Teraz jest 27 lis 2024, 15:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lip 2009, 20:26 
Zbanowany

Witam. Mam problem z nową mapą. Otóż zainstalowałem mapę Strike at karkand 2 do ...\mods\bf2\Levels po czym włączyłem grę. Włączyłem konto singleplayer i najpierw kiedy wybrałem mapę z menu wyboru obok odprawy nie bylo żadnego obrazka jak mapa wygląda. Skończyło ładować , wybrałem wejdź do gry i nagle wyłączyło mi grę. Proszę zatem o pomoc o co tu chodzi i co robię źlę. Dodam , że w pliku mapy są ikony Info,server.zip,client.zip ( w winrar zapakowane tak jak inne mapy ) i Uninstall.exe.

PostNapisane: 21 lip 2009, 20:37 
Zbanowany

chelsea123 napisał(a):
Witam. Mam problem z nową mapą. Otóż zainstalowałem mapę Strike at karkand 2 do ...\mods\bf2\Levels po czym włączyłem grę. Włączyłem konto singleplayer i najpierw kiedy wybrałem mapę z menu wyboru obok odprawy nie bylo żadnego obrazka jak mapa wygląda. Skończyło ładować , wybrałem wejdź do gry i nagle wyłączyło mi grę. Proszę zatem o pomoc o co tu chodzi i co robię źlę. Dodam , że w pliku mapy są ikony Info,server.zip,client.zip ( w winrar zapakowane tak jak inne mapy ) i Uninstall.exe.
Jeszcze dodam , że w standardowych mapach jest plik w głównym folderze archive.md5 i nie ma uninstall.exe a w podfolderze Info w nowej mapie w odróżnieniu od standardowych nie ma ikony
sp1_16_menuMap.png. A i jeszcze w nowej mapie w info widać podgląd tych ikon a w standardowych mapach nie.

PostNapisane: 21 lip 2009, 20:47 

Cytuj:
Włączyłem konto singleplayer

A sprawdzałeś, czy mapa działa na multi?

PostNapisane: 21 lip 2009, 20:55 
Zbanowany

Tak na koncie multiplayer też nie działa. Przed chwilą wgrałem mappack 2 i strike...2 też nie widać ogólnie nowych map nie widać. Zastanawia mnie tylko dlaczego jak wybieram stwórz lokalne to tam są te mapy ( pograł bym se ale nie ma botów ).
Dodam , że instalowałem ostantio mody Project Reality , Aix 2.0 i zombiemod ( boty ).

PostNapisane: 21 lip 2009, 20:58 
Redaktor Battlefield.pl

Ścieżka lokalizacyjna nowej mapy powinna wyglądać tak:

Kod:
\mods\bf2\Levels\nazwa_mapy

W folderze mapy powinny znajdować się: archiwum server.zip, client.zip jak i folder Info z opisem mapy. Być może mapa potrzebuje do uruchomienia ustawienia odpowiednich detali (bywa tak, że mapa nie ma wygenerowanych low textur i trzeba zmienić ustawienia graficzne). Niestety, nigdy nie pamiętam co powinno być na średnich ustawieniach, dlatego proponuję zmienić w ustawieniach gry: Tekstury, Geometrię i Teren na średnie. Powinno pomóc.

Druga sprawa to być może to, że gra nie obsługuje trybu CQ i dlatego nie chce uruchomić się w trybie SP. Prawdopodobnie mapa jest tylko w trybie Infantry a SP działa w trybie Conquest. Spróbuj więc uruchomić mapę w trybie CO-OP korzystając z utworzenia serwera w sieci LAN w w/w trybie.

PostNapisane: 21 lip 2009, 21:21 
Zbanowany

To pierwsze to kod jest dobry a opcje nic nie dadzą bo nie widać map.
To drugie to w trybie co-op nie widać map a są boty a w trybie conquest są mapy ale nie ma botów.

Strefa czasowa: UTC + 2