Teraz jest 26 lut 2025, 12:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: BF2 i Format...
PostNapisane: 7 lis 2009, 23:33 

Witam. Mam problem z Battlefield'em. Nie dawno robiłem format, przed formatem bf'a miałem zainstalowanego na dysku D:/ więc jak to powiedzieć mam go nadal ale 'nie zainstalowanego' po prostu sobie jest i się odpala. Przy próbie wejścia na serwer po prostu wywalało mnie na pulpit bez żadnego komunikatu, przy pomocy kumpla jakoś ten problem zażegnaliśmy, ale znalazł się inny, a mianowicie gdy próbuje wejść na serwer to wyskakuje mi 'Twój CD-Key jest nieważny'. Próbowałem już wszystkiego i nie mogę sobie z tym poradzić. Dodam, że mam BF'a oryginalnego razem z dodatkiem 'Jednostki Specjalne'. Proszę o pomoc i pozdrawiam.

PostNapisane: 7 lis 2009, 23:54 
Redaktor Battlefield.pl

W rejestrze nie masz zapisanych żadnych danych dot. bf2, w tym cd-keya więc nie dziw się że nie działa - przeinstaluj grę ^.^

Poza tym chyba coś ściemniasz bo u mnie w podobnej sytuacji to ani 2142 demo ani bf2 się w ogóle nie włączały ^.-

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 8 lis 2009, 11:54 

http://www.bf2stats.net/player/129449206/ - nie, nic nie ściemniam.
Właśnie o to chodzi, że chciałbym uniknąć formatu ze względu na patche, przy moim łączu to jest cały dzień pobierania... Kumpel właśnie podawał mi jakieś te pliki rejestru po których prawie wszystko było dobrze z wyjątkiem tego CD-Key'a. CD-Key w rejestrze znajduję się tu : Start -> Uruchom --> regedit --> Hkey local machine --> software --> Electronic Arts --> EA GAMES --> Battlefield 2 --> ergc, podobno trzeba tam zostawić fraze x9392 i dopisać swój cd-key małymi literami i bez odstępów, niestety to też nie działa. Czekam na dalsze propozycje, chociaż widzę, że zostaje mi reinstall -.-

PostNapisane: 8 lis 2009, 12:37 

jak nie chcesz patchów ponownie ściągać, to sobie skopiuj je na płytkę lub jakiś inny dysk przenośny. Chyba że usunąłeś instalkę.

PostNapisane: 8 lis 2009, 12:44 

MidkaM napisał(a):
Właśnie o to chodzi, że chciałbym uniknąć formatu ze względu na patche,

_Dominiko_PL napisał(a):
przeinstaluj grę ^.^

MidkaM napisał(a):
przy moim łączu to jest cały dzień pobierania...

Moszeusz6Pl napisał(a):
jak nie chcesz patchów ponownie ściągać, to sobie skopiuj je na płytkę lub jakiś inny dysk przenośny. Chyba że usunąłeś instalkę.

Raczej ich nie ma.

Moze moja sugestia, usun rejestry bez dezinstalazji gry, potem ja uruchom i wpisy w rejstrach powinny sie utworzyc na nowo.

PostNapisane: 8 lis 2009, 13:22 

Gdybym miał patche to nie zakładałbym tego tematu tylko już dawno zrobił reinstall ;)

Kod:
Moze moja sugestia, usun rejestry bez dezinstalazji gry, potem ja uruchom i wpisy w rejstrach powinny sie utworzyc na nowo.

Zrobiłem tak ale wpisy się nie utworzyły, i znów jest 'pierwszy problem' gdzie wywala mnie na pulpit przy próbie wejścia na serwer.

PostNapisane: 8 lis 2009, 13:45 
Redaktor Battlefield.pl

Jejku... gra nie będzie działać i tyle tak samo nie działała by gdybyś przeniósł katalog z grą na pendrajwa i próbował ją odpalić z innego kompa...

Przeinstaluj grę, trudno musisz ściągnąć te patche.

Na pewno po długim kombinowaniu dało by się jakoś przywrócić grę do życia, ale szybciej i prościej będzie po prostu ściągnąć te patche

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 8 lis 2009, 20:02 

Mam Ten sam Problem co kolega.

Mógł by ktoś wejsć w Rejestr i zapodać klucze? Oczywiscie bez CD-Keya, zeby nie bylo jakis nieporozumien xp

Jeden z userow tego forum kiedys zamiescil taki screen :
http://ifotos.pl/img/rseeha.JPG

moze sie przyda.

PostNapisane: 8 lis 2009, 21:27 

hehe mój screen ;) w kluczu Battlefield 2 jeszcze jest wartość ciągu w podkluczukluczu ergc (ten folder) o nazwie (Domyślna) z nawiasami z danymi x9392XXXXXXXXXXXXXXX (cd-key, wszystko dużymi, bez myślników, spacji etc.) i w podkluczu wdc o tej samej nazwie lecz o wartości true
P.S. jeśli nazwa (domyślna) nie będzie działać spróbuj skasować wszystkie znaki i tak zostawić

...

PostNapisane: 8 lis 2009, 22:30 

śmiga xD dzieki ci bardzo, naprowadziles mnie na sedno problemu.

a wiec dla potomności:

Dla systemow x64 (jest chyba roznica)
Kod:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Electronic Arts\Battlefield 2 Patch\1.50]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Electronic Arts\EA Games\Battlefield 2]
"Language"="Polish"
"Locale"="pl"
"InstallDir"="D:\\Gry\\EA GAMES\\Battlefield 2"
"Version"="1.5"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Electronic Arts\EA Games\Battlefield 2\ergc]
@="x9392CDKEYZDUZYCHLITERBEZKRESEK"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Electronic Arts\EA Games\Battlefield 2\wdc]
@="true"

Strefa czasowa: UTC + 2