Teraz jest 17 sie 2025, 17:06

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2007, 18:42 

Reinert napisał(a):
Taak...to by im dowaliło...

:lol:
Torpeda :wink:

------

Popieram całą akcję. Chociaż uważam, ze raczej trudno będzie coś wywalczyć.

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2007, 08:12 

Szymas^PL napisał(a):
Zresztą tam "Sąd Sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" :wink:

Hehe, ale niestety granata przez monitor też nie idzie wrzucić. :twisted:

A tak przy okazji to szkoda, że (chyba) nie czerpią z tej mapy korzyści majątkowych, bo wtedy autor może domagać się zwrotu trzykrotności zarobionych pieniędzy :) Studiowałem trochę ostatnio prawa autorskie i muszę przyznać, że w tym wypadku prawo jest po naszej stronie, o ile sąd jest skłonny uznać mapkę za utwór, a powinien być, chociażby ze strony graficznej.

W każdym razie spamowania tej sprawy wszędzie gdzie popadnie nie zalecam, bo pewnie tylko nazwyzywają nas od pieniaczy i "Polaczków z przerośniętymi ambicjami", to tak z doświadczenia.

PS. Gambiciku, życzysz sobie pozew o naruszenie praw autorskich?

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2007, 17:40 

Jaasne, lepiej to zostawić, nic się nie odzywać , nic z tym nie zrobić i zostać frajerami po raz kolejny. To ja już wole pieniaczy, niż "loosers again".

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2007, 19:56 

Uważam, że należy krzyczeć i to jak najmocniej. Inne narody potrafią bronić swoich racji, to czemu nie my? Czy my się jedynie potrafimy kłócić o pierdoły?!

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 12:54 

Ja jestem za tym zeby to zostalo naglosnione. A im szybciej to zrobimy i ja rozpromujemy jako nasza tym bedzie nam latwiej o nia walczyc potem.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 17:05 

Widzę, że jak zwykle co innego ja piszę, a co innego ludzie czytają. Nie chodzi o siedzenie cicho i odpuszczenie sprawy, tylko żeby nie spamować byle gdzie i byle kto. Właśnie dlatego nam Polakom nie wychodzi bronienie swoich racji - bo każdy tylko krzyczy, a mało kto mówi z sensem. Niech to autor mapy wypowiada się, a najlepiej potem niech da linka, żeby inni mogli się pod tym podpisać. To powinno zadziałać.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 21:47 

Tak jak pisałem wcześniej informacje o mapie umieściłem na forach: Forgotten Honor(umieścił WuWu84, bo nie mam tam konta), WOLFa, hslan oraz FileFront (forum oficjalne FH).
Dyskusja rozgorzała na forum Forgotten Honor, gdyż było to pierwsze forum na którym ukazał się mój protest i ta informacja dotarła do TDP.
link do tego forum:
http://www.forgottenhonor.com/modules.p ... sc&start=0
efekt na dzisiaj jest taki, że w momencie pisanie teraz tego posta wszedłem na te forum i zobaczyłem nowy screen minimapy autorstwa TDP z którego wynika, że wreście wzieli się za przerabianie mapy (bądź zrobili ją od nowa) aby nie przypominała mojego Westerplatte - więc jakiś cel został osiągnięty.
Co do nazwy mapy, z tego co wiem, to nie mają zamiaru jej zmieniać.

Posty na forach WOLFa i hslanu umieściłem bardziej w formie reklamy mapy, lecz dodałem również link do forum na FileFroncie.
Jeśli chcecie się wypowiedzieć w tej sprawie to proszę wypowiadać się tylko na poniższym oficjalnym forum FH:
http://forums.filefront.com/forgotten-h ... ack74.html
chodź jak napisałem wyżej jakiś cel został osiągnięty, więc dyskusja może nie mieć już sensu.

Zwracam się teraz z prośbą do adminów serverów FH o umieszczenie mapy na serwerach, bo mapa nie wiadomo jak fajna, nie wgrana na serwer i nie grana jest poprostu mapa martwą(jakby jej nie było).
Nie ma lepszej reklamy mapy, niż serwer z grającym na niej ludźmi.

Proponuję zrobienie "Bitwy o Westerplatte" tak jak miało to miejsce przy wypuszczonej becie 3.2. Jeśli chodzi o datę to najpierw jednak musi być serwer, więc czekam na informacje od adminów.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 22:20 

Dobra robota, miejmy nadzieję, że zrobią to co powinni, njabardziej śmieszy mnie ich wytłumaczenie... Normalnie jawna kpina :s, np. mapa z google earth - haha i co jeszcze? Widac, ze mapa jest identyczna, budynki te same, to przepraszam bardzo, zmiana nazwy to naprawdę nie wiele jeżeli chodzi o możliwe żadania ze strony Jack'a.

Keep fighting!

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 16:28 

[cenzura] /est Róbcie co się tylko da panowie, niech germańce nie czują się bezkarne !

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 18:21 

Nie ma co, rzeczywiście na google jest "highmap" :D Popisał się chłopak angielszczyzną i umiejętnością obsługi CapsLocka :) A dorobienie napisu Schleswig-Holstein na burcie Prinza Eugena niewątpliwie potwierdza autentyczność mapy <rotfl> Tak czy siak F|H przyznali nam rację a TDP z tego co widzę już się zaczyna rzucać dając jakieś nic nie znaczące ciapki naklekotane na kształt Westerplatte - i to ma ich zdaniem być mapa wysokościowa? Może i matury z gegry nie zdawałem, ani map do BFa nigdy nie robiłem ale nie jestem w stanie tam nic zobaczyć a już na pewno nie heightmapy. No chyba, że ten szum to tak tylko artystycznie dodany :) Nie mam już serca czytać tego, co na FileFroncie napisali, bo jeszcze z krzesła spadnę. Zresztą nie kopie się leżącego, a oni już się dawno na swoich tłumaczeniach położyli :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 18:48 

Jack mozesz liczyc na Astera jesli tylko trzeba bedzie moge go dac od reki byleby tylko Westerplatte ratowac.

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 22:48 
Redaktor Battlefield.pl

[SBS]Jack74 napisał(a):
http://www.forgottenhonor.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=10232&postdays=0&postorder=asc&start=0
efekt na dzisiaj jest taki, że w momencie pisanie teraz tego posta wszedłem na te forum i zobaczyłem nowy screen minimapy autorstwa TDP z którego wynika, że wreście wzieli się za przerabianie mapy (bądź zrobili ją od nowa) aby nie przypominała mojego Westerplatte - więc jakiś cel został osiągnięty.

Ech, zadali sobie nawet trud by umieścić nowy obraz mapy z gry pod tą samą nazwą na serwerze co stary - czyżby aby zdyskredytować moją wypowiedź? Tak czy inaczej zamieniłem już link - teraz prowadzi do screenshota pierwotnego obrazu mapy z gry, o którym toczyła się dyskusja. Dyskusja której nie będę na nowo podejmował, z uwagi na żenującą argumentacje TDP... Za słownictwo także tego *mama zabroniła mi przeklinać* nie zamierzam przepraszać - wydaje mi się jak najbardziej adekwatne do poziomu rozmówcy (a przynajmniej jest szczere).
Jak już wspomniał Gambit, TDP już wcześniej dość swobodnie traktowało prawa autorskie... a dziś otwieram sobie stronę TDP a tam kolejna "nowość" SturmTigery z dodatku Secret Weapons z podmienionymi teksturami... Jakoś trudno mi uwierzyć że mają na to zgodę EA...

Ostatnio edytowano 30 maja 2007, 12:27 przez WuWu84, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 23:08 

jasne że nie mają bo gdyby mieli to już dawno mapki z RTR czy SW byłyby w jakimś modzie,dzisiaj na serwie TDP leciała mapka eagles nest czyli pewnie w 100% zwykła mapka przekonwertowana pod FH tak jak Monte Cassino z RTR,co za bezczelne fryce :evil:

ahh zapomniałem wykorzystali skany z google i dlatego te mapki są w 99,9% identyczne z tymi EA :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2007, 08:51 

@upZwlaszcza, ze w EA pewnie nie używali skanów z Google : ).
Wystarczy że postawią gdzieś dodatkowe drzewo i mapa jest ich... Ciekawe rozumienie praw autorskich...

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2007, 15:52 

Reinert napisał(a):
Jaasne, lepiej to zostawić, nic się nie odzywać , nic z tym nie zrobić i zostać frajerami po raz kolejny. To ja już wole pieniaczy, niż "loosers again".

Ty się lepiej nie odzywaj naziolu.
Jak w ogóle możecie tolerować tego półgłówka, który żałuje,że Niemcy połowy "zbędnych" narodów nie zniszczyły. Albo, że Cyganie, Rumunii, itd to śmiecie, które przetrwały wojnę!!!!

WAŻNIEJSZE, ŻEBY SIĘ SYGNATURA NA FORUM ZGADZAŁA Z ROZMIARAMI!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2