Teraz jest 16 sty 2025, 09:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 12:38 

Dzięki za rady. Gra już działa. Mam płytę NFORCE z ATA na płycie i SATA ładowanym w Winie. Mam dwa dyski jeden ATA drugi SATA. Po odłączeniu SATA nie mam już problemów (tylko muszę go odłączać przed grą) :( . Więc albo zasilacz, albo coś nie tak z SATA.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2007, 14:41 

podejrzewam ze wspomniany tu problem może mie związek i z łatą i z Kasperskim, a to dlatego, że:

do przedwczoraj chodził mi BF2 cacy, zawsze miałem sciągnięte wszystkie łaty, wg aktualizacji automatycznych, antywirus - NOD32

wczoraj przeinstalowałem system, ściągnąłem aktualizacje, ale postanowiłem też zamontowac kasperskiego internet security

od tej pory jak klikne na połącz to zaraz jestem na pulpicie, reinstall powoduje ze moge pograc około 5 minut, potem pulpit. nastepna próba wejscia na jaks serw od razu konczy sie pulpitem. przy czym system sie nie zawiesza, oprocz BF2 wzystko gra.

wyłączenie kasperskego nie zmienia jednak sytuacji. nie wiem czy cokolwiek zmieniłoby wyłaczenie przed pierwszym uruchomieniem gry po reinstallu, bo nie mam juz siły na kolejny reinstall. :(

EDIT:

Łata została, Kasperski wyrzucony, BF smiga aż miło :) czego i wam życzę :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 14:35 

ja nie mam tej łatki i nie działa

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 18:17 

aha

-------------------

a moze bys cos wiecej laskawie napisal co sie dzieje zeby ktos mogl ci pomoc ? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 21:17 

mam pirata, antywira pandę, jakieś poprawki ale tej o nr 917422 tam nie ma. Wybieram jakiś serwer, ładuje sie ładuje i pokazuje że zostałem rozłączony prze Punkbustera

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 23:50 

Nie chciało mi się czytać wszystkich stron, więc piszę ot tak. Otóż sam też doświadczyłem tego problemu i napisałem maila do jakiś facetów od punkbustera. Poinformowali mnie, żebym ściągnął jakąś inną łatkę, która "cofa" (a raczej trochę zmienia) działanie poprzedniej, tej która uniemożliwiała grę. To samo jest w Call of Duty 2. Tam też był z tym problem. Nie pamiętam numeru tej łatki, która mi pomogła i naprawiła działanie gier, ale jak coś to skontaktujcie się z EA, oni wam na pewno pomogą no i możecie do nich napisać po polsku :)
PS. Chyba, że to tylko u mnie zadziałało, ale skoro ci specjaliści napisali, że ta inna łatka pomaga, to chyba wszystkim. Napisałem wtedy chyba gdzieś do trzech lub czterech pomocy technicznych w tym do dwóch lub trzech po angielsku, heh. Odpowiedziały tylko dwie w tym tylko jedna wiedziała o co chodzi. Jedyne wyjście to się nie poddawać, ja walczyłem kilka dni i jakoś się udało. Jak już chcecie się dowiedzieć jaka łatka naprawi wasz problem to oprócz kontaktu z EA napiszcie jeszcze krótkie zdanie po angielsku (byleby jakoś się połapali) do tych ludzi ze strony http://www.punkbuster.com, to tam dali mi namiary na naprawę problemu.
PS2. Aha, więc podkreślam, że mylicie się, iż nie ma na to lekarstwa.

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2007, 12:32 

Kermit27 napisał(a):
mam pirata

To chyba wszystko wyjaśnia.

No prawie. Pirata windowsa czy grę? Tak czy inaczej tu tkwi twój problem.

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2007, 15:31 

helo :)

mam ten sam zasrany problem co reszta :|. Walcze już dzisiaj od 11, najpierw problem z patchem, (3godz nad tym siedziałem) a teraz crash do windy :|. Znalazłem wreszcie ten topic i wiem juz, że trzeba usunac łatke z windy. Tylko ze problem w tym, że ja jej nie moge usunąć ;|. Jak wchodze do "dodaj/usun programy" i zaznaczam "pokaz łatki" to zadna sie nie chce mi pokazac ;|

Wie ktoś co z tym fantem zrobić ?

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2007, 16:47 

OMG, PATRZ -> MOJA WIADOMOŚĆ POWYŻEJ.

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2007, 16:54 
Redaktor Battlefield.pl

@grzesiex, jak pisałeś im mail'a, to chyba otrzymałeś odpowiedź na swojego maila? Może nie skasowałeś wiadomości ze skrzynki odbiorczej i możesz nam treść tego maila razem z nazwą łatki?

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2007, 17:04 

Niestety muszę cię zasmucić. Jakiś czas nie miałem netu, więc po wejściu na skrzynkę (miałem ponad 100 wiadomości) zacząłem kasować wszystko jak leci. Zostawiłem tylko jedną wiadomość od swojej dziewczyny i kurs angielskiego w mailach. W związku z powyższym tamta wiadomość nie mogła przetrwać.
PS. Postaram się pomóc, za chwilę poszukam jakiegoś kontaktu z pomocą techniczną od PB.

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2007, 17:18 

No to słuchajcie.
Ktoś z was wchodzi na
http://www.evenbalance.com/index.php?pa ... p&game=bf2
wypełnia formularz PO ANGIELSKU pisząc, że po zainstalowaniu łatki (CHYBA KB917422, DOBRZE PAMIĘTAM? JAK ŹLE TO NAPISZCIE TEN DOBRY NUMER) chcąc włączyć PB ma crasha i napiszą wam, co macie zrobić.
PS. Odpowiedzą max. w ciągu kilku (gdzieś trzech) dni. Jak napiszecie za chwilę, to być może jutro już dostaniecie link do strony, gdzie będzie napisana odpowiedź na wasze pytanie.
PS2. Poradzicie sobie, czy jakoś jeszcze pomóc?
PS3. Możecie też napisać maila po polsku do EA Polska, ale nie wiem, czy dadzą wam jakieś rozwiązanie.
KONIECZNIE DODAJCIE STRONĘ ZAŁADOWANĄ BEZPOŚREDNIO PO WYSŁANIU FORMULARZA DO ULUBIONYCH.

jak coś to ja też im wypełniłem ten formularz także "easy, easy"

Tytuł: WAŻNE !!!!
PostNapisane: 29 kwi 2007, 21:33 

WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE!
No i drodzy panowie po problemie. Otrzymałem odpowiedź od Evenbalance. Można w niej przeczytać:

Please check if the Windows Update KB917422 is installed on your computer. If so, install this hotfix from Microsoft: http://support.microsoft.com/kb/924867/

In addition, check if you have installed the Nvidia Network Manager. There is a issue with the Nvidia Network Manager dll that corrupts the UDP stack. Enabling PB when the game has launched can trigger this crash.

Also running the game in the Windows 2000 compatibility mode might help. To do so right click on the game executable and create a new shortcut. Then right-click on the newly created shortcut, select properties and go to the compatibility tab. Select Windows2000 as compatibility mode.

Kto mądrzejszy niech sobie przetłumaczy, reszta powinna wiedzieć głównie to, że należy wam wejść na:
http://support.microsoft.com/kb/924867/
i pobrać aktualizację, która usunie wasz problem.

Trudne? Czasochłonne? NIE
Wystarczyło chwilę poszperać, powiadomić kogo trzeba, uzyskać pomoc i wykonać polecenie.

Mam nadzieję, że to pomoże.

Tytuł: Re: WAŻNE !!!!
PostNapisane: 3 maja 2007, 22:18 

grzesiex napisał(a):
WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE! WAżNE!
No i drodzy panowie po problemie. Otrzymałem odpowiedź od Evenbalance. Można w niej przeczytać:

Please check if the Windows Update KB917422 is installed on your computer. If so, install this hotfix from Microsoft: http://support.microsoft.com/kb/924867/

In addition, check if you have installed the Nvidia Network Manager. There is a issue with the Nvidia Network Manager dll that corrupts the UDP stack. Enabling PB when the game has launched can trigger this crash.

Also running the game in the Windows 2000 compatibility mode might help. To do so right click on the game executable and create a new shortcut. Then right-click on the newly created shortcut, select properties and go to the compatibility tab. Select Windows2000 as compatibility mode.

Kto mądrzejszy niech sobie przetłumaczy, reszta powinna wiedzieć głównie to, że należy wam wejść na:
http://support.microsoft.com/kb/924867/
i pobrać aktualizację, która usunie wasz problem.

Trudne? Czasochłonne? NIE
Wystarczyło chwilę poszperać, powiadomić kogo trzeba, uzyskać pomoc i wykonać polecenie.

Mam nadzieję, że to pomoże.

Mi nie pomoglo :(

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 00:07 

Hirge napisał(a):
Mi nie pomoglo :(

Trudno, to już może być jakas indywidualna wada. Napisz, jakiego masz Windowsa, bo jak sam widzisz, Even Balance napisało, że może pomóc jeszcze ten kreator zgodności (Windows 2000).

No ej, a reszta?? Odezwiecie się kiedyś??
PISZCIE CZY POMOGŁO.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2