Teraz jest 28 lis 2024, 18:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 00:34 

Pinky napisał(a):
Jak Radek to 9600 PRO a jak GF to ten nowy 5600 czy jak mu tam!

tym to mozna sobie dupe podetrzec jak cala NVIDIA :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 00:48 

witam wojowników ATI i Nvidi :D
Gorący topik się zapowiada :P
Do boju :!: :!: :!:
ps Ja mam najlepszą bo moja
:wink: pozdrówko

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 01:51 

Nvidiowcy!! ktoś tu nas obraża..zatem pałyty w garść i bić czarnego luda :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 05:50 

Ja piernicze, ale macie problema - nvidia czy ati?, a rozwiaanie jest proste, wystarczy poszukac na necie wyników testów interesujących nas kart i wszystko będzie czarne na białym, a nie jeden mówi że ta karta jest lepsza a drugi na to że góxxx prawda bo ona sie kryje do tej..... I po co tyle nerwów? Panowie, wyniki testów same mówią za siebie :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 07:02 
Moderator forum

Ja jestem wierny nVidii i Leadtekowi. ATI kojarzy mi sie od lat z zapominaniem o userach starszych modeli kart - robi stery do najnowszych modeli, a ci z grafami sprzed dwu i więcej lat maja jusz duzy problem. Co do oszustw przy sterach to jest sprawa co najmiej dyskusyjna. Ostatnio na tomshardware czytałem artykuł o nowych grafach i sterach i tam w/g autora ATI w sztuczny sposób ograniczało jakość obrazu by poprawić wydajność (mniej "soczyste" efekty by odciążyć transfer pamięci), a nVidia była w porzadku. Ale w przeszłości było różnie - to mogę przyznać. Anyway - w temacie uczciwości obie firmy sa IMO podobne, wydajności odpowiednich modeli tesz niewiele się różnią (te 2-5 procent to tak na prawdę nic) więc wybór to kwestia osobistych referencji IMO. Jak ktos lubi ATI niech kupuje Radka, jak nVidię niech Geforce-a, ale nie dorabiajcie do tego jakiejś większej ideologi, bo robicie się smieszni...

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 09:16 

A która z tych kart jest najlepsza radeon 9800pro czy geforce 5900ultra. i jaka jest najlepsza firma która produkuje najlepsze karty.Bo podobno najlepszymi są MSI i Gainward :?:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 09:57 

Xena -> Nie przesadzaj 2-3 procent moze w 3dMarku, w grach wyglada to inaczej. Co do sterow, jasne ze referencyjne sa optymalizowane pod benchmarki (w obu firmach), dlatego tez proponuje Omegi lub DNA.

Irekw -> W niektorych testach 5950 jest lepsze od 9800 XT, a w niektorych na odwort. Mysle ze mozna je ustawic na jedny poziomie. Co do firm: Nvidia -> Gainward (daja zawsze najlepsze komponenty), ATI -> Sapphire i HIS.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 10:33 
Moderator forum

marcinek napisał(a):
Xena -> Nie przesadzaj 2-3 procent moze w 3dMarku, w grach wyglada to inaczej. Co do sterow, jasne ze referencyjne sa optymalizowane pod benchmarki (w obu firmach), dlatego tez proponuje Omegi lub DNA.

Irekw -> W niektorych testach 5950 jest lepsze od 9800 XT, a w niektorych na odwort. Mysle ze mozna je ustawic na jedny poziomie. Co do firm: Nvidia -> Gainward (daja zawsze najlepsze komponenty), ATI -> Sapphire i HIS.

O i ta odpowiedz mi sie podoba. Z tym ze do Ati dorzucic jeszcze Herculesa, a do NVidii dawniej Asusa.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 11:04 

Oczywiscie moj blad, pominac Herculesa.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 13:10 

BTW: mam do opchnięcia R9600TX 128MB, czyli R9500Pro z wolniejszymi pamięciami (3,6ns zamiast 3ns), mam do niego tylko płytke z driverami (bez pudełka i innych dupereli), nie mam gwarancji - sprzęt kupiony w Niemczech, ale do przetestowania u mnie bez problemów, sprawny w 100%. Chętnych zapraszam na priv.
P.S.: Sprzedaję, bo będę miał coś lepszego :))

recenzja: http://pclab.pl/print3917.html

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 17:24 
Moderator forum

marcinek napisał(a):
Xena -> Nie przesadzaj 2-3 procent moze w 3dMarku, w grach wyglada to inaczej.

Opieram sie na testach z tomshardware, a tam oprócz testów syntetycznych (3DMarki i Aquamark) sprawdzają sprzęt także w jego "naturalnym środowisku" (Q3, UT2K3, BF1942:SW itp...).

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 22:09 

Mayek napisał(a):
Atrus napisał(a):
Mayek napisał(a):
GF4Ti: za i przeciw
ciachquote]

A Tobie mama na glowe usiadla przy porodzie ? Widac,GF 4 Ti 4600 zjada na sniadanie tego radka 9600,a argumenty przeciw GF masz na poziome 5 latka z downem.

Po pierwsze wiecej kantow ze sterami zrobilo ATI niz Nvida,jakosc obrazu na nowych sterach jest identyczna jesli nie lepsza niz u ATI,co do AGP x8 ma ktos DDR 444 MHZ i Pentiuma 4 ? Zeby to agpx8 wykorzystac?Niesadze,do radka potrzebny jest stabilny zasilacz 360 watt a taki kosztuje 200 zl wiec dolicz do grafy 200 zl.Co jeszcze ATI ma niedopracowane stery,i bledy w tych ktore sa dostepne.A z tym chlodzeniem niekomentuje bo to zalosne,niebede sie znizal.Kup GF od MSI albo Gainwarda to i posluchaj wiatraczka jak uslyszysz jestes gosc z duzym uchem.

Nieladnie tak wyjezdzac z obrazliwymi epitetami... Swoim tekstem pokazales ze to ty zachowujesz sie jak 5-latek z downem, i to jeszcze niedowartosciowany. Najwyrazniej nie potrafisz zniesc faktu ze GF jest gorszym produktem i probujesz wszczac walke jak w przypadku intela z amd.
Potwierdziles moje spostrzezenia co do ati, ale dorzuciles kilka bzdetnych. Ati swoje stery kiedys dawno temu optymalizowalo do q3, ale teraz to robi nvidia w 3dmarkach, i robi to stale, nawet jak sie jej wytyka te bledy.
GF4Ti4600 nie bedzie szybszy od R9600Pro, nawet o tym nie marz.
A jesli Gainward robi ciche wiatraki.... to ty nie slyszales cichych wiatrakow :/

Gdzie napisalem ze chodzi mi o 9600 pro ? Zacytuj prosze.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 22:10 

RustyNail napisał(a):
Ja piernicze, ale macie problema - nvidia czy ati?, a rozwiaanie jest proste, wystarczy poszukac na necie wyników testów interesujących nas kart i wszystko będzie czarne na białym, a nie jeden mówi że ta karta jest lepsza a drugi na to że góxxx prawda bo ona sie kryje do tej..... I po co tyle nerwów? Panowie, wyniki testów same mówią za siebie :twisted:

Ty chyba niewidziales jaki Ati robi walki ze sterami,np w UT2003 niebylo bump mapingu na texturach w trawie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 23:09 

O coz sie spieracie, obie firmy rasowaly swoje stery, najpierw Nvidia pozniej ATI, to niestety norma.

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2003, 00:33 
Moderator forum

marcinek napisał(a):
O coz sie spieracie, obie firmy rasowaly swoje stery, najpierw Nvidia pozniej ATI, to niestety norma.

Dokłądnie. Tylko jak to wyszło na jaw nVidia przestała (zależy jej na opinii), a ATI nie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2