Lt Mic napisał(a):
ale czy armia nie prowadzi systemu rozdziału ekwipunku(P???)(Irak Afganistan)?
na chłopski rozum ponoć tak działa
masz "kupon" tam stoi nasz "sklep" wybierz sobie sprzęt np. celownik i inne bajery
lub dodatkowe płytki do kamizelki...
Lt Mic napisał(a):
by realistycznie to odwzorować powinni wprowadzić system kitów z bf2142(lub COD4?) w którym mieli byśmy do wyboru większą ilość
wersji karabinu np. wybór nie między m4 a m16 tylko decyzja na celownik do konkretnej broni z np. 3-4 do wyboru
Pan, proszę pana gra w gry komputerowe zbyt często

Z tego co wiem na taki luksus w dobieraniu sobie wyposażenia mogą sobie pozwolić tylko oddziały specjalne...(i to nawet nie wszystkie chyba)
Uncle Blues napisał(a):
Poza tym wszystkim to nie widzę, żadnego powodu, żeby rezygnować, z PKM i PKMS. Dlaczego niby mamy mieć optykę na kmach? Bo dwie inne strony mają? I tak pewnie Polska będzie obecna na mapach razem z nieregularnymi siłami (np. Talibowie). A nawet jeśli, to równie dobrze można wyrównać szanse w inny sposób. Wymyślanie na siłę wyposażenia tylko po to, żeby dostosować się do innych stron jest IMO bez sensu, bo tracimy w takim przypadku najważniejsze - odwzorowanie Wojska Polskiego.
Chciałbym zwrócić uwagę na kilka kwestii:
- jeżeli polska frakcja ma być traktowana jako "konwencjonalna armia" to musi być podobna do innych armii i zawierać pewne wspólne elementy... no chyba że ma być zdegradowana do podobnej roli jak czeczeńcy lub talibowie (czego sobie nie wyobrażam).
- z tego co wiem to wszystkie konwencjonalne armie w PR prędzej czy później dostaną scope do KMów jak tylko zostaną zrobione.
- dwie mapy z czterech które są w trakcie robienia dla polskich frakcji będą przeciw konwencjonalnej armii.
- PR ma miejsce w "niedalekiej przyszłości" więc możemy wykazać się elastycznością przy dobieraniu sprzętu.. i to wcale nie jest "wymyślanie na siłę".
- zrobienie nowego modelu KMa dla polskiej armii może się okazać niezbędne ponieważ mamy pewne problemy z przerobieniem obecnego modelu PKMa tak by wstawić go na pojazd do wieżyczki i by wyglądał oraz działał jak należy... na razie po zamontowaniu w wieżyczce mamy 3pv mesh zamiast 1pv mesh i na dodatek pozostaje na swoim miejscu po wybuchu pojazdu..... tak że jeżeli nic nie wymyślimy z obecnym lub zakres potrzebnych zmian naruszy prawa autorskie będzie nam potrzebny nowy model

PS. dzięki za hint, gdzieś widziałem to zdjęcie ale nie pamiętałem nazwy