Teraz jest 5 mar 2025, 01:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 20:29 

lol, a do kogo te 'slabe linie telefoniczne' naleza? :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 22:15 

jak chcecie wiedziec dokładnie ile bierze BF2 transferu to polecam programik NetMeter z tej strony http://download.chip.pl/download_109401.html

ciekawostką jest że podczas jednej imprezki z kumplami (jeszcze w demo BF2) przez 12h gry w sieci we trzech zużyliśmy prawie 2 GB transferu

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 22:36 

ja tez nie lubie *tej firmy :D*, jak przekrocze transwer, to moge sie pozegnac z graniem w bf-a w danym miesiącu :/ Mysle ze te ograniczniki powinny nieflugo zniknac, w sumie ile oni mogą tak...

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 23:14 

Tia, jak na razie to TEPSA zabrała się za udoskonalanie działania licznika i raczej od tego miesiąca nie będzie już takich numerów, że czegoś nie naliczy lub nie włączy się ograniczenie pasma. Zresztą po miesiącach anarchii, przykład poprawnego działania licznika mieliśmy od połowy poprzedniego miesiąca.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 09:40 

dzieci neostrady grr

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 13:44 

Nie czepiaj sie neostrady bo dla niektorych wsi i malych miast jak moje jest to praktycznie jedyny dostep do netu. No u mnie jeszcze byla kablowka tylko ze drozsza. A moje neo chodzi jak narazie niezawodnie. Nie mam zadnych przerw w dostawach. Wiem ze TPSA to monopolista i przegina. Wiem ze to jedna z bardziej wnerwiajacych firm. Jestem na ekonomi i cos mi sie wydaje ze bede pisal o tym magisterke ( o monopolach PKP TPSA i Poczty) Ale neo (przynajmniej moje) jest spoko.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 16:28 

http://www.instalki.pl/programy/download/sieciowe/
Tu masz programy do monitorowania lacza
Pograj w bf;a przez godzine i bedziesz widzial
A co do Neo kazdy ma net jaki jest dostepny :) no chyba ze jest kablowka w meiscie to bym bral :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2006, 20:32 

ja mam neo 2MB, często ściągam różnego rodzaju pliki, w BF2 gram ok .10 godzin tygodniowo i jeszcze nie przekroczyłem limitu. Dodam że gram na full detail

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 00:12 

KarolPopiolek napisał(a):
A fakt limitowania ściągania danych jest hmmmm ewenementem na skalę swiatową (dobra w w kilku krajach wschodniej Europy czasem też tak jest) i winika on z dwóch rzeczy - słabości ich technologii (nie mogą sobie poradzić z taką ilością danych i użytkowników) oraz ich chciwości. Gdyby w USA komuś powiedziano, aby wykupił dostęp do internetu z LIMITEM to zapene zostałby wyśmiany lub usłyszałby kilka słów powszechnie uważanych za wulgarne.

STOSOWANIE LIMITOW jest ogolnie przyjeta praktyka w europie zachodniej czyli tej niby bardziej rozwinietej :) Mieszkam w Dublinie i jakis czas temu przegladalismy oferty operatorow. I kazdy w Irlandii stosuje jakies limity. Taki Eircom (odpowiednik tepsy) w mojej opcji (3mbit/384kbps) ma limit 30GB. Za przekroczony 1 MB placisz 1 cent (1 GB to ponad 10 Euro). Naszczescie i tutaj maja problemy z naliczaniem limitu. Juz kilka razy wyjechalem poza limit o jakies 3-4GB i nic mi nie doliczyli. Byl jeden bardzo dobry operator SMART-Telecom bez limitu i owiele tajszy ale ....... zbankrutowal :( Po nowym roku rezygnujemy z shitowego eircoma na rzecz Magnet (4mbit/512kbps/100GB limitu na miech) i to za mniej euro niz u "shitcoma" (za dodatkowy 1GB placisz tylko 0.5 euro). Jakies 54 euro zamiast 70 euro. W UK tez stosuja kurewskie limity na kazdym kroku. Znalesc operatora bez takowego to raczej fuks. W USA pewnie nie jest inaczej. A tak na marginesie to ta cala Telekomunikacja Polska powinna sie nazywac Francuska (FranceTelecom).

Ja uzywam LanSpeed2 do pomiaru ilosci przesylanych danych jakby co

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2