Teraz jest 18 lis 2024, 04:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 15:52 

Eh jak widac LAN w Poznaniu byl jednym wielkim niewypalem. Byc moze to nie "tylko" EA dalo ciala na calej linii. Jednakze jako organizator oni odpowiadaja ze felery jakie mialy miejsce. Zwrot kasy bylby jak najbardziej na miejscu. Choc watpie czy graczom zwroci to zmarnowany czas.

Amen co do wypowiedzi Ethana. W Niemczech np. Ea Community Team organizuja turnieje takie jakie chca gracze - co jest rowniez plusem dla nich, wieksza popularnosc i przyciaganie dobrych zawodnikow. Natomiast gra 30 na 30 ktora nie ma zaprezentowac nic poza chaosem jest z gory skazana na porazke.

I do Grześka - przede wszystkim sorry za niektore posty pisane pod wplywem chwili, ale wez sobie ta lekcje do serca. Spytaj nas jaki turniej bysmy najchetniej widzieli i za pewne w nim uczestniczyli w duzo duzo wiekszym gronie. Uwazam ze organizacja pozadnego, POWAZNEGO turnieju byloby odpowiednia rekompensata. Choc nie wiem czy dla graczy zfrustrowanych po kilkugodzinych wycieczkach do Poznania.....

Nie zmieniam jednak zdania. Wine ponosi organizator, czyli EA. Jak juz pisalem na pewno nie jest to ich wina ze lacze padlo, ze nie dalo rady sie polaczyc z Master Serverem. Uczestnikow to jednak nie obchodzi - pod nazwa organizator byl baner EA. Jednak nie wyslanie przedstawiciela swiadczy o totalnym zignorowaniu graczy i absolutnym braku profesjonalizmu.... I moim zdaniem to wlasnie to najbardziej boli........

Przeciez to jest absurdalne zeby firma dowiadywala sie o problemach SWOJEJ imprezy od wscieklego gracza!!!

Konczac: Niech przedstawiciele druzyn obecnych na LANie odpowiednio poważnie przedyskutuja sprawe z Grzegorzem.................. Niekoniecznie na tym forum

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 15:56 

juz chyba kilka razy bylo , to EA DE wymyslila 30vs30 wiec .... nie wiedza czego chca 'wschodni' gracze

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 17:32 

Ja widzę dwa rozwiązania sytuacji.

1. Uczestnicy dostają zwrot kosztów dojazdu i ew. zakwaterowania w hotelu.

2. TP gra online mecze z Rosją, Czechami i Węgrami a "wygrana" tych ostatnich jest nieważna.

Ok 18 byliśmy gotowi do gry, mieliśmy serwer z dobrymi pingami i zostaliśmy zdyskwalifikowani :/ Panie Grzegorzu nie można było trochę powalczyć i załatwić te zaległe mecze? Prościej było dać no show Węgrom którzy śpieszyli się do domu i nie chcieli z nami grać. Czekam na oficjalne stanowisko EA w tej sprawie, ciekawe czy się doczekam...

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 17:43 

SNAKE'83 napisał(a):
juz chyba kilka razy bylo , to EA DE wymyslila 30vs30 wiec .... nie wiedza czego chca 'wschodni' gracze

haha, guzik prawda, inicjatorem tego pomysłu był niedawny (niedawny bo już nie pracuje) szef Grzegorza w EA i był on Czechem :) tyle wiem od samego Grzegorza :D

Jako że projekt zyskał aprobatę, szef odszedł z EA, to projekt został na rękach Grzegorza i Grzegorz nie miał za bardzo co z tym zrobić (projekt był zatwierdzony przez przełożonych).

Dla zainteresowanych informację tą uzyskałem podczas rozmowy z EA Grzegorzem na Gadu prawie miesiąc przed LANem.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 18:39 
Oldboy Battlefield.pl

Dzisiaj dostałem maila od jednego z organizatorów, niestety poprosił mnie o nie publikowanie go w całości, ani broń boże jako oficjalnego stanowiska EA - ot jego prywatne wyjaśnienie co i jak.

Zważając na to, że nie chcę i nie mogę tego opublikować powiem tylko, o czym był ten mail z grubsza...

- Tydzień przed LanParty odbyły się oficjalne testy sprzętu w kawiarni
internetowej. Działało!
- Dzień przed turniejem kolejne dwie próby (na patchach 1.05 i 1.06) zakończyły się powodzeniem
- Koło godziny 12:00 kolejno (w przeciągu ok 5min) wszyscy zawodnicy zostali kolejno odrzucani przez EA Master. Problem został zgłoszony do EA oraz do administracji e24.
- Po kilkunastu minutach działań e24 oraz Snake'a - problem nie leży po stronie e24
- Tuż przed godziną 18:00 wstały wszystkie serwery BF, a nam udało się
(wszystkim na raz!) zalogować na nasze konta i połączyć z serwerami
GamesNET - dostaliśmy informację ze EA USA udało się naprawić problem.
- e24 było wynajęte na cały dzień, ale TO WĘGRZY STWIERDZILI, że nie mogą dłużej czekać.

Nie wiem jak było faktycznie - nie byłem - opieram się na tym co dostałem mailem.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 18:40 

---

Ostatnio edytowano 8 gru 2006, 10:56 przez dramich_wwa, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 18:49 

czyli wnioskujac z wypowiedzi Tom@sa, mozna wysunac nastepujace wniosk:

-Polskie EA nie mialo z tym nci wspolnego, w tym Grzegorz
-nie bylo zadnych problemow w e24 z polaczeniem ( a mialy byc )
-wegrzy to frajerzy ktozy wygrali z Czechami i Ruskami; proszac o dyskfalifikacje Polski, gdyz wiedzieli ze wtopia meczy z nami...i cala kasa pojdzie [cenzura]

proste....

PS: ( sory napisalem wczesniej eot , lae nie moglem sie powstrzymac ;p )

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 19:00 

Tom@s napisał(a):
Dzisiaj dostałem maila od jednego z organizatorów, niestety poprosił mnie o nie publikowanie go w całości, ani broń boże jako oficjalnego stanowiska EA - ot jego prywatne wyjaśnienie co i jak.

Zważając na to, że nie chcę i nie mogę tego opublikować powiem tylko, o czym był ten mail z grubsza...

- Tydzień przed LanParty odbyły się oficjalne testy sprzętu w kawiarni
internetowej. Działało!
- Dzień przed turniejem kolejne dwie próby (na patchach 1.05 i 1.06) zakończyły się powodzeniem
- Koło godziny 12:00 kolejno (w przeciągu ok 5min) wszyscy zawodnicy zostali kolejno odrzucani przez EA Master. Problem został zgłoszony do EA oraz do administracji e24.
- Po kilkunastu minutach działań e24 oraz Snake'a - problem nie leży po stronie e24
- Tuż przed godziną 18:00 wstały wszystkie serwery BF, a nam udało się
(wszystkim na raz!) zalogować na nasze konta i połączyć z serwerami
GamesNET - dostaliśmy informację ze EA USA udało się naprawić problem.
- e24 było wynajęte na cały dzień, ale TO WĘGRZY STWIERDZILI, że nie mogą dłużej czekać.

Nie wiem jak było faktycznie - nie byłem - opieram się na tym co dostałem mailem.

Cieszę się, że ktoś to wreszcie podsumował. Następnym razem osoby, które nie miały nic wspólnego z tamtymi 10 godzinami w e24 niech nie dokładają niepotrzebnych plotek.

GJ Tom@s! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 20:01 

To jest dobry skrót tego co tam było ;]

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 20:30 

Najgorsza byla chwila, w ktorej zaczelismy wchodzic na dobry serwer, pingi 7-9, wszystko ok i za chwile wiadomosc od "gory", ze lan zostal zakonczony. n/c...

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 21:01 

Ethan napisał(a):
Juz na PGA mozna bylo dowiedziec sie ze E24 ma problemy i szukali ludzi ktorzy potrafiliby rozwiazac problem.

Tom@s napisał(a):
Tydzień przed LanParty odbyły się oficjalne testy sprzętu w kawiarni internetowej. Działało!

Mój drogi Watsonie, ktoś tu się myli w zeznaniach i powątpiewam (a może mam uzasadnioną pewność), że to nie jest Ethan... 8)

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 21:04 
Oldboy Battlefield.pl

Murdoc napisał(a):
Ethan napisał(a):
Juz na PGA mozna bylo dowiedziec sie ze E24 ma problemy i szukali ludzi ktorzy potrafiliby rozwiazac problem.

Tom@s napisał(a):
Tydzień przed LanParty odbyły się oficjalne testy sprzętu w kawiarni internetowej. Działało!

Mój drogi Watsonie, ktoś tu się myli w zeznaniach i powątpiewam (a może mam uzasadnioną pewność), że to nie jest Ethan... 8)

Ja tam nie wiem co było i jak. Opieram się na mailu, którego dostałem... :]

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2006, 13:33 

Ethan napisał(a):
Nie wiem Panowie za to ta cala nagonka na Grzeska... Moim zdaniem i z informacji jakie uzyskalem wynika ze to sztab techniczny dal ciala na calej linii. Zwalania winy na Master Server jest niepowazne kiedy wiadomo ze wina byly zablokowane porty w E24. Juz na PGA mozna bylo dowiedziec sie ze E24 ma problemy i szukali ludzi ktorzy potrafiliby rozwiazac problem. Z tego co widze problem nie zostal rozwiazany i dlatego kilkadziesiat osob pojechalo w ciemno.

Moje pytanie jest nastepujace, czy Grzesiek wiedzial o problemach czy tez nie? Jezeli zostal zapewniony ze wszystko jezt ok to wine ponosza technicy ktorzy nie potrafili zabezpieczyc i przygotowac imprezy od strony technicznej.

Uwazam rowniez ze gracze z TP powinni otrzymac zwrot kosztow dojazdu oraz zakwaterowania.

Ponadto uwazam ze ten lan jest dobra nauczka dla EA, ze tego typy imprezy sa nie na miejscu, w zaden sposob nie reklamuja produktu, a tylko uciekaja od europejskich trendow. Dlaczego nie mozemy czerpac wzorcow od EA DE, czy tez EA Community Team, Ci ludzie maja spore doswiadczenie i doskonale znaja potrzeby graczy.

Nastepnym razem Grzesiek pogadaj z nami graczami jak bedziesz chcial realizowac kolejny projekt lanowy. Wzoruj sie na imprezach z serii EA Masters ktore sa organizowane w Niemczech i odejdz od tak chorych pomyslow jak lan 30 vs 30... ta droga nigdzie nie zajdziesz, starajmy sie promowac scene i gre, bo majac srodki i mozliwosci spokojnie mozna podpiac bf'a pod roznego rodzaju lany i wypromowac nie tylko gre ale przede wszystkim nasza scene i graczy.

Murdoc napisał(a):
Ethan napisał(a):

Tom@s napisał(a):

Drogi Sherlocu – Murdocu :D , ponieważ ujawniłeś się, chciałbym się odwołać do Twoich legendarnych umiejętności dedukcji i poprosić w świetle wypowiedzi Ethana, o interpretację tylko dwóch z pośród znanych nam szczegółów o lanie warszawsko-poznańskim.
Na poniższe jest ponad 30 świadków, dlatego pozwoliłem sobie nazywać dalej te szczegóły faktami:

FAKT1: Brak na miejscu lana ADMINISTRATORA, który ma uprawnienia do wszystkich ustawień związanych z komputerami i siecią. (Jako amator Twojej dedukcji jako metody rozwiązywania zagadek twierdzę, że równa się to stwierdzeniu, że nic od piątku 1.12.2006 do końca dnia lana 2.12.2006 nie zostało zmienione w wyżej wspomnianych ustawieniach).

FAKT2: O godzinie 18:00 dnia lana (2.12.2006) wszystko zaczyna działać i możemy się logować, wybrać żołnierza i grać.

Połączenie tych dwóch faktów jest dla mnie, człowieka o słabym umyśle, nieosiągalne. Proszę więc o odpowiedz, co o tym, sądzisz Ty Sherlocku.
Konkretnie chodzi mi o odpowiedź na takie pytania.
Czy winna była sieć (przygotowanie sieci) w e24?
Czy Ethan wie o czym pisze (poblokowane porty w e24 itd) ?

P.S. EA dawaj moje sto milionów, eee, znaczy oddajcie mi za bilety chciałem napisać.
P.S.S Obiecuję już więcej nie cytować.

Howgh rzekłem
Rafi

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2006, 18:34 

Temat nadal żywy i dobrze. Czasa pozamiatać to co generauje niesampatyczne zapachy dla nas wszystkich. Do rzeczy:

1. Zwrot kosztów - dojazd + ewentualny nocleg - proszę o przygotowanie (każdy kapitan klanu) zestawienia osób oraz kosztów jakie poniosły. Poproszę o 1 mejla z zestawieniem w Wordzie - podział na 3 klany.

2. Proszę o wysyłkę biletów + rachunków za hotel - na adres EA POLSKA (ul. Iłżecka 26 02-135 Warszawa, na moje imię i nazwisko) 1 koperta - to jeden klan. Nie wysyłajcie tego osobno, poczta gubi tego typu listy - mam już złe doświadczenia.

3. W US badają logi z serwera z soboty, jeszcze nie wiadomo, czemu nagle wyrzucono Was z serwera i nie udało się wejść na niego przez kolejne parę godzin (!). Jednocześnie wiem, że wszystko zostało należycie sprawdzone po stronie E24 - były testy w piątek i sobotę rano.

4. W przyszłym roku i kolejnych koniecznie musimy wypracować zasadę 2 LANÓW - wiosna + jesień. Zapomnijmy o tym LANie, musiał się odbyć z różnych powodów. Ja nigdy nie zaproponowałbym wersji 30vs30, było minęło, już nie powstanie.

5. Chciałem się z Wami spotkać w sobotę, ale nie wyszło. Dopadła mnie grypa. To nie zmienia faktu, że nadal chcę się z Wami zobaczyć. Między innymi, żeby porozmawiać o planach na rok 2007. Co powiecie na spotkanie jeszcze w grudniu? Wiem, że nie każdy może, scena to nie tylko Warszawa, więc może Ci, którzy mieszkają w Warszawie i mają łatwiej?

Może 15 grudnia?

6. LAN4FUN8 - będę rozmawiał z Panem Zbyszkiem W. aby włączyć w tą imprezę BF. Niech to będzie początkiem zmian w serii eventów dla Was.

Obiecuję, że tego typu wpadek już nie będzie. Wiem, że macie dodatkowy bagaż zaufania. EA go poniesienie od dnia dzisiejszego.

Dziękuję i jeszcze raz przepraszam za kłopoty

Grzegorz

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2006, 20:10 

dobrze gada, wódki mu dać ! :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2