Teraz jest 30 lis 2024, 06:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 146  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 gru 2008, 22:42 

odejmowanie ticketów już chyba miało działać od 0.8 :/
a co do broni to mi nie pasuje jedna rzecz że to są konwencjonalne kity a nie pick upy
na mainie powinny być dostępne w ograniczonych ilościach np.1-2 na mapę z każdego rodzaju
a o tych kryjówkach to się nie wypowiem Basrav2 jest fajna bo ma stary system rp
do którego powinni wrócić w 0.85 :)

PostNapisane: 7 gru 2008, 23:02 

Cytuj:
odejmowanie ticketów już chyba miało działać od 0.8 :/

I działa. Tylko, że nie dotyczyło lekkich pojazdów (no i ticketów się traciło mniej), i działało tylko w trybie insurgency (a teraz ma działać we wszystkich trybach gry)

PostNapisane: 7 gru 2008, 23:17 

będzie ciężko, obawiam się że na kashan czy quinlin* pubgame już nie będzie możliwe :(
[no nareszcie mój ulubiony AKS74U :D]

PostNapisane: 8 gru 2008, 01:14 
Moderator forum

Powiem tak...

1. Nareszcie większa różnorodność broni dla insurgentów :D
2. Nareszcie koszt w ticketach za stratę sprzętu :mrgreen:
3. Nareszcie frakcja talibów :twisted:

Jak dla mnie bomba :omg:

PostNapisane: 8 gru 2008, 03:34 

Ragni napisał(a):
Powiem tak...

1. Nareszcie większa różnorodność broni dla insurgentów :D

no niby tak ale ogólnie frakcja trochę straci na swoistym smaczku (oddam wszystko za kit brytola). Dobrze, że do tego G3 optyki im nie dali :P

PostNapisane: 8 gru 2008, 11:58 

Ale zwróćcie uwagę iż sprzęt jaki mają jest różnorodny ale nie znaczy to iż lepszy... po prostu dodatkowy kałach i G3. Plus RPK w pick up.
Optyki jak nie było tak nie ma ale teraz każdy może sobie dobrać broń wg gustu ale i tak kity brytoli pewnie będą chętnie oblegane :).

PostNapisane: 8 gru 2008, 12:53 

Biorąc pod uwagę, że G3 był już wcześniej z Insurgency - wychodzi na to, że 0.85 to powrót do korzeni.
Moim zdaniem bardzo dobrze.

PostNapisane: 8 gru 2008, 13:56 

Witam jako ze na kazdym zebraniu jest taka sytuacja ze ktos musi zaczac pierwszy witam Was serdecznie.Musze powiedziec ze wczoraj kupiłem sobie BF2 sciagnałem juz PR teraz sciagam jeszcze mapy i mam nadzieje pograc troche.Mam pytanie czy ktos z Was brał udzial w projekcie Armed assult International Confict? Troche tam grałem ale zrezygnowałem z powodu wysokich pingów lagów i innych skeczy ;] Czy jest podobny klimacik w PR i w Armed assult? Czy jak wejde na serwa pierwszy raz pomozecie?:D Dziekuje to bylem ja St4nik ;]

PostNapisane: 8 gru 2008, 14:31 

Klimat...ta "gra" sama w sobie ma taki klimat że nie trzeba nic więcej ale jest coś ekstra... Jest to turniej Project Reality Turnament gdzie walczą dwie strony CATA i NATO. Na razie skoro zaczynasz zabawę z PR proponuje zapoznanie się z manualem przetłumaczonym przez naszego drogiego joziego (http://odsiebie.com/pokaz/970881---901a.html) i zabawę w testowanie broni pojazdów na specjalnie wyznaczonych serwerach.Gdy już będziesz wiedział o co be wtedy masz możliwość wyboru ok 100 serwerów, ale ja zalecam takie jak(oczywiście gdy zapoznasz się z brońmi i samym sposobem rozgrywki) T&T, 10th, TB czy TG te serwery mają swoją renomę i zazwyczaj są na niej odpowiedni ludzie do gry. Omijaj Ruski serwer tak na przyszłość. Jeżeli masz jakieś pytania pisz ale przeczytaj manuala jeżeli nie w całości to przynajmniej ogół rozgrywki i zasad panujących w tej grze. Pozdro

PostNapisane: 8 gru 2008, 15:24 
Moderator forum

GoLyPL napisał(a):
Jest to turniej Project Reality Turnament gdzie walczą dwie strony CATA i NATO.

Zabrzmiało to prawie tak jakby cały sens PRa polegał tylko na udziale w tym turnieju (joke :lol: )

Zapomniałeś jeszcze dodać kilka słów na temat PR Community Matches oraz PR League ;)

GoLyPL napisał(a):
ale ja zalecam takie jak(oczywiście gdy zapoznasz się z brońmi i samym sposobem rozgrywki) T&T, 10th, TB czy TG te serwery mają swoją renomę i zazwyczaj są na niej odpowiedni ludzie do gry.

Ponieważ nasz kolega dopiero zaczyna przygodę z PR więc jest całkiem prawdopodobne że powyższe skróty niewiele mu powiedzą ;)

T&T - Tactics & Teamwork
10th - 10th community
TB - Thors Brigade
TG - Tactical Gamer
(dodałbym do tej listy jeszcze kilka ale jest to zbyteczne)

GoLyPL napisał(a):
Omijaj Ruski serwer tak na przyszłość.

Popieram przedmówcę... :wink:

Od siebie dodam kilka wskazówek:
- Przeczytaj manual (tzw. RTFM!)
- Załatw sobie słuchawki z mikrofonem (lub chociaż mikrofon do słuchawek i nie graj na głośnikach :D )
- Na początku nie tykaj się czegokolwiek bardziej skomplikowanego niż jeep/ciężarówka/motorówka... najpierw zapoznaj się ze sprzętem na serwerze lokalnym lub w trybie treningu online na serwerach.
- Zaznajomienie się z kitami limitowanymi zanim zaczniesz je używać w grze to także niegłupi pomysł
- Oddziały nazwane "Teamwork", "ENG VOIP", "VOIP" to często dobre oddziały
- Słuchaj się swojego Squad Leadera... ale jeśli uważasz że jest idiotą to po prostu zmień oddział ;)
- Większość graczy jest pozytywnie nastawiona do nowych graczy więc jeśli przyznasz się że jesteś nowy w PR i czegoś nie wiesz to na pewno ludzie tobie pomogą (oczywiście zdarzają się wyjątki i możesz dostać kicka ze składu ;) )
- Jak chcesz to zapisz się do gildii polskich graczy PR na xfire (czy coś w tym rodzaju, szczegóły znajdziesz na forum :) )

Wolałbym nie porównywać PR do ArmA bo w ArmA za dużo nie grałem... ale dużo się nie pomylę jeśli napiszę że PR jest bardziej dynamiczny i bardziej zręcznościowy niż arma... niestety engine BF2 odbija na modzie swoje piętno arcadowego shootera ;)

Jednak pomimo to warto zagrać w PR... :mrgreen:

PostNapisane: 8 gru 2008, 18:24 

zdecydowanie odradzam serwer 10th community, moze to i najpopularniejszy serwer PRa, to nie przeklada sie to na ilosc wspolpracy. okolo 75% graczy na tym serwerze to niemcy, zwylke sa 1 lub 2 squady eng voip na 64 graczy i to w dodatku prowadzone przez idiotow. A, i jeszcze niemcy nie maja pojecia o takim czyms jak wspolpraca, oni wola nabijac sobie staty niz ci pomoc :) polecam za to T&T, TB i TG, oraz jezeli jest pelen to iGi

PostNapisane: 8 gru 2008, 18:36 

Thx za szybka odpowiedz i porady ;] Własnie skonczyłem z 3 godziny grania na jakims serwie i :
-bardzo fajny klimat schiza w słuchawkach i strach gdy trzeba sie skitrac gdzies przed czołgami samolotami ;]
-nie kumam dlaczego np za 3 cim razem jak zginałem ekran był czarny tak długo ze zdazyłem isc po browca do sklepu obok
-ping mialem na granicy 50-60 sweet troche zacina mi jak przykłądam kolimator schiza why? ;s
-lipa bo byłem w druzynie z jakimis Francuzami ciagle tylko słychac la żaba pety leżą itd ;]
no to tak moje pierwsze wrazenia gra jest zajebista mozna nocki zarywac tylko brakuje dobrej ekipy browarka (fajki mam)
W porównaniu do Armed assult gdzie na najnizszych nawet detalach wejscie do lasu groziło wyrzuceniem kompa przez okno jestem wniebowzięty ;] pytanie kiedy przy browarku mozna z Wami pograc? pozdro!

PostNapisane: 8 gru 2008, 18:49 

dziasiaj pewnie ktoś wieczorem bedzie grać cos koło 20 znajdzie sie ekipa. Napisz do mnie na xf migacz90 to sie zgadamy najlepiej dolącz do gildi tu masz wiecej informacji na ten temat CILCK

ps witam nowego gracza

PostNapisane: 8 gru 2008, 19:01 

będę kolo 20 :P co do długiego oczekiwania próbowałeś klikną enter i give up? a możne wybrałeś kit oficera nie będąc nim. możliwe też że wybrałeś miejsce odrodzenia kliknąłeś enter i mimo upływu czasu nie odrodziłeś się wtedy musisz parę razy popróbować i się odrodzisz (można w to samo miejsce). Co do kolimatora zawsze trzeba chwile odczekać po celowaniu żeby coś trafi (takie tam urealistycznienie):P

PostNapisane: 8 gru 2008, 20:17 

Cytuj:
no to tak moje pierwsze wrazenia gra jest zajebista mozna nocki zarywac tylko brakuje dobrej ekipy browarka (fajki mam)

Jeśli masz x-fire'a dołącz do Polish squadu - viewtopic.php?f=45&t=22498 (jeśli nie masz - ściągnij :) ). Tam znajdziesz dobrą ekipę (browarka też ;-) )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 146  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2