Teraz jest 26 lut 2025, 19:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2003, 15:39 

SouthMan napisał(a):
najlepsze sa te najtansze~~ Koszt - 30 zł

Klawiatury/ myszki / joystiki najtańsze może grafe i procka też najtańsze ?? ludzie gdzie wy takich poglądów nabieracie !

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2003, 16:37 
Moderator forum

Raix napisał(a):
SouthMan napisał(a):
najlepsze sa te najtansze~~ Koszt - 30 zł

Klawiatury/ myszki / joystiki najtańsze może grafe i procka też najtańsze ?? ludzie gdzie wy takich poglądów nabieracie !

buehehehe dobra uwaga :), ja mam droga myszke, sredni joy, i tania klawe logitecha bo akurat pasowalo mi ugiecie klawisza i nie potrzebowalem tych modnych multimedialnych pierdul, sprzet ma byc przede wszystkim DOBRY a nie tani, jak nie stac cie na dobry sprzet to nie kupuj syfu tylko poczekaj i dozbieraj sobie na dobry, taka jest moja opinia ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2003, 20:17 

Chodziło mi o klawiaturki, ( tylko o klawiatórkach mam takie zdanie, wiem że lepiej dołożyc kassy i qpic GF Ti niż MX więc nie jest ze mną tak źle ) jeszcze nigdy żadna mi nie padła. W dwóch kompach miałem 3 klawiaturki, i to nie jakies drogie. Raz mi padła jak brat qpił se gre Sydney 2000, jak kto zna te gre to wie o co chodzi 8)

W sumie to źle to troche ująłem bo za bardzo nie mam prównania, ale osobiście z tanich klawiatur bez bajerów ( normalnych firm typu Samsung ) jestem zadowolony.

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2003, 22:58 

LOL...o ***** co za ludzie... :shock:
to ze tanie to zle??boshe co za podejscie...
Raix moge ci pokazac klawiatury ktore kosztuja niewiem ile a jak cos sie na nie wyleje to sie zwyczajnie rozpierdalaja...a taka klawiatura za 30 zl to niedosc ze tania to rozkrecasz, wyczyscisz i dziala...
Jeszcze raz podkreslam ze to co drogie to nie zawsze najlepsze...

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2003, 23:45 

MohammedZaherSzah napisał(a):
Jeszcze raz podkreslam ze to co drogie to nie zawsze najlepsze...

ale w wiekszosci przypadkow :lol:
zreszta zapytaj wszystkich loli co bf'a kupili na rynku (bo tanszy) i caly czas nas nekaja problemami ROTFL

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2003, 00:15 
Moderator forum

Moim zdaniem klawiatura musi pasować do łapek uzytkownika - to jest jedyny warunek. A cena nie gra roli - cała ta wasza deyskusja jest deko jałowa. To, że klawa ma logo Ligitech-a ni musi znaczyć, że będzie wszystkim pasowała pod wzgledem układu przycisków. Ja w FPP wyznaje zasade, że w sterowaniu nie ma patentów uniwersalnych - kazdy dobry gracz ma swój optymalny układ i jest on inny niż wszelakie pozostałe (może się róznić drobiazgiem, ale zawsze).

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2003, 00:43 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
To, że klawa ma logo Ligitech-a ni musi znaczyć, że będzie wszystkim pasowała pod wzgledem układu przycisków.

O właśnie :-) Ja mam od 5 miesięcy fajniutkiego, niedrogiego ASUS'a, który strasznie przypadł mi do gustu. Jak w marcu przyszłego roku nie będę już widział liter to będę szukał takiego samego :-)

Skoro już jesteśmy przy sprzęcie - nie chcę zakładać nowego topic'a:

Na jaką myszę optyczną (bez kulki, z kablem) warto zwrócić uwagę? Cena do 150 zł (max of the max).

Kulkowa podczas gry snajperem kulkowa daje nieźle popalić :) Czasem muszę zmieniać pozycję aby trafić delikwenta, bo akurat celownik przeskakuje nad jego głową. O ile na EAUK'ach to nie stanowi problemu, bo i tak bardzo rzadko jest ktoś z kim można walczyć 1v1, o tyle podczas ostatniej zabawy z Garetem dostawałem cholery, kiedy brakowało mi 1mm :) :arrow: Pudło / draśnięcie :arrow: zero szans na powtórkę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2003, 02:20 
Moderator forum

Za 150 zeta polecałbym myszke optyczną Microsoft-u (nazwy nie pamietam) - niezła, czuła, dokładna. Ja jednak wolałem dołożyć jeszcze ze 100 zeta i kupić Logitech MX 500 - lepsza, czulsza, dokładniejsza ( ;) ). A tak na serio myszka ta sprawia wrazenie "stabilniejszej" może dzieki temuy, że jest bardziej ergonomiczna od myszki M$ (ma nawet bardzo fajne zagłędnienie pod opuszek kciuka - niby drobiazg, a wyraznie poprawia chwyt) i ma obudowe wykonaną z ciekawego materiału (coś pomiędzy plastikiem a gumą) - poprawia uchwit szczególnie jak się łapa spoci. MX 500 ma take w pełni programowalne 6 przycisków (nie wliczam w to lewego i prawego) na krórych można ustawić emulacje dowolnego klawisza - ja uzywam je do szybkich zmian broni i zmieniania widoków w pojazdach. Jezeli zaś chodzi i sensor to mam wrazenie, że jest podobny jak w miszce M$. Możesz kupić takze jakąś jej tańszą siostrę (polecałbym Logitech MX 310 - tesz jest całkiem niezła) - ma może mniej bajerów, ale sensor ten sam. No i Logitech daje na swoje myszki 5 lat gwarancji.

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2003, 10:08 

no MX 500 najlepsza dla graczy :)
myszka ta ma rodzielczosc 800dpi i ponad 5tys "mrugniec" czujnika optycznego :D standardow myszki maja od 1500 do 2500 a co do myszki microsoftu to pewnie chodzi o intel mouse 3.0 dobra jest ale nie tak dokladna jak Logitech

Polecam MX500 (sam niedlugo taka bede mial :P )

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2003, 10:35 

To ja również oddaje głos na MX500. Wiem że kosztuje ona więcej niż zakładane przez Ciebie 150 zł. ale warto dołożyć jeszcze z 70 (ja 2 miesiące temu dałem 220, teraz może być tańsza) i mieć produkt z którego będziesz zadowolony na 100%.

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2003, 12:07 

Ciekawe jak programujesz Xena wszystkie guziole w MX 500 bo ja nie moge. Przy zainstalowanych sterownikach nawet rolka w bf mi nie dziala, bez sterownikow dziala, ale nic innego nie noge zaprogramowac, nie tylko w grze ale normalnie w systemie.

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2003, 12:48 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Za 150 zeta polecałbym myszke optyczną Microsoft-u (nazwy nie pamietam) - niezła, czuła, dokładna. Ja jednak wolałem dołożyć jeszcze ze 100 zeta i kupić Logitech MX 500 - lepsza, czulsza, dokładniejsza ( ;) ).

Hm, we Wrocku MX500 stoi za 220 złotych. Wygląda to to bajerancko, nie powiem. Qrczak, toś mi ćwieka wbił... Miałem zaplanowaną w poniedziałek wycieczkę do sklepu po tą tańszą opcję, ale cóż... wstrzymam się do listopada chyba :) 10tego 350zł muszę wyłożyć na Neostradę plus 420zł na telefon stacjonarny (pi * drzwi - muszę obaczyć co jest na rynku) bo mi się mój biedaczek rozpadł. Nigdzie nie było zapisane, że po spadku z okna może mu się coś stać :twisted:

ps. mam nadzieję, że myszka wytrzyma jakieś 1,5roku / 2 lata - jeszcze nigdy nie dałem tyle za szczura :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2003, 13:53 
Moderator forum

ZIMNY HERBERT napisał(a):
Ciekawe jak programujesz Xena wszystkie guziole w MX 500 bo ja nie moge. Przy zainstalowanych sterownikach nawet rolka w bf mi nie dziala, bez sterownikow dziala, ale nic innego nie noge zaprogramowac, nie tylko w grze ale normalnie w systemie.

Ściagnij nowe sterowniki do MX500 - w menu programowania przycisków pojawia się do wyboru (w tym rozwijanym menu) pozycja Keystroke. Wybierasz ja , w okienku ustawienia klikasz własciwy przycisk na kawiaturze (sterwonik sam rozpozna jaki przycisz nacisnąłeś) i voila - działa idealnie. Ja ustawiłem na wciśnieciu rolki F9, na przycisku przed rolką F10 i na tym za F11. Co to daje czołgiście nie muszą chyba tłumaczyć. Na tych prziciskach pod kciukiem mam wiciagniecie Colta i karabinu, a ten zmiany okna pozostawiłem bez zmian.

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2003, 13:57 
Moderator forum

yacub napisał(a):
Hm, we Wrocku MX500 stoi za 220 złotych. Wygląda to to bajerancko, nie powiem.ps. mam nadzieję, że myszka wytrzyma jakieś 1,5roku / 2 lata - jeszcze nigdy nie dałem tyle za szczura :wink:

#1. Ja dałem 249 zeta i nie żałuje (nawet jak szłysze, że przepłaciłem).

#2. Nie wyglad się liczy, ale działanie a to jest dużo lepsze niz możnaby się spodziewać po wygladzie.

#3. Logitech daje na nią 5 lat gwarancji więc jak po tych 1.5-2 latach się zepsuje wiesz do kogo się udać. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2003, 14:16 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):

Ściagnij nowe sterowniki do MX500 - w menu programowania przycisków pojawia się do wyboru (w tym rozwijanym menu) pozycja Keystroke. Wybierasz ja , w okienku ustawienia klikasz własciwy przycisk na kawiaturze (sterwonik sam rozpozna jaki przycisz nacisnąłeś) i voila - działa idealnie. Ja ustawiłem na wciśnieciu rolki F9, na przycisku przed rolką F10 i na tym za F11. Co to daje czołgiście nie muszą chyba tłumaczyć. Na tych prziciskach pod kciukiem mam wiciagniecie Colta i karabinu, a ten zmiany okna pozostawiłem bez zmian.

ja mam podobnie u siebie, programowalne przyciski mx500/700 to jest jedna z najwiekszych zalet tej mychy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2