Teraz jest 25 lis 2024, 17:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lis 2008, 13:21 

Z własnego doświadczenia wiem że M95 jest ok na śmigła i ew. do kasowania pilotów w środku latadeł. Za to L96 nie używam(łem) nigdy bo:
1. Może się mylę jest jest mniej celna od M24.
2. Po co mi extra damage skoro dewiza snajpera to One (Head)Shot One Kill?
3. L96 jest strasznie głośne. Na Wake jak koleś kampi na wysepce z arty, to słychać go z najbliższej flagi.

Tyle z moich spostrzeżeń:D

PostNapisane: 9 lis 2008, 14:21 

1. Mylisz się, jest tak samo celne.
2. Ale nie zawsze uda się trafić w głowę, a masz na przykład rannego kolesia, któremu wystaje zza murka noga/stoi za wagonem i masz go od pasa w dół itd.
3. M95 też jest głośne.

PostNapisane: 9 lis 2008, 14:27 

1. Sytuacja - bunkier na Wake - ja się kampię na wysepce z arty koleś w bunkrze sama głowa. L96 3 strzały nic nie trafiłem. M24 za pierwszym razem head.
2. Na 10 kolesi do których strzelałem 2 było rannych. Mniej więcej taki stosunek miałem
3. Ale m24 już nie:D

PostNapisane: 9 lis 2008, 14:35 

Może chodzi mu o to, że skoro ma większego zooma to jest złudzenie że cel szybciej się porusza i trudniej heada trafić? Ostatnio też się przerzuciłem z L96 na M24 z tego powodu. Jak za bardzo w dupę dostaję to biorę M95 :)

PostNapisane: 9 lis 2008, 14:38 

jakos z l96 mi sie lepiej strzela... wezsze linie sa dobre na daleki dystans.... za to jakos tez mi sie wydaje ze m24 jest troche celniejsze....
co do m95 :P bardzo dobre do polowania na smiglowce :P zdazalo mi sie nim nawet smiglo stracic jak wracal uszkodzony do bazy :D i nie zapomne akcji jak we 4 snajperow z m95 czekalismy na helika... nikt nie przejmowal sie strzelaniem w pilotow... poprostu ich zdjelismy rozwalajac smiglo... po 3 sstrzaly wystarczyly xD

PostNapisane: 9 lis 2008, 14:52 

Wiesz co spróbuj? Z kumplem weźcie snajperów, zaczajcie się na tym samym lub 2 budynkach z których macie widok na ten sam teren i za pomocą teamspeaka lub voipa wybierajcie szybko cel i jak ktoś nie trafi heada to 2 dobija. Jeśli się dobrze schowacie albo jesteście na takiej odległości że bez lunety trudno was wypatrzyć to żaden piechur nie ma szans :D

"A: Med obok flagi.
B: Ten przy skrzynce?
A: Ta.
Strzał A
Strzał B
Koleś pada.
B: Ktoś biegnie go podnieść!
Strzał B
Koleś staje na chwile żeby podnieść kumpla
Strzał A
2 medyk pada"
:D

PostNapisane: 9 lis 2008, 15:48 

we 2 to ja zawsze tak robilem z sergim :D na karkand 2x svd.... kladzdiemy sie na ulicy i ogien :P
byla akcja ze druzyne 6 kolesi rozwalilismy z krzaczkow :P nawet nie wystrzelili bo medzi sie rzucili z defibrlatorami xD

PostNapisane: 9 lis 2008, 16:15 

Ja osobiście najbardziej lubię L96A1, ma fajny celownik, najlepszy odgłos strzału no i ten jej wygląd
Korzystając z tematu to jaką grafikę polecacie dla snajpera ? Chodzi mi o rozdzielczość i cienie, itp...

PostNapisane: 9 lis 2008, 16:27 
Spamer!

Poszukaj na poprzednich stronach linków do YouTube gdzie jest opisane co i jak.

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 9 lis 2008, 20:28 

wylacz cienie itp... zasieg max. duza rozdzielczosc.. no i przynajmniej srednie szczegoly ale nie za duze zeby trawa nie przeszkadzala :P

PostNapisane: 11 lis 2008, 13:26 

Im ustawisz słabszą grafikę, tym łatwiej jest wypatrzeć wrogiego snajpera. A im masz lepsze detale i cienie, tym bardziej snajper zlewa się z otoczeniem.
Co do celności snajperek, to wszystkie są tak samo celne tylko różnią się grubością krzyża od lunety. Na małą odległość to nie ma znaczenia, bo jak się w łeb przymierzy to nie ma zmiłuj. Na dużą to już zależy czy się potrafi brać dobrze poprawki, a wiadomo, że im krzyż jest cieńszy tym łatwiej dokładnie wycelować.

PostNapisane: 11 lis 2008, 13:31 

nie wiem czy u innych tak jest ale jak mam male detale to komp sam zmniejsza zasieg widzenia i nic z tym zrobic nie moge :(

PostNapisane: 11 lis 2008, 14:57 

A ja wam powiem że ostatnio pykam tylko M95! Szybciej przeładowuje, fajnie wygląda np:to zakończenie lufy mmmm słodkie :)
Zazwyczaj ściągam klientów na dystans. Jak stoisz za blisko celu który ucieka w bok masz mniejsze szanse na trafienie! Wiadomo dlaczego, nie muszę tłumaczyć!
Najgorzej jest jak idziesz sobie wąską uliczką a koleś z twojej drożynki porozstawia sobie claymore!

@Apocalypto1989 przecież ustawienia może sam dobierać! Masz opcje "draw dystance" ustawiasz sobie na 100% i nie zależnie na jakich detalach grasz!

PostNapisane: 11 lis 2008, 15:14 

wiem xD tego to nie musisz mi tlumaczyc. ale u mnie tak jest ze jest 100% ustawione a widok i tak nie siega tak daleko jak na wiekszych detalach.... i w tym problem. szukalem kiedys tego nawet na innych forach ale nic mi nie potrafili poradzic.

PostNapisane: 11 lis 2008, 16:29 

Przewertuj ten temat było na 100% w nim o maksymalnym wydłużeniu draw distansu (link byl do youtuba)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2