podobne. Zmiany w gameplay'u jakie wprowadzi 1.4 poglebia przewage unlockow.

Jak juz Jabbah napisal:
Cytuj:
każdy następny patch idzie w kierunku zniwelowania różnicy w skillu graczy.

A takei cos w KAZDEj grze online jest NIE MILE widziane

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 19:38 

Lailonn napisał(a):

Nie mile przez tych "lepszych"...punkt widzenia zalezy od....ciekawe ile jeszcze bedziecie o tym pisac...dobrze ze forum ma teraz lepsze lacze :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 20:15 

Twoja sygnaturka WiecejMocy wystarcza za najlepszy komentarz do niektórych wypowiedzi :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 21:12 
Moderator forum

A kto tu narzeka? Ja po prostu tłumacze jak odbieram DAO12 mastachów :). Zazwyczaj zwykła pompka w zupełności na takiego wystarcza.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2006, 01:30 

Lailonn napisał(a):
To totalnie nie tak. Jesli ty bys byl w czolgu a on by sobie swoj czolg ulepszyl tak, ze by cie zabijal 1 stzralem to bylo by podobne. Zmiany w gameplay'u jakie wprowadzi 1.4 poglebia przewage unlockow.

No cóż... nawet nie musi ulepszać sobie swojego T-90, bo w unlockach dla snajpera nie przewidziano otwieracza do konserw i prawdopodobieństwo zabicia biednego snajpera Nomex'a w starciu z T-90, zanim T-90 zostanie zanihilowany wynosi 98.9%.
Lailonn.. szczerze...gdyby walka miałabyć równa EA wyposażyłaby postaci w maczugi i tylko w nie... ciągle czytam bo EA to, bo EA tamto....bo unlocki mialy byc takie a nie inne, bo spaprali kolejny patch.....
..ale jakoś frekfencja na serwerach nie uległa zmianie .. ludzie nadal grają , świat się nie zawalił...
W tej grze zwykle wygrywaja szybsi, majacy lepszy sprzęt, będący bardziej cwani, mający w tyle zasadę "podstawek" ...nie gram może zbyt długo w "2" ... ale ona naprawdę podoba mi się taka jaka jest.. nawet ze swoimi niedociągnięciami, a malkontenctwo bywa nużące...
Dla mnie bardziej działa mi na zakończenia nerwowe fakt wywalania do pulpitu albo "lost connection", a to ze gość z PKM był szybszy i bliższy niż się spodziewałem... w zakamarkach Karkandu.. ja osobiście mam to w d :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2006, 02:15 
Moderator forum

A czemu wy z dupy argumenty podajecie? Jakies T-90 itd? To jest sprzęt znajdujący się na mapie i od jej balansu wszystko zależy. T-90 może być i 2 gorszy od Abramsa, byle by ich było tyle na mapie aby nadrobić. Broń "unlockowa" może wpływać na balans mapy i przez to psuć gre. Przykład DAO-12 - giwery zbyt ciężkiej dla anti-tanka bo jego druga broń już jest mega ciężka. To nie jest szturmowiec tylko antitank. W BF42 poza bazooką był pistolet i nikt nie narzekał - kto walczył z czołgami ten brał. W BF2 Eryx staje się dodatkiem do broni CQ, co diametralnie zmienia styl gry. Według mnie na styl "pink balet".

Nomex_PL napisał(a):

W tej grze zwykle wygrywaja szybsi, majacy lepszy sprzęt, (...), mający w tyle zasadę "podstawek"

Właśnie dzisiaj na ASTERZE obserwowałem brać unlockową miotającą się po lotnisku USA i masakrowaną ze wszystkiego czego się dało przez paru klanowców grających tymi przestarzałymi złomami... W tej grze nie wygrywa się troche lepszą bronią i nieokiełznaną potrzebą strzelania z plastikowego pistoleciku. Potem się człowiek dziwi ilości pajaców którzy zginą na Clean Sweapie czekając na samolot..... w niewłaściwym hangarze.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2006, 07:59 

Kolec napisał(a):
Lailonn
powiadasz że grając pieszo z M16 miałeś w jednej rundzie 50 fragów i KDR 4 oraz kilka zwycięskich pojedynków 1 vs 3/4 ?
i zapewne gdyby nie DAO i PKM to KDR siegałoby 50 (zapewne artyleria na spawnie) huh ? :lol:
szkoda że battlereckorder nie działał bo z wielką checią bym obejrzał takiego tytana w akcji :lol:
{...}
DAO jest PERFEKCYJNIE zbalansowane, niewiem dlaczego dali taką broń ATekowi, niewiem dlaczego uważasz że ATek powinien być "niemal bezbronny", niewiem czemu wogóle w tej grze są jakiekolwiek shotgun'y
ale tak jest i tyle
dzięki temu w zabudowanych obszarach karkandu rządzą inżynierowie + ATek z DAO

Stary, jak gość wyskakuje i wali gdzie popadnie bo nawet nie rozróżnia jeszcze amerykan od arabów, to co za problem? Granat pod nogi i nara a resztki sie dobije z AK. Są w Polsce serwery, na których nabić KD 5:1 to żaden problem (bez unlocków). Mam nadzieje, że S się nie obrazi, ale przytocze jego gre na jakimś "24/7 karkand...". Wziął sobie unlocka medyka to G3E..... i miał 60:1. Ja myśle, że to cheater :lol: .

DAO zabija jak nie potrafisz strzelać, z standardowej broni mechanika trzeba potrafić aby dobrze statsić :) . Myślę, że powinniśmy poprosić EA aby snajper miał taki fajne miny jak Ludzie w StarCraft'cie, które będą biegały po mapie i zabijały. A co? Znam snajperów, którzy mają 10:0 na Gamesnecie i WSZYSTKIE fragi maja z clayów!

PS Mam nadzieje, że nie zaniżyłem Ci score S :wink: .

PS2 Tak, wiem clayie są po to aby ich używać podobnie jak unlocki.... :roll: Najbardziej mnie rozwala jak unlockowcy płaczą i bluzgają, że klanowcy używają granatnika, że to jest niezbalansowana broń, zbyt dobra itd :lol: !

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2006, 08:12 

Solimo napisał(a):
PS2 Tak, wiem clayie są po to aby ich używać podobnie jak unlocki.... Najbardziej mnie rozwala jak unlockowcy płaczą i bluzgają, że klanowcy używają granatnika, że to jest niezbalansowana broń, zbyt dobra itd !

Aleś na temat napisał - widzicie tylko to co chcecie widzieć
To taki sam płaczliwy lament jak lament że on ma DAO albo ze on lata w j-10, albo lament na Jabbah że znowu czituje.
Ale ta akurat rozumiem bo to polska cecha narodowa

I jak mam być szczery to pamiętam systacje z poprzednich łat kiedy to 4 wildy potrafiły dokumentnie zdominować całą mape.
Teraz juz nie ma tak lekko - choć dale j zauważam syndrom przechodzenia do zespołu w którym gra Jabbah (spróbujcie to zaobserwować - to jest dopiero śmieszne)

Ja wole być z drugiej strony - jak mnie ubije - żadna nowość a jak mi się uda to mam satysfakcję

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2