Teraz jest 19 lut 2025, 01:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2007, 23:36 

Taak, to weź przywdziej charakterystyczną czapeczke archeologa, okularki i odkop ten temat a już modkowie się za ciebie zabiorą.. :) Tak starych tematów, szczególnie takich napisanych tuż po premierze bf2142 nie odkopuje się, pozwólmy aby pokryła je warstwa grubego kurzu. Ale gratz za chęci że ci się chciało szukać :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 00:31 

ja wiem czy taki stary, dwa dni ledwie, chyba że ja mam coś ze wzrokiem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 08:27 

Tak ,ale chodziło mi o temat znaleziony przez Spoxtera na ostatniej stronie forum :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 17:19 

"Najfajniej" jest jak nikt nie chce dowodzić, więc czekam, czekam i jak nikt nie bierze to się pytam czy ktoś chce być. No oczywiście bardzo często brak odpowiedzi, więc gdy mi się nie chce bawić w pełnoetatowego dowódcę siedzącego gdzieś w kącie to dalej walczę i przy okazji jak mam czas to daje UAV i inne rzeczy. I oczywiście za chwilę teksty, że mam siedzieć i dowodzić, ktoś wciska głosowanie... Wiadomo przecież, że lepiej walczyć bez dowódcy niż z dowódcą, który przy okazji kogoś pozabija, nie? :|
Na szczęście nie wszędzie są takie nooby.

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:39 

ja gdy widze że nie ma dowódcy to biore sobie komendanta i spotuj, niestety wszyscy mają zawsze głośniki na max i nie mogą wytrzymać i leci vote... na szczęście EA o tym pomyślała i wprowadziła ograniczenia... dziękujemy o_0

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 22:05 

To tak jakbyś dziękował klubom, że dolewają wodę do piwa... :/

Commander głównie po to jest, żeby spotować.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 08:36 

W BF`a gram juz kilka latek,w 2142 jakies 5 mc.
Temat stał sie bezsensowny,bo ciągle powtarzacie to samo.
Panowie i Panie(jeśli jakieś są) każdy ma swoje pomysły na comandera i kazdy wie ze najgorsze co może być to jak jest nim jakiś ćwok który robi nalot tam gdzie soji cały team.
Ja zdania i swojego grania nie zmienie,lubie wlaczyc i dowodzić.

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2007, 11:22 

Jak fajnie sie czyta wasze wypowiedzi na temat ktory nie macie bladego pojecia. Rad tutaj mogliby udzielac jedynie JabbaH i B4ker. Zreszta jezeli na serwie ktos wam non stop spotuje a wy krzyczycie z pozalowaniem w nieboglosy zeby sie zamknal - to swiadczy jednoznacznie o waszym poziomie wiedzy na ten temat (poza kilkoma wyjatkami).

Zakladajcie wiecej tematow pokroju: rady dla commandera, rady jak strzelac, rady jak latac czy rady jak sikac - na prawde "milo" sie czyta :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2007, 10:30 

A czy ktoś mógłby mnie oświecić jak tak szybko spotować ?? Raz grałem z W ildą i facet był w stanie zaspotować z 10 razy ?? Prawy klawisz mysz czy po prostu jest skrót do spotowania ??

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2007, 20:51 

Nachalne spotowanie to Lamerstwo na maxa i dobże że ich votują bo to tak strasznie nie pomaga(większości przeszkadzają) a mająć zgrany skład i tak wszystkich do okoła widzi.
Comander powinien wybierać najistotniejsze spoty do przekazania. Jeśli biegając Comanderem to jedyna droga do zwycięstwa to niech biega.
Comander nie jest najlepszy do prowadzenia pojazdów tym bardziej jak jest ich ograniczona ilość.
Comander powinien wspomagać przyjacielskie maszyny zrzutami. i wydawać rozkazy squad lidera jak nie mają czasu albo zapomnieli wydać rozkaz(wyłącznie atak i obrona, idz na tą pozycje nie daje puntów kariery)

punkty są liczone srednia teamscore twojej drużyny za czasów twej kadencji.Jeśli nachalnie wskrzeszają innych i zdobywają, tracą flagi po wygranej masz złoty medal.
Dodatkowe punkty kariery dostajesz za dobre dowodzenie squadami (w sumie)

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2007, 11:03 

Ja wręcz przeciwnie - uważam, że takie spotowanie poza zasięgiem UAV to uwaga Commadnera, że wróg coś kombinuje - jeśli to jakieś gnoje to zazwyczaj często zjawiają się w celu zdobycia mecha itp rzeczy w bazie macierzystej lub aby narobić burdelu. Jeśli Commander krzyczy tzn, że wróg sobie poczyna w najlepsze - zresztą i tak dowódcy robią jak im się rzewnie podoba i tylko chcą obalać Commadnera. Widziałem takie rozgrywki co to nikt nie raczył postawić ani jednego lokalizatora, zarządać zrzutu w określone miejsce - oskrzydlać wroga - wydawać rozkazów - normalny chaos. Jeden gościu dowodził grupą nie mając lokalizatora i nawet nie potrafił go rozstawić porządnie (robił to pod dachami w nadziei, że spawny odbędą się na budynki - dopiero uwagi nakierowały go na własciwe posługiwanie się sprzętem). Ludzie grają tak jakby w ogole nie uczyli się na błędach. Commadner spotuje znane i ulubione miejsca snajperów lub inżynierów a nikt nie pofatyguje się aby je oczyścić tylko dalej wali wg utartego schematu :shock:. Pojazdy rozwalają się po prostu w tych samych miejscach a wróg się cieszy jak dziecko. Sptowanie chyba po prostu trzeba rozumieć.

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2007, 02:48 

Przeczytaj to... http://www.battlefield2142.com.pl/modul ... age&pid=15 To poradnik do gry komendantem.[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2007, 08:18 

ja daje uav odrazu jak jest możliwy i do tego ciągłe namierznie satelitarne, widze że koleś biegnie na okolo do 1 bazy to robie spota, jak koles przestanie mrugać znowu robie spota i nikt do mnie niema o co sapac, za kolesiem pobiegło 5 gości (Z tego 3 zgineło :shock: ) igo załatwili jednak a by baze przejol
A jak jesteście lamami i nie patrzycie gdzie komendant spotuje to wasza sprawa bo możecie dostać punkt za fraga + obrone flagi a najważniejsze jest to że niedaliście im przejąć flagi. Ale praca komendanta nie jest zbyt opłacalna ;p Jest dużo kolesi ktoży zakładają drużyny a nawed nieumią nikogo do nich zaprosić z ulepszenia polowego dostają beacona i rozstawiają je pod dachami albo gdzieś blisko flagi a potem go niebiorą jak ida do innej - żenada

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 09:11 

Commander ma byc wzorem i przykladem dla innych a nie chowac sie na tylach!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 10:36 

No niestety, ale taka jest prawda że nawet najlepszy commander nic nie zdziała bez dobrego teamu. Jedna dobra 6-osobowa druzyna + dobry commander są w stanie wygrać całą rundę (na malej mapie), wystarczy ze beda dobrze wspolpracowac.

Ja będąc dowódzcą drużyny zawsze w miare mozliwosci zapraszam do niej jak najlepszych graczy i wykonujemy polecenia commandera. Jeden dobrze rozstawiony beacon na skrzydle na cerbere landing i wygrana w kieszeni...

Dlatego uważam że commander powinien glownie zajmowac sie koordynowaniem ruchów drużyn, i nie kazac atakowac w sam srodek wojny tylko przejsc na skrzydla itp.

No i najbardziej wkurza mnie u commanderow to, że gdy jestem na duzej mapie (typu minsk) to każe mi udać sie na drugi koniec mapy, bo tam akurat wrog przejmuje flage... MASAKRA, bo zanim ja tam dojade to juz bedzie po wszystkim i spotkam sie z czolgami wroga gdy beda w drodze powrotnej :x ! Powinien zrobic skanowanie i wyslac mnie tam gdzie oponent dopiero zamierza przejac flage, albo chociaż wyspotować jednostki wroga żebym wiedział co mnie czeka. No ale commanderzy aż tak inteligentni nie są... :wink: (bez urazy)

Tak wiec nie mowcie ze w bf'ie dowodcy druzyn to nooby, bo commanderzy wcale lepsi nie sa, zazwyczaj komendantami są newbie ktorzy mysla ze jak zwala przeciwnikowi na łeb orbitala i emp to nabiją sobie z 15 fragów...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2