Teraz jest 28 lis 2024, 19:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 01:50 
Moderator forum

cholera ja juz nie trawie tego Neona, bana mu...

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 02:12 
Moderator forum

NeOn napisał(a):
Ale czleku neostrada jest shitowa bo jest wrazliwa na anomalia pogodowe!!

.. a świstak siedzi i zawija je .. w te sreberka.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 09:52 

NeOn napisał(a):
Ale czleku neostrada jest shitowa bo jest wrazliwa na anomalia pogodowe!! I moja kuzynka ma ja 3 miechy i ja odsyla do TEPSY

shit .. . . to ty masz w gaciach :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 10:53 

Nie wiem czemu tak krytykujecie NeOn-a. Przecież powiedział prawdę. Każda sieć tak naprawdę jest wrażliwa na anomalie pogodowe. Zarówno cabel jak i Sreostrada, jak i nawet zwykła sieć komórkowa....
.
.
.
.
.
.
.
.

Bo jak pierdyknie piroun w kompa to się popsuje nie ???????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 10:55 
Oldboy Battlefield.pl

wiesz skoro tak rozumujesz to nawet jak nasrasz do kompa to tez sie zepsuje... ciekawe kto tu ma nasrane... uj... i to bardzoooo :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 11:07 

kangur napisał(a):
Nie wiem czemu tak krytykujecie NeOn-a. Przecież powiedział prawdę. Każda sieć tak naprawdę jest wrażliwa na anomalie pogodowe. [...]

A najbardziej wrazliwa jest ta oparta na swiatlowodzie... bo jak rozetniesz swiatlowod to wpada tam (przy dobrej pogodzie) swiatlo sloneczne i sie pingi powiekszaja :lol: :lol: :lol:

Pzdr,
Pre100

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 11:33 

Pre100 napisał(a):
A najbardziej wrazliwa jest ta oparta na swiatlowodzie... bo jak rozetniesz swiatlowod to wpada tam (przy dobrej pogodzie) swiatlo sloneczne i sie pingi powiekszaja :lol: :lol: :lol:

ee jak więcej światła to lepiej nie gorzej nie znasz sie, a najlepiej latarką poświecić ??? (ale to już nie pogodowe), a z pogodowych anomalii to można złapać pioruni puścić światłowodem choc bardziej bym to puszczał koncentrykiem :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 12:44 

Wrazliwy jest kabel, zmieniaja sie jego wlasciwosci gdy temperatura jest za niska i dlatego Ci ktorzy maja kabel puszczony po slupie podczas zimy maja gorsza przepustowosc lacza, wiec nie smiejcie sie z biednego Neona.

PS. Czy ktos spostkal Neona na servie, bo ja znam jednego ze sceny AA (tez ma ksywe Neon), koles kosi niezle i jest jednym z najlepszych graczy w Polsce? No ale nie wypisuje tylu maili na tak dziwne tematy, wiec to tylko "zbieg nickow".

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 12:57 

Czasami nie działa jak tornado przechodzi nad centralą :lol:
Podczas powodzi za to transfer mocno spada :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 13:03 

marcinek napisał(a):
Wrazliwy jest kabel, zmieniaja sie jego wlasciwosci gdy temperatura jest za niska i dlatego Ci ktorzy maja kabel puszczony po slupie podczas zimy maja gorsza przepustowosc lacza, wiec nie smiejcie sie z biednego Neona.

Jakie właściwości ?
To ciekawe bo nie słyszałem o aluminium lub miedzi zmieniającej swoje właściwości jako przewodnik w temperaturach nawet +50C,-50C.
Pozatym transfter w Neo+ jest cyfrowy więc nie ma tu mowy o zakłuceniach spowalniających transfer jak w modemach analogowych.
Do centrali jest zawsze i wszędzie 512/128Kbps, gwarantuje to nawet umowa z TPSA.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 13:24 

PhoeniX napisał(a):
Do centrali jest zawsze i wszędzie 512/128Kbps, gwarantuje to nawet umowa z TPSA.

Ta do centrali, a potem to ile tpsa ma kaprysu bo cir'a masz 0 chyba że to SDI lub łącze >2Mb

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 16:34 

Phoenix -> ale niektorzy maja dzielone neo i klada kabel na dworzu, a nawet naslupie (znam paru kolesi co zrobili tak, ale ci bo tpsa sie dowie) tak jak napisalem, nie chodzi mi o kabel telefoniczny (powinienem to zaz naczyc).

Idz i powiedz im ze jest w umowie 512/128. Ja zglosilem 7 reklamacji.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 17:20 

Jak piorun pierdyknie w światłowód to będzie światłowzwód :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 18:24 

Cytuj:
Do centrali jest zawsze i wszędzie 512/128Kbps, gwarantuje to nawet umowa z TPSA

Umowa z telekomuną gwarantuje dostęp z MAKSYMALNĄ prekością 512/128 kbps, zależy to od odległości od centralki. Czyli jeśli mieszkasz w jakiejś tam określonej odległości (nie wiem dokladnie ile), to wtedy możesz osiągnąc maksymalną prędkość przesyłu.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 20:34 

lenin napisał(a):
Umowa z telekomuną gwarantuje dostęp z MAKSYMALNĄ prekością 512/128 kbps, zależy to od odległości od centralki. Czyli jeśli mieszkasz w jakiejś tam określonej odległości (nie wiem dokladnie ile), to wtedy możesz osiągnąc maksymalną prędkość przesyłu.

Mylisz prędkość transferu z internetu z prędkością od/do centrali. Umowa z Telekomuną mówi jasno że do i od centrali gwarantują przepustowość taką jaką wykupujesz czyli 512/128. Za to nie gwarantują takiej prędkości transferu z/do internetu podając że jest to maksymalna prędkość z jakiej można korzystać (ale nie gwarantowana !).
A odległość Neo+/SDI od centrali nie ma nic do rzeczy ! To nie sa modemy analogowe gdzie prędkość jest negocjowana !

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2