Teraz jest 30 lis 2024, 14:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 146  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 lip 2008, 01:45 

Ostatnio Fun mówił iż chętnie by zobaczył PR na "Frostbite" :] a ja podzielam ego zdanie :D

PostNapisane: 18 lip 2008, 18:21 

Na mapce jest wyraznie napisane, ze APCtek nie bedzie, bo rafa koralowa wokol atolu uniemozliwia dostep.

Nie wiem, czemu sie tak na to napalasz, jak dla mnie to brzmi i wyglada jak Qwai River tylko ze z wiekszymi polaciami wody.

PostNapisane: 18 lip 2008, 18:47 

Fakt, dla mnie dużo ciekawsze będą mapki:
http://www.realitymod.com/forum/f202-ge ... e-wip.html
http://www.realitymod.com/forum/f135-ru ... n-wip.html

PostNapisane: 18 lip 2008, 19:17 

Jeżeli ta mapa przypomina Quai to chyba nigdy nie grałem w PR i mam coś ze wzrokiem i orientacją w terenie. Tak dla upewnienia sprawdziłem mapę Quai i Island Chain i tu kompletnie nie widzę podobieństwa... "odrobinę więcej wody" przecież są to wyspy a nie rzeka...dla porównania
Obrazek
I odrobina więcej wody
Obrazek
Mapa jest po lekkiej przeróbce teraz masz spokojnie dostęp do wysp... ale i wtedy był dostęp tylko że z jednej strony. Nadal uważam że mapa ma wielki potencjał i bardzo się różni od wszystkich map które do tej pory były w PR i nad którymi trwają prace. Są to wyspy i utrata łodzi uniemożliwia zdobycie pozostałych flag które z pewnością będą na innych wyspach. Naprawdę jest inna a podobieństwa nie widzę do żadnej z map. Mapy które podał Jozi też są fajne ale jakoś nie przekonują mnie do siebie nie mają tego czegoś co by przyciągało jak Al Basrah czy Mestia. Ale to jest tylko moje zdanie i nie musicie się z nim zgadzać osobiście mam już dość piasku... i połaci bez miast i obiektów za którymi można się schować.

PostNapisane: 18 lip 2008, 22:00 

Witam wszystkich po przerwie. Z poltora roku nie gralem w PR ani w nic fps w ogole. Zardzewialem starsznie :) Tak wiec jak byscie zobaczyli na serwerze lamiacego paskudnie pasqdnego to ja :D
A tak z ciekawostek to kolesie odemnie z firmy, co prawda zupelnie innej czesci firmy nagrali taki filmik.:
http://www.youtube.com/watch?v=lP9CpQS3 ... re=related
W takich miejscach teraz pracuje :)

PostNapisane: 18 lip 2008, 22:27 

Podtrzymuje swoje zdanie. Mialem na mysli, ze bedziemy tam widziec podobna walke i w podobnym srodowisku, jak na Qwai czy OGT. Nie sadze, zeby woda miedzy wyspami az tak zmieniala sytuacje taktyczna - tak naprawde to tylko dodatkowa otwarta przestrzen, po ktorej jest utrudnione poruszanie sie.

Takze moim faworytem jest Fallujah West. Na realistyczna rozgrywke w takim wlasnie srodowisku czekalem juz od dawna.

PostNapisane: 19 lip 2008, 00:48 

mapka z pewnoscia bedzie innowacyjna ale z tym chowaniem sie za przeszkody to bym nie przesadzal, na taka sie nie zapowiada... obawiam sie ze bedzie tak jak pisze IneQuation gdyz wyspy beda zbyt wielkie zeby odczuwac jakas ogromna roznice w czasie walki. byly juz nie raz polacia lasow. mimo to juz mam ochote na niej pograc

mi to przypomina far cry ;]

PostNapisane: 20 lip 2008, 18:05 

pasqdnick napisał(a):
Witam wszystkich po przerwie. Z poltora roku nie gralem w PR ani w nic fps w ogole. Zardzewialem starsznie :) Tak wiec jak byscie zobaczyli na serwerze lamiacego paskudnie pasqdnego to ja :D
A tak z ciekawostek to kolesie odemnie z firmy, co prawda zupelnie innej czesci firmy nagrali taki filmik.:

Ślicznie śliczniel, jeżeli to jest platforma Halliburtona to mogą tam nawet leżeć narzędzia zrobione przez mnie w PDC w Lowestoft, jakieś DSTRki, FACT czy CBIje :) nie walają się tam??
Jak ci się podoba granitowy szejkanat północy :)
bdw. Niedawno skończyła się 6 kampania turnieju i jak bedziesz miał czas to zapraszamy do następnej. Potrzeba trochę weteranów, bo nowe dowództwo to leszcze :)

PostNapisane: 20 lip 2008, 18:44 

mil3k napisał(a):
pasqdnick napisał(a):
bdw. Niedawno skończyła się 6 kampania turnieju i jak bedziesz miał czas to zapraszamy do następnej. Potrzeba trochę weteranów, bo nowe dowództwo to leszcze :)

Fun... dowództwo nie jest złe (nie wiem ja było za czasów Maverica... może i jemu nie dorównuję ale i tak nie jest źle) ... tylko jeden z dowództwa... (wszyscy wiedzą o kogo chodzi) :D. Niestety wy właśnie z nim mieliście do czynienia gdy ja choćby częściowo się z resztą zapoznałem jako SL ;)

PostNapisane: 20 lip 2008, 19:34 

mil3k napisał(a):
pasqdnick napisał(a):

Ślicznie śliczniel, jeżeli to jest platforma Halliburtona to mogą tam nawet leżeć narzędzia zrobione przez mnie w PDC w Lowestoft, jakieś DSTRki, FACT czy CBIje :) nie walają się tam??
Jak ci się podoba granitowy szejkanat północy :)

Haiburton to chyba serwis company? Utrzymuja jakis wlasne platformy na Polnocnym? Akurat nie mam pojecia o czym piszesz bo jestem dosc swiezy w branzy i robie wireline na dodatek :D
A co do kampanii to jak pisalem poprzednio na razie lamie koncertowo :D

PostNapisane: 20 lip 2008, 23:04 

Halliburton to gigant jak Shell czy BP. Nawet sobie własnego prezydenta USA załatwili i wojnę na bliskim wschodzie zrobili :) Dick Chaney jest od wielu lat związany z nimi, a teraz zostal oddelegowany do Białego Domu :)
Te narzędzia. o których napisałem to części składowe tego wireline.

PostNapisane: 20 lip 2008, 23:43 

Ty no ja wiem co to Haliburton :D Tylko nie slyszalem zeby mieli wlasne platformy czy pola na Polnocnym. Pewnie dlatego ze nawet jesli maja to sami robia wireline dla siebie :) Ja robie dla Schlumberger. Mamy wlasny sprzet wiec nic mi te skroty nie mowia :wink:
Starczy tego offtopa :P

PostNapisane: 28 lip 2008, 11:50 

Nie wiem czy to żart ale z nowości w .8:

nowe granaty dymne
Link do obrazka
US: Purple
GB: Blue
China: Orange
MEC: Yellow
Miltia: Gold

[Edit] by Carnophage[PL] - wiekszego screena nie bylo?

PostNapisane: 28 lip 2008, 12:27 

czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Te kolorowe granaty dymne będą mieli tylko oficerowie. Zwykli żołnierze dalej będą mieli szary dym.

Swoja drogą nie za bardzo widzę sens tej zmiany... :roll:

PostNapisane: 28 lip 2008, 14:45 

Bynajmniej taka informacja nie jest zawarta w treści tekstu, ani nawet w zdjęciu dołączonym do do tego tekstu. Owszem na obrazku dołączonym do danego tekstu widać, że osoba robiąca "zdjęcia" ma oficer kit'a, jednak mówienie na jego podstawie, że tylko oficerowie będą takim "dymem" dysponować jest po prostu wnioskowaniem błędnym. Oczywiście pomijając fakt, że to już nie dotyczyło by "czytania ze zrozumieniem" a raczej analizy obrazu.

Co do zmiany, podejrzewam że chodzi o danie pilotom możliwości rozróżnienia strony, która rzuciła granat dymny sygnalizując w ten sposób potrzebę transportu (jednak w takim wypadku zastanawia dlaczego inny kolor dostała również militia), może chodzi o zaznaczanie celu dla moździerzy (lub zaznaczenie swojej pozycji w przypadku ostrzału)?
Poza tym w Afganistanie (ponoć) poszczególne armie również mają dym sygnalizacyjny w różnych kolorach

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 146  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2