Teraz jest 18 lut 2025, 23:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 01:30 
Moderator forum

ZooltaR napisał(a):
a ja przepraszam - w kwesti formalnej - kolega gonet to powinien albo natychmiast zmienic avatara albo dostac tu bana.

hmm coz to akurat prawda jest, rudolf hess byl niezlym gnojem...

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 01:44 

ZooltaR napisał(a):
a ja przepraszam - w kwesti formalnej - kolega gonet to powinien albo natychmiast zmienic avatara albo dostac tu bana.

O tym samym pomyslalem, na idola nie za bardzo pasuje.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 01:56 
Oldboy Battlefield.pl

Obrazek :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 12:43 

zabawane okota :) ale to jest zarcik a avatar kolegi nie jest. kolego - prosze zmien, bo osobiscie napisze do adminow zeby ci dali bana mk?

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 13:31 

dziekuje bardzo za szybka reakcje gonet

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 13:36 

Abstrahując od avatarka z Hessem - ja też nie przepadam za polityką rządu, ale spiskowe teorie babciowe (jak je lubię nazywać), że zwiększony VAT wpłynie na wybudowanie przez jakiegoś oszusta chałupy i kupienie dwóch samochodów wywołuje u mnie pusty śmiech. Proszę, więcej troszkę kontaktu z rzeczywistością.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 13:52 

Cubituss napisał(a):
Abstrahując od avatarka z Hessem - ja też nie przepadam za polityką rządu, ale spiskowe teorie babciowe (jak je lubię nazywać), że zwiększony VAT wpłynie na wybudowanie przez jakiegoś oszusta chałupy i kupienie dwóch samochodów wywołuje u mnie pusty śmiech. Proszę, więcej troszkę kontaktu z rzeczywistością.
Ale przeciez to byla taka przenosnia.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 23:22 

to skandal, nie mają już z kąd zdzierać kasy

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 23:45 

Witam wszystkich....Skorzystałem z linku na samym początku tego wątku aby zaprotestować. Dodatkowo kiedy wysyłam mail`a z protestem pod wskazane adresy dołączam fotkę, którą zrobiłem specjalnie dla tego KUT@$@ MILERA i jego pachołków....Specjalnie dałem najwyższą jakość tego jpg, aby sporo zajmował :-) Fotka dostępna jest pod
http://www.republika.pl/lionarts/NIE.jpg
Im więcej osób wyśle tą fotkę tym lepiej :-)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2003, 13:28 

Wasze maile przyniosly skutek:
http://biznes.interia.pl/main/info.html?nid=430985.

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2003, 13:47 

No powiedzmy.....bo jeśli słuchacie radia zet i "rozmów Moniki Olejnik" i słuchaliście rozmowy w niedzielę (Rokita, Oleksy i inni) to wie że tak łatwo nie będzie z tym VAT`em na net. A wszystko przez kochaną UE. Nie jestem pewien czy 7% pozostanie.....bo podstawowa stawka UE to 22% a UE nie wylicza usług internetowych jako usługi podlegającej innemu opodatkowaniu...Rokita wspomniał jeszcze o forsowaniu 15% podatku na wszystko - to dobre bo zawsze to 15% a nie 22%..a z drugiej strony wszystko co jest w 7% VAcie będzie w 15%. :( Polska to jednak chory kraj jak kiedyś powiedział mój kumpel który wyemigrował do Włoch. Jedyne na co teraz narzeka to że czasem jest za gorąco :-)

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2003, 11:12 

Dzisiaj dostałem takiego maila:

"Szanowni Państwo!

Biuro Prasowe Ministerstwa Finansów uprzejmie dziękuje za list. W odpowiedzi na zadane pytania mamy przyjemność wyjaśnić:

Unia Europejska, VI dyrektywą Rady UE nr 77/388/EWG z 17 maja 1977 r., która weszła w życie 1 stycznia 1980 r., dokonała określenia zasad kształtowania jednolitej podstawy opodatkowania podatkiem od wartości dodanej (VAT). Załącznik „H” do ww. dyrektywy określa szczegółową listę towarów i usług, w przypadku których kraje członkowskie UE mogą stosować preferencyjne stawki podatku VAT. Na liście tej nie wymieniono ani usług telekomunikacyjnych, ani usług dostępu do Internetu.

Polska, od dnia wejścia do Unii Europejskiej, zobowiązana jest stosować podstawową stawkę podatku VAT na usługi telekomunikacyjne i usługi dostępu do Internetu. W związku z tym Rada Ministrów przedłożyła w Parlamencie nowelizację ustawy o podatku VAT, która przewiduje wprowadzenie podstawowej stawki podatku (22%) na ww. usługi z dniem 1 maja 2004 r.

Należy przy tym zauważyć, że problem wysokości stawki VAT na połączenia z Internetem nie jest w UE tematem żadnej debaty, gdyż ceny tego typu usług są w krajach członkowskich Unii bardzo niskie. W Polsce sytuacja jest odmienna. Ceny usług dostępu do Internetu są jednymi z najwyższych na świecie (wynika to m.in. z raportów OECD). Sytuacja ta nie wynika jednak z przyczyn podatkowych (dotąd stosowana jest stawka preferencyjna na usługi połączenia z Internetem) ale z polityki cenowej operatorów, zwłaszcza operatora dominującego na rynku.

Uprzejmie informujemy także, że centralnym organem administracji rządowej, właściwym w sprawach ochrony konkurencji i konsumentów, na mocy ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r., jest Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (e-mail: uokik@uokik.gov.pl).

Z poważaniem

Wiktor Krzyżanowski
Rzecznik Prasowy Ministra Finansów "

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2003, 11:41 

Markill napisał(a):
Jedyne na co teraz narzeka to że czasem jest za gorąco :-)

I nie ma pradu. Ale powaznie, jak na razie cena neo ma spac, napisalem o tym w innym topicu, wiec cieszmy sie tym co jest, co do VAT'u zobaczymy co bedzie, poza tym nie chce przypominac jak to bylo z referendum odnosnie wstapienia do UE :wink: (zart, ja tez glosoawalem na tak).

PostNapisane: 30 wrz 2003, 21:38 

Czy wiecie, ze zerowa stawka vatu zostaly oblozone "oblozone" zabawki z sex- shopu :?: Oni podnosza vat na najbardziej potrzebny narzadzie ludzia ktorzy sie ucza lub pracuje. To jest szczyt glupoty :!:. Niebede na nich glosowc w nastepnych wyborach.
P.S. W maju koncze 18 lat i bede mial prawo glosu.

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2003, 22:51 

dziwne jak było referendum do EU to mówiono że internet po tanieje a to co na odwrut :]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2