Narses napisał(a):
witam, jestem nowym graczem w b2, mam parę pytań odnośnie gry snajperem, jakbyście mogli mi odpowiedzieć na pytania to byłbym wdzięczny:
1) Dlaczego pomimo tego że celuje w głowę/pierś, muszę strzelić 2-3 razy żeby kogoś zabić ?? myślałem, że to problem broni, odblokowałem m95, która ma duże obrażenia, ale nadal nie potrafię zabić za 1 strzałem. Co muszę robić żeby zabić 1 strzałem ? od razu mówię, że nie celuje wcale w nogi...
2) Czy zoom w lunecie snajperskiej da się jakoś powiększyć ? ogólnie w opcjach mam ustawioną maksymalną odległość widoczności, ale ciągle ogranicza mnie horyzont, który jest zamazany i nic przez niego nie widać. Problemu by nie było jakby inne klasy widziały bliżej, ale widzą tak samo, gdzie tu jest przewaga snajpera ???
4) to takie już dodatkowe, czy ja trafiam na jakieś dziwne serwery, czy to normalna sytuacja w b2 gdzie 30 osób zasypuje teren przed sobą granatami ??? moim zdaniem granat to dodatek, a nie główna broń, z tego co widzę te granaty rzucone mają zasięg identyczny jak odległość na którą snajper może strzelać ( punkt 2 ) , czy to jest normalne, że granat można tak rzucić daleko jak snajper widzi horyzont przed sobą żeby oddać strzał ?
fajna gra mi się trafiła, ale te sprawy mnie po prostu dobijają, a zaznaczę tylko, że grając jakąś inną klasą, zabijam bez większego problemu, grałem sporo w inne strzelanki internetowe, jednak chciałbym pograć moim ulubionym snajperem. Poproszę serdecznie o odpowiedź, a moderatorów proszę o wyrozumiałość i przesunięcie wątku do innego działu , jeśli ten jest nieodpowiedni. Mi wydawał się odpowiedni, pozdrawiam.
1. Kazda snajperka idzie zabić strzelając w głowę ale twórcy nie umieli realistycznie zrobić snajperki - Teoretycznie pocisk poleci w sam środek celownika, praktycznie leci w miejsce obok celownika, Na przykład m24 - Gdzie krzyżują się dwie "linie" tworzące celownik to miejsce w które leci pocisk to jeden z rogów "kwadracika" po środku... i tak jest w wszystkich broniach w grze. No chyba ze m4 gdzie nie ma celownika a jest "kropka". Gdzieś była taka strona pokazująca jak celować daną bronią.
2. Taki zoom w pełni wystarczy
4. Niestety to normalne spam granatami trwa od jakichś 2 minut do całej rundy (Które są baaardzo długie)
I faktycznie takim granatem można sprzątnąć snajpera, no trochę nie przemyślane ;p
Gra całkiem fajna ale właśnie z powodów które tutaj wymieniłeś (a zwłaszcza powód 1,2 i 4) wole Battlefield 2142 - Tam tego nie ma (Celujesz, strzelasz - trafiasz - zabijasz )