Teraz jest 28 lis 2024, 22:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2003, 22:33 

NVIDIA źle napisała sterowniki do obslugi IDE tzn. nie zaimplementowała poprawnie tych funkcji ktore sa wykorzystywane przez zabezpieczenie safedisc. Większość gier (oryginalnych) z tym zabezpieczeniem nie będzie działać. Mozesz też mieć przez to problemy z nagrywarką (u mnie tak było).

Sposobem na rozwiązanie tych problemów jest powrót do sterownikow kontrolera IDE dostarczonych z winxp (najszybciej wybierz ROLLBACK DRIVER). Te sterowniki są troszeczkę wolniejsze ale działają pewnie.

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2003, 16:20 

Czy wgrałes Catalysta 3.7?

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2003, 16:45 

aaa ...... ja mam ten sam problem jak wymienilem plyte z msi kv4 na
epoxa z n forcem2 pozostawijac reszte bebechow - dziwilem sie ze nagrywara tak dziwnie "chodzi" czy moge prosic o podpowiedz ?!
tyle ze mam win me

nawet gdy jestes daleko..."

PostNapisane: 15 wrz 2003, 15:23 

Ktoś tam wcześniej napisał (zdaje się Okota), że jak masz cd-rom i nagrywakę, to musisz to drugie ukryć. GÓW*O prawda! Nagrywarka działa tak samo, jak cd-rom, tylko ma dodatkową funkcję. Nawet jak ktoś ma 2 CD-ROM'y to nie powinno być problemów. To samo tyczy się XP'ka. Ja mam XP prof. i śmiga jak trzeba. Poza tym wile oryginalnych gier prosi o włożenie płytki i widocznie crack z podstawowej wersji nie pasuje do 1.45 :-) Więc wniosek prosty nasuwa się sam: Trzeba kupić oryginała. I nie zamydlajcie oczu, żeoryginalna wersja i nie chodzi. Telefon do cenegi albo reklamacja. Piraci z tej opcji skorzystać nie mogą.
Dziękuję za przeczytanie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 15:44 

Oczywiscie zgodze sie, ze nie trzeba nic ukrywac. Chociaz mialem problem z oryginalnym Diablo 2, mianowicie na nagrywarce Yamahy (na dwoch sprawdzilem) za cholere nie chcial dzialac, wyskakiwal dialog z prosba o wlozenie cd'ka do napedu, przelozylem wiec go do cd-romu i smigal bez problemu.

PostNapisane: 15 wrz 2003, 20:05 

mokara napisał(a):
Ktoś tam wcześniej napisał (zdaje się Okota), że jak masz cd-rom i nagrywakę, to musisz to drugie ukryć. GÓW*O prawda! Nagrywarka działa tak samo, jak cd-rom, tylko ma dodatkową funkcję. Nawet jak ktoś ma 2 CD-ROM'y to nie powinno być problemów. To samo tyczy się XP'ka. Ja mam XP prof. i śmiga jak trzeba. Poza tym wile oryginalnych gier prosi o włożenie płytki i widocznie crack z podstawowej wersji nie pasuje do 1.45 :-) Więc wniosek prosty nasuwa się sam: Trzeba kupić oryginała. I nie zamydlajcie oczu, żeoryginalna wersja i nie chodzi. Telefon do cenegi albo reklamacja. Piraci z tej opcji skorzystać nie mogą.
Dziękuję za przeczytanie.

Przeczytaj parę postów wyżej, co sądzę o poradach w stylu 'kup oryginał' :!: - nie będę się powtarzał. Pozwolę sobie również zacytować pana z Cenegi, który odebrał mój telefon dzień po tym, jak kupiłem grę i przyniosłem do domu "Jak patch z naszej strony internetowej nie działa, to niech Pan go ściągnie z oficjalnej strony producenta' - pozostawiam bez komentarza.
Tak się składa że i mam nagrywarke, i płytę z nforce 2, spróbuję odinstalować sterowniki nVidii jak sugerował Gustlik. Jak nie pomoże, wezmę dzień wolny, pojadę do Cenegi i zrobię taką awanturę, że popamiętają.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 20:29 

albz --> pamietaj zeby odinstalowac tylko drivery SW IDE (w menadzerze urządzeń kategoria IDE/ATAPI CONTROLLERS) a nie caly pakiet driverów do nforce :)

calcium --> nie używałem nforce z winme. Sprawdź najpierw czy jako kontroler IDE masz zainstalowane SW IDE. Jeśli tak to utwórz pukt przywracania systemu (na wszelki wypadek) a potem zaznacz ten driver w menadzerze urzadzeń i zastąp ten driver standardowym driverem microsoftu (standard IDE controller) dostarczonym na płycie instalacyjnej winme. Jeśli okaże się, że nie pomogło to twojej nagrywarce to odtwórz system z punktu przywracania.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 00:17 

Gustlik napisał(a):
albz --> pamietaj zeby odinstalowac tylko drivery SW IDE (w menadzerze urządzeń kategoria IDE/ATAPI CONTROLLERS) a nie caly pakiet driverów do nforce :)

Gustlik,

Ale moje drivery nazywają się: NVIDIA NFORCE 2(tm) SPP/IGP ATA Controller- czy to te o które Ci chodzi ? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 00:36 

Gustlik napisał(a):

Yeah !!! Allelujah !!!

Problem rozwiązany - Gustlik wielkie dzięki za zwrócenie uwagi na problem driverów nVidii do nForce 2. Ale ja zrobiłem trochę inaczej niż Ty sugerowałeś - ściągnąłem najnowsze stery 2.45 i zainstalowałem. Już w readme napisane, że poprawiają obsługę EAX oraz 'kompatybilności' m. in w Neverwinter Nights i BF 1942. Zadziałało !!!!!!

Rozpuśćcie wici - takich jak ja chyba jest więcej :D

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 14:34 

ALBZ jedna mała uwaga: zauważ, że w sterownikach 2.45 NIEMA driverow do twardego dysku więc masz taki sam efekt jak po ich skasowaniu we wcześniejszych wersjach :)

PostNapisane: 16 wrz 2003, 20:42 

!!!@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

" dzieki za wiare w ludzka uczciwosc "

CALCIUM

i za pomoc w rozwiazaniu problemu
juz sobie poradzilem sam

3MAJ - cie sie cieplo chlopaki i zapewne dziewczyny

!!!@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

nawet gdy jestes daleko..."

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2003, 10:29 

Mnie osobiście sie tak działo na piracie a logicznie myśląc nikt nie ma takiego problemu tylko ty więc coś jest nie tak z tą twoją GRĄ!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2003, 21:11 

rysora napisał(a):
Mnie osobiście sie tak działo na piracie a logicznie myśląc nikt nie ma takiego problemu tylko ty więc coś jest nie tak z tą twoją GRĄ!!!!!!

No, nie wysiliłeś się chłopie. Zajrzyj na to forum i na inne, zaagraniczne, okaże się że co piąty post to pytanie takiego biednego żuczka jak ja. Coś chyba jest na rzeczy chyba że uznamy, że na forum EA co piąty użytkownik to posiadacz pirata. W co osobiście wątpię.

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2003, 22:37 

Wszystkim niedowiarkom polecam zajrzeć tutaj:

http://www.nforcershq.com/forum/viewtop ... t=safedisc

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2003, 21:13 

A ja się tak zastanawiam czemu tu nie trafił np. taki Holoman.
On by rozpoczą taką dyskusje (niekoniecznie na temat :wink: ) :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2