No i jeszcze:
Komentarz na wp.pl napisał(a):
Rozumiem, że mohery i rydzyk popierają we wszystkim giertycha, ale co z resztą ludzi, którzy piszą, że są za pomysłem? Dlaczego ja widze, ze sytuacja w kraju jest beznadziejna, a dorośli ludzie nie? Mundurki nic nie dadzą. Rewia mody nadal będzie np. we fryzurze, butach, kurtce. Poza tym ubranie określa nasz styl, inność każdego. Podział na bogatszych i biednych nadal będzie, więc zbędne wydawanie pieniędzy na mundurki, które zmienią tylko tyle, że moi znajomi i rówieśnicy będą coraz bardziej nienawidzić ministra. W mojej klasie 1 osoba popierała Giertycha, teraz nawet ona jest przeciwko. Jaki z tego wniosek? Młodzież jest niewychowana, może nie zdolna do życia bez mundurków, potwory które trzeba zamknąć w klatce? Otóż nie, to osoby chcące żyć własnym życiem, inteligentne, czułe. Środowisko, które nas otacza to obraz tego, jak nie powinno się postępować w życiu(np. mohery, obejrzałam dziś krótki filmik, jak pewna starsza pani krzyczy na nastolatkę, bo ta otwarcie przyznaje się do swoich pogladów politycznych).
Niektóre rodziny na chleb nie stać a tu mundurek wsadzają do szkół

polska rzeczywistośc

BTW. niech zainwestują w co trzeba, tylu ludzi w polsce nie ma co jeść, a okazuje się że nasz ukochany podatek VAT wydaje się na wymyślanie pomysłów pana G

Jak jakiejś cizii za przeproszeniem pępek nie będzie wystawał w szkole to będzie poza nią. Giertych zachowuje się jak dzieciak, nie można oceniać kogoś po wyglądzie. Mi to rodzice powtarzali 15 lat temu kiedy miałem 4 lata a co z giertychem?
New: Ktoś twierdził że znikną symbole wierzenia, kultury itp. . Nawet jak znikną to przecież każdy wie jakiej kto drużynie kibicuje, w kogo wierzy, no nie? Ja jako jedyny w szkole byłem ateistą i do tej pory nie zaznałem ani jednego wyzwiska/siniaka z tego powodu.
szkolny-mundurek.pl napisał(a):
Jeżeli mundurek potrafi zmienić człowieka to może warto pomyśleć o tym w co by tu ubrać ministra edukacji żeby zauważył że szmaciane ubranie nie potrafi nauczyć dzieci bycia grzecznym.
Polecam wejście na: szkolnymundurek.pl
Wiadomo że większość głosujących pewnie ma internet a to oznacza że na mundurek ich na pewno stać.