Teraz jest 19 lis 2024, 12:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 gru 2007, 00:30 

Witam serdecznie. Z góry przepraszam jeżeli się powtarzam, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na tym forum.

Mam następujący problem. Po zainstalowaniu BF2142 wszystko działa poprawnie przez około mniej więcej 4 godziny. Po tym czasie występuje problem z logowaniem na serwery (wszystkie), mianowicie pasek postępu zatrzymuje się w połowie lub troszkę dalej i na tym się kończy (czekałem kiedyś nawet 5 minut i nawet nie drgnął). Kiedy uruchomię grę ponownie, to udaje się podłączyć do serwera, jednak po około 1 minucie gra się zawiesza i muszę uruchomić wszystko od początku co już i tak nie przynosi rezultatu. Po przeinstalowaniu gry sytuacja się powtarza od początku czyli przez 4 godziny jest ok, a potem to samo. Reinstalowałem BF'a już kilka razy usuwajac z rejestru przy tym pozostałości po nim. Nic nie pomaga.

P.S. Mam windowsa XP.

Proszę o pomoc
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2007, 02:12 

Cytuj:
P.S. Mam windowsa XP.

Nie ma to jak świetnie znać konfigurację swojego kompa.

Mi to wygląda na przegrzanie komponentów. Lepiej otwórz obudowę ,sprawdź co się grzeję i odkurz wiatraczki. Jeśli nadal to występuje to zrób formata i kup lepsze chłodzenie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2007, 14:34 
Spamer!

usun szadery powinno pomoc :

moje dokumenty > Battlefield 2142 > cache > usuwasz to co tu jest :P

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2007, 14:37 

Chciałem zwrócić uwagę na to, że nie jest to problem z Vistą.
Na pewno nie jest to problem z chłodzeniem gdyż nic się nie grzeje, a w środku jest bardzo czysto :) Są również założone dodatkowe wiatraki. Mam CHIEFTEC'a 550W i swoją drogą myślę, że bez problemu uciągnie GF8800GTS 320MB, Athlon x2 4800+ BOX, 2GB RAM Kingstone 533mhz. Poza tym dużo bardziej wymagające gry niż bf2142 działają bez problemu. Jeżeli jednak byłby to problem z wnętrznościami to po przeinstalowaniu gry miałbym od razu zawieszenie gry,a jak przeczytałeś mogę grać przez określoną ilość czasu i problem pojawia się później (dla wiarygodności 24 godzinna przerwa w graniu też nic nie dała -> dopiero reinstall). Jeżeli chodzi o format dysku to w sumie sam mogłem sobie udzielić takiej odpowiedzi -> format dobry na wszystko :) Liczyłem jednak na coś innego na co nie będę musiał tracić tyle czasu co reinstall systemu. Zapewne i tak się na tym skończy, jednak jeżeli pojawią się jeszcze jakiś sugestie to będę wdzięczny.

Dzięki za pomoc Cravic

P.S. OK zobaczę - thx Blizzard

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2007, 16:31 

To co Blizzard_ napisał oraz plik radial.cdb z głównego katalogu gry, jest to ukryty plik.

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2007, 02:42 

Rozwiązaniem na ten problem jest... czekanie ;]
Tez gralem kilka h potem sie zawieszala ra na 50% a jakies 2 dni potem juz wszystko dzialalo (Wczesniej niemialem czasu sprawdzic)

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2007, 03:26 

Nie chcę sobie czegoś potrzebnego przypadkiem wykasować. Mam 2 foldery "cache", mianowicie "HttpCache" oraz "LogoCache" (samego "cache" nie ma). Którego zawartość usunąć? Obydwu??

P.S. Nie znalazłem również pliku "radial.cdb" w głównym katalogu pomimo ustawienia widoku na ukryte foldery. Czy my mówimy o tym samym :) ??

PRZEZ PRZYPADEK WRZUCIŁEM TEGO POSTA> PROSZĘ O USUNIĘCIE. thx

Ostatnio edytowano 29 gru 2007, 03:29 przez caspero, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2007, 03:27 

Nie chcę sobie czegoś potrzebnego przypadkiem wykasować. Mam 2 foldery "cache", mianowicie "HttpCache" oraz "LogoCache" (samego "cache" nie ma). Którego zawartość usunąć? Obydwu??

P.S. Nie znalazłem również pliku "radial.cdb" w głównym katalogu pomimo ustawienia widoku na ukryte foldery. Czy my mówimy o tym samym :) ??

P.S.2. Czekam już od kilku tygodni i nie ma poprawy, więc myślę, że to nie najlepszy pomysł ;]

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2007, 19:31 

To drugie wyjście...
Kumpel tez mial takie coś i na email na który zarejestrował konto bfa przyszedł e-mail od ea że musi odinstalować gre i zainstalować ją od nowa ale pathowac każdym pathem pokolei czyli nie tylko najnowszym a każdym co wyszedł... Zrobił tak i działało... może też tak spróbuj...

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 19:58 

Witam.
Posiadam oryginalna grę BF 2 i wszystko chodziło OK. Dzisiaj uruchomiłem możliwość rozmowy przez mikrofon sprawdziłem w gdzie głośność itp (w innych pr tez działa) lecz od tej pory jak wchodzę na serwery i dołączam do gry w singlu to ok(choć nie zawsze) ale jeżeli tylko do drużyny lub sam ja stworze to dosłownie czasami nawet nie zdążę zaznaczyć miejsca odrodzenia i już wszystko sie zawiesza - pomaga tylko restart kompa ! Cóż to może być i jak to naprawic????

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 20:12 

Napisałeś w złym temacie, tutaj rozmawiamy o problemach w BF2142.

Możesz spróbować wyłączyć "przyspieszenie sprzętowe".

Panel sterownia/Dzwięk i urządzenia audio/Audio/Odtwarzanie dzwięków/Zaawansowane/

Strefa czasowa: UTC + 2