Teraz jest 23 lis 2024, 20:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 sie 2009, 13:07 

Witam wszystkich!
Rok temu kupilem grę BF 2142, wszystko bylo (i nadal jest ) super, dopuki nie gram z bratem na tym samym serwerze. On wczoraj kupil grę BF 2142 Deluxe. Mamy 2 działajace konta, problem zaczyna sie wtedy kiedy razem chcemy wejsc na ten sam serwer..
Wtedy wyskakuje błąd : " Punkbuster: Duplicated GUID/CD-KEY".. Wygląda to tak jak byśmy mieli jedną grę, ale tak nie jest. Próbowałem trik z dodaniem w rejestrze x9293, odpalalem na obu komputerach program battlefield2142_code.exe. Nic nie dało żadnych rezultatów, ciągle ten sam błąd PB :(.
Nie wiem czy to ma jakis związek z aktywacją na stronie, czy coś w tym rodzaju. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam!

PostNapisane: 9 sie 2009, 15:18 
Spamer!

Na pewno nie wpisywaliście podczas instalacji tych samych cd-key'ów ? Jesteś pewny, że gracie na 2 różnych kontach ? Podczas aktywacji NS'a brat wpisywał dane swojego konta czy Twojego ?

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 9 sie 2009, 16:18 

No i własnie co do tej aktywacji nie jestem pewien :( Bo napocztku byłem zbity z tropu i mogłem cos tam zepsuć :/
CD-KEYE na 100% inne przy instalacji i tylko przy tej aktywacji mogło coś pojść nie tak. Napisałem juz do EA, ale nie wiem czy dostaę jakąś odpowiedź.

Ps. Z tą aktywacją mogło byc tak ze najpierw aktywowalem samego NS na konto mojego brata, a potem Deluxa tez niechcący na jego konto :/ Mamy podobne nicki, no ale chyba powinno byc jakies rozwiązanie tej sytuacji?

@edit
Pozatym jak jestesmy na roznych serwerach to możemy grać, tylko jak jesteśmy na tym samym serwerze to Punkbuster sie budzi :P

PostNapisane: 9 sie 2009, 18:08 

##REFRESH##
Przepraszam, że post pod postem ale chciałem się upewnić, że post zostanie przeczytany.

Teraz sie upewnilem ze rejestracja NS i Deluxa jest raczej prawidlowa:
Kiedy wchodze do EA Downloadera po zalogowaniu na swojego maila mam mozliwosc pobrania BF 2142 Deluxe, zas u mojego brata BF 2142 NS, tak więc juz zupelnie nie rozumiem o co może w tym chodzić :(

Strefa czasowa: UTC + 2