A u mnie:
- działa wolniej niż bf2 (na pustej mapie mam z 60fps, w bf2 miałem 90+ stale),
- 'helikoptery bojowe' są absurdalnie do niczego. wywaliłem cały zapas rakiet niekierowanych w mecha. zakopciło mu się trochę, i zanim jeszcze zdążyło mi się przeładować strzelił we mnie z czegoś co mnie na miejscu skopciło. bez jaj... na dodatek rakiety z helikoptera mają dość losowy tor lotu. rozumiem, że w zamyśle autorów jest to broń "przeciw-ścianowa". ew. "przeciw-stodołowa". ubicie uciekającego jeepka jest kwestią szczęścia.
- recoil broni, jak już inni pisali, jest aż śmieszny. zbawne, że 2142 pistolet - i to chyba jakiś laserowo-maserowo-taserowy - ma większy odrzut, niż osiemnastowieczna fuzja,
- ruchy postaci jakieś anemiczne.
A z plusów:
+ fajnie że tor większości pocisków jest bardziej parabolą, niż linią prostą jak w bf2. nie ma już point&click. z tego samego względu podejrzewam, że 'poprawią' to w wersji poprawnej.
+ pływający celownik w przypadku zoomu (ciekawe jednak, jak sobie poradzili z lagiem - bo serwer musi wiedzieć, gdzie w danej chwili użytkownik celował, a on otrzymuje tę informację opóźnieniem wynoszącym tyle, co 'ping' - spodziewam się więc, czysto teoretycznie, znacznie mniejszej celności, zwłaszcza jeśli chodzi o headshoty),
+ poruszanie się tytanem póki co daje iluzję dodatkowego elementu do uwzględnienia w taktyce. ale to tylko do momentu, w którym gracze nauczą się tego jednego-najlepszego sposobu gry na każdej mapce i znowu będzie jak w bf2, automatycznie i bezmyślnie.
Na uwagę zasługują również mega-hiper idiotyczne odznaczenia. Nie chodzi mi o to, za co je dają, nie wnikałem, ale wygląda na to, że jest medal za zrobienie dobrego kroku, za ładny podskok, za szybkie przeładowanie broni 5 razy pod rząd - i generalnie za 400 innych 'osiagnięć'. To jest aż śmieszne - nawet ci kretyńscy statsiarze powinni sie zorientowac, ze jak jest ze 400 roznych nagrod pocieszenia, to każda z nich jest gówno warta.
pozdr, Ognacy
p.s. ale grę pewnie kupię, może mi się jeszcze spodoba. tym bardziej, jeśli nie będzie tych łobuzów z Wildy i innych klanów, co oni tak podskakują że ich trafić niepodobna.
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)